שמחות קטנות (ועגולות)

הפוסט הזה התחיל כהדרכה למתנת DIY עונתית, נושא שכל כך מעסיק אתכן, הכלות והאמהות שמחפשות את תשומת לב האישית והמיוחדת לקראת החתונה, יום ההולדת של אחד הילדים, או ארוע משפחתי חשוב אחר. קראתי לפוסט “מתנה מתוקה בצנצנת- זהירות, פוסט כתום לפניכם”. הכל היה מוכן ומצולם, ואז הגעתי לנושא התווית.
פני הצנצנת העגולים הזמינו לייבל עגול. ציירתי עיגולים על נייר קראפט בעודי חושבת- האם מישהו ישרוד את הקטע הזה? לסמן עיגולים, מילא, אבל א”כ גם לגזור (ועוד עגול…?) ולהדביק (ועוד עמיד…?) רגע…. למה לא…. מדבקות!
כן, כן, ניצוצות, והתלהבות מדירת שינה והנה- המוצר לפניכם.

 —————————————————————————-

אז ראשית, בכדי לחסל חובות קודמים, הריבה.
ריבה ביתית באריזה אישית, זו מתנה קלאסית- אהובה ומוצלחת למבוגרים המוזמנים לארוע שלנו.

למי שיש עץ קומקוואט (תפוז סיני) שעליו הוא יכול לשים יד- הימים הללו הם ההזדמנות האחרונה לקטוף את הפרי המיוחד הזה שיש בו כמעט את כל הטעמים, מתוק-חמוץ ומר, לשמר את טעמו המיוחד ולהנות ממנו עד החורף הבא.

הקוטפים החרוצים

 

מתוק, חמוץ, מר ויפה יפה.

לגבי הריבה, אין לי הרבה לחדש לכם, ומיד מעתיקה לכם על מתכון ותיק ומצוין של שביל הסלט. מתכון שאספנו לפני שנים אחרי סיור חקלאי מרתק ומומלץ אצל אורי מתלמי יוסף, ותוייק לתוך מתכוני המשפחה.

מה שתצטרכו
1 ק”ג תפוזונים
1 ק”ג סוכר
1 כף מיץ לימון טבעי

שוטפים את התפוזונים ומסננים. מסירים את הגבעולים הירוקים ומבצעים חתך אמצעי לאורך התפוזון עד לאמצעיתו. אם הסוג מכיל גרעינים מסירים אותם בלחיצה קלה.

חורצים ומבשלים

מניחים בסיר בעל תחתית עבה ומערבבים עם הסוכר ומיץ הלימון.
מחממים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף הנוצר על הנוזל וממשיכים בבישול על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר.
ממשיכים בבישול ללא ערבוב עד להגעה לרמת הקרישה. [לבדיקת רמת הקרישה ניתן להשתמש באחת מהדרכים הבאות: 1) בעזרת מד חום סוכר- בהגיע התערובת לחום של 105 מעלות. 2) יוצקים מעט מהתערובת על צלוחית קטנה ומניחים לצינון מעט. יוצרים “שביל” בריבה ע”י משיכת אצבע, באם קרום הריבה מקבל קמטים היא מוכנה. 3) בעזרת כף מרימים מעט מן הריבה ומסובבים את הכף, הריבה צריכה ליפול מהכף בחתיכות שלמות, לא בטיפות].
יוצקים את הריבה לצנצנות מעוקרות ומכסים בנייר שעווה וסוגרים עם מכסה היטב.

אפשר להשאיר את הריבה כמו שהיא, עם תפוזונים קטנים בתוך נוזל כמתמם מהמם. אני התפתתי להכין ממנה מרמלדה. פשוט העברתי אותה בכמה פולסים של מעבד המזון החייתי שלי. התוצאה פחות יפה אולי אבל נוחה יותר למריחה ולשימוש במאפים. לבחירתכם…

ההגשה
אומרים לא להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו, אבל אצלנו, המכורים ליפה, לשני
הרכיבים, חוץ ופנים, משקל שווה, תסכימו איתי? תראו איך ההגשה מקפיצה את
המתנה הזו.

ההגשה כאן מתאימה לכל סוג תוכן- ריבות שונות תוצרת בית, מחמצים או כבושים שהכינונו לבד, גרנולה ביתית, ממתקים או סוכריות קטנות, פיצוחים קלויים כמו השקדים המטריפים שעשינו כאן וכולי…

מה שתצטרכו לאריזה

 

החומרים לאריזה

* נסו להתאים את צבעי העטיפה לתוכן הצנצנת. אפשר ליצור קונטרה או דווקא להשאר באותו עולם צבעים.

– בד פפיטה נחמד. אני מצאתי בד שהוא עשוי מהחומר של הסרטים, רק עבה יותר.
– כלי עגול לסימון.
– דבק דו”צ שטוח.
– זר פרחים מלאכותיים.
– חוט שפגט או רפיה (לא קריע מידי כי זה מעצבן לקשור).
– מספרים.
– נר.

כך עושים:

יצירת שוליים “מיושנים” לעטיפה

– בוחרים כלי סימון עגול, כזה שיהיה גדול מגודל המכסה וישאיר שוליים מסתלתלים יפים. מומלץ לעשות אב טיפוס אחד. ליצור עיגול אחד ולבדוק אותו על גודל וצורת הצנצנת שלנו. להמשיך איתו ליתר האריזה, וא”כ לשכפל על כל הכמות.
– במקרה והבד שלכם סינטטי ואתם רוצים להעניק לשוליים מראה מיושן, וכך גם למנוע מהבד להפרם- מקרבים בעדינות את שולי העיגול ללהבת הנר. שימו לב- אין צורך להכנס פנימה ללהבה, אלא רק להתקרב קלות, כאילו להתלטף איתה. בזהירות, פליזזז!
(במקרה של בד כותנה אפשר לגהץ על פליזלין וא”כ לגזור).

מוכנים להרכבת המנה 🙂

גזרו פיסת דבק דו”צ על המכסה והדביקו את עיגול הבד אל הצנצנת. בכך תמנעו ממלחמות מיותרות עם עיגול נודד. צרו לולאה מחוט השפגט והלבישו אותה על ראש הצנצנת.

 

קשירה

נשתמש מספריים בכדי לקטוף פרחים ועלים קטנים.
נצמיד אותם יחד לזרים קטנים. מספיק פרח ועלה או שניים ופרח, לא להעמיס יותר מידי.

ועדת קישוט

בעזרת דבק דו”צ נצמיד היטב את הזר הקטן לבד. אם התחושה היא שהוא רופף, הוסיפו נקודת דבק ז’ל לחיזוק.

ולסגירת המעגל, נחזור לנושא התווית. התווית הזו הוכנה במקור עבור צנצנות התפוזונים הסיניים.

הדבקת המדבקות

ואחריה מפל של מדבקות בעיצובים שונים ולשימושים שונים.

כלמיני עיצובים לכלמיני שימושים

מדבקות מעוצבות לכרטיסי ברכה, עטיפת מתנות, למתנות קטנות, לסגירת מעטפות, לימי הולדת, חתונות, מתנות סוף שנה, וכל סוגי החגיגות! אפשר כמובן לקבלן בכיתובים אחרים או ריקות, ללא כיתוב.
המדבקות המקסימות הללו כעת במחיר השקה של 20 ש”ח לגיליון. ניתן לרכוש את המדבקות ישירות כאן.

שיהיה שבוע נהדר לכולם,
עינת.

 

4 תגובות

  • לי כבר יש ולי כבר יש! זה מהמם! אני ממש לא חובבת ריבת תפוזים, אבל כ"כ שמחה שהכנת אותה כי היא הביאה לתוצאה כזו מושלמת! הדוגמאות שלי יגיעו בקרוב, בנתיים מזמינה לי כמה עם "מזל טוב" 🙂

  • מקסים!!!
    יש לנו עץ קומקוואט עם המון המון תפוזים (דווקא עכשיו כבר נגמרת העונה אצלנו) וניסיתי בעבר להכין ריבה, זה יצא זוועה!
    אני אנסה בשנה הבאה לפי המתכון שלך.

    האריזה- כמו תמיד- מקסימה!
    והמדבקות- יפייפיות! שיהיה בהצלחה!

  • רעיון נהדר למתנה קטנה וביצוע גלידוני משובח!!
    הצנצנות יפהפיות והמתדבקות מתוקות להפליא!

    אוהבת להיות כאן!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *