שוקולד פיסטוק מתנה DIY

מנהג מקסים שהשרישה החמות והוטמע באהבה בארוחות החג של המשפחה המורחבת (++):
מתנה קטנה מונחת ליד כל צלחת. בד”כ משהו קטן ומתוק שמתאים לכולם. מדהים, אבל לא משנה כמה שנים הנוהג הזה קיים, תמיד הוא מתקבל בחיוך מופתע, כאילו מין “מה-זה לא ציפינו…!”
המתנה שתהיה במרכז הפוסט היום מתאימה לארוח המשפחה בארוחת החג, אך מתאימה לא פחות כמתנה בכל ארוע משמח וחשוב, אם חתונה, בת מצווה, בר מצווה, מסיבת ברית או בריתה או יום הולדת חשוב. המתנה מתאימה לפיזור על השולחנות בתור סימון מקומות וברכת welcome לארוחה, אך מתאימה לא פחות בתור מתנה ביציאה (כבר אמרנו כאן שלא התגברנו על אהבת שקיות היומולדת מהילדות).תראו כמה פשוט וכמה משמח:מה שנצטרך:
– 400 גר’ מטבעות שוקולד בלגי איכותי, 60% קקאו.
כוס פיסטוקים טבעיים קלויים קלות במחבת יבש (לחילופין פקאן, פקאן סיני מסוכר, שקדים, צימוקים או מיקס של כל הדברים, לבחירתכם לפי טעמכם).

* הכמויות לא מדוייקות ואפשר לשחק חופשי עם היחסים.

שני חומרים משובחים ומעט מאוד השקעה

הכנה:
ממיסים את מטבעות השוקולד בבן מרי, זאת אומרת בקערה המונחת מעל סיר מים חמים. הסיר על מתחמם מלהבת הכיריים. השוקולד שבקערה מתחמם על האדים ונמס. מערבבים.
בנתיים פורסים נייר אפייה על משטח יבש ונקי. את הנייר אפשר להניח על תבנית אפיה גדולה או על משטח נוקשה כלשהו שיקל עלינו להעביר את השוקולד כאשר הוא במצב נוזלי.

 

מתמזגים

מפזרים על הנייר את הפיסטוקים, ככה כמה שיותר מפוזר, יותר טוב, כך שכל פיסת שוקולד תהנה מהפיסטוקים.
כאשר השוקולד נמס לגמרי נמזוג אותו על הפיסטוקים ונשטח מעט בעזרת גב כף.
הגובה הרצוי הוא כחצי ס”מ. יצא יותר דק, לא דרמה. הכל לטובה.
את הפיסטוקים הבודדים שנותרו מחוץ לשלולית השוקולד פשוט נזרוק פנימה לתוכה. כיף!

נשחיל מתחת לנייר קרש גדול או משטח נוקשה ושטוח אחר. נעביר את הכבודה למקרר עד שהשוקלד יתקשה.
קיבלנו טבלת שוקולד פיסטוק עצומה.

אחרי ההתקשות נשבור את השוקולד לפיסות רנדומליות. פשוט עם הידיים, כן (:

אפשר להגיש כך:

ואפשר גם כך:

איך עושים?
ניקח שקיות צלופן קטנות וצרות יחסית (שהשוקולד לא יתפזר לנו מידי).
בעזרת דבק נדביק לאורך התחתית סרט יפה. הכי הולך כאן ירוק המדגיש את צבע העיניים הפיסטוק.

נכניס את הגודיייס.
נקפל פעם ועוד פעם ונשדך בעזרת שדכן.

ארוז אישית

בעזרת פאנץ’ פרפר, או פרח או לב נחתוך תגיות קטנות.
נרשום שם והקדשה. וזהו. יצרנו שמחה קטנה.

במזג אויר חם מומלץ לשמור במקרר אחרת יחזור להיות שלולית. בימים קרים ישמר מצוין גם בחוץ.

דבר אחרון וחשוב (אחרת אני עשויה למצוא את עצמי בבוקר קורבן לתרגיל משחת השיניים) תודה לצלמת, רון ביתי בת ה 13 וחצי, שהתחילה בסיפור אהבה חדש ומבטיח עם עולם הצילום ופשוט נהנית להקפיא רגעים בכל מיני זוויות.

אם אתם בעניין של מתנות DIY שולחת אתכם לשלל הדרכות DIY.

שיהיה חג אביב ושמח ומשמח!
עינת.

6 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *