ההשראה למתכון הזה היא אותה גלידה הודית מופלאה ומתובלת בהל הקרויה Kulfy. חולה על הל. הל מזכיר לי את התה המנחם שעמרי שאנחנו מכינים בחורף, מתובל ברצועות תפוז ותבלינים, מתוק ומאושש בערב אחרי יום ארוך. הוא מזכיר לי את הודו. הוא מזכיר לי את סבתי העירקית המטופחת שנפטרה לפני שנים רבות, אך ריח ההל שהיה מותמן בשקיקי בד קטנטנים בארון הבגדים שלה (למזל או שמא לגירוש העש…? אין לי שמץ של מושג…) עדיין נישא באפי.
את הקינוח נגיש בצנצנת- המצאה לחלוטין לא שלי ולא מקורית, אבל מאמצת אותה לליבי בהיותה אסתטית ופרקטית. מה שמקורי בפוסט הזה הוא המתכון וגם התוויות האישיות, המדבקות 🙂
זהו קרם קטיפתי משגע במרקמו, המוגש עם שברי עוגיות שקדים, ורוטב צ’אי ורדים מתוק.
![]() |
ע ו ג י ו ת. |
לעוגיות שקדים (כ 30 יחידות):
3.5 כוסות קמח
150 גרם שקדים טחונים (או אגוזי פקאן, או פיסטוק, או תערובת של כל אלה)
2 שקיקים של צ’אי ורדים הודי
3/4 כוס שמן
2/3 כוס סוכר
![]() |
צ’אי ורדים. מכיל את כל התבלינים ההודים השווים. |
שקיקי צ’אי הורדים הם קיצור דרך מצוין. הם מכילים את התיבול שנצטרך.
נגזור את שקיקי התה בעזרת מספריים ונשפוך את תכולתם לקערה. נוסיף את יתר החומרים ונערבב הכל יחד, עד לקבלת מרקם פרורי ולח. רצוי לפורר מעט עם האצבעות בכדי לודא שהתערובת אחידה. אם מרגיש לנו מעט יבש, נוסיף טיפה מים קרים או חלב שקדים.
ניצור מהעוגיות עיגולים ע”י הידוק פרורי הבצק. נמעך בכף היד, כך שיהיו מה שיותר שטוחות אך לא יתפרקו. נניח על תבנית אפייה משומנת. לחיצה נוספת בעזרת פטיש שניצלים- בצד של הטקסטורה, ויאללה לתנור.
20 דקות ככה, עד שהעוגיות משחימות קלות.
נכין את הקולפי קרם. הנפלא גם כשלעצמו.
לקולפי קרם (ל 6-8 מנות):
פחית קרם קוקוס (400 מ”ל)
400 מ”ל מים
1/4 כוס סוכר
3 שקיקים של צ’אי ורדים הודי
גרגירי הל כתושים (אופציונלי- למי שאוהבים להתקל בהם מפעם לפעם)
4 כפות קורנפלור + 1/4 כוס מים
שקית אבקת סחלב מהיר הכנה (משקל 56 גר’, כ 5-6 כפות)
בסיר בינוני נבשל יחד בישול עדין את קרם הקוקוס, המים והסוכר, יחד עם תכולת שקיקי התה וגרגרי ההל הכתושים.
נערבב היטב את הקורנפלור ברבע כוס מים כך שלא יהיו גושים.
כשתערובת קרם הקוקוס חמימה (אך לא רותחת!) נמזוג לתוכה את הקורנפלור המהול במים. נערבב יחד בכף עץ או מטרפה, ונוודא שאין גושים.
נוסיף בזהירות את אבקת הסחלב. נערבב יחד ונמשיך לבשל על אש קטנה-בינונית עד שהתערובת תתחיל להסמיך. נכבה את האש וניתן לתערובת להתקרר מעט.
נכין את הסירופ. גם הוא נפלא גם כשלעצמו. כתוספת לגלידות, פנקייקים, ואפל אמריקאי, קינוחים וסלטי פירות.
סירופ צ’אי ורדים
![]() |
סירופ צ’אי ורדים הודי |
לרוטב
1/4 כוס סוכר
כוס וחצי מים
3 שקיקים של צ’אי ורדים הודי
1/4 חלב קוקוס משומר
כף שטוחה קורנפלור
בסיר קטן נבשל את המים, הסוכר ותכולת שקיות הצ’אי.
לאחר כ 10 דקות נקבל משקה מתוק, מרוכז וסמיך מעט. נכבה את האש, ונמזוג את המשקה לצנצנת. נערבב את הקורנפלור בחלב הקוקוס עד שלא יהיו גושים. נוסיף לצ’אי. הלבן של חלב הקוקוס “ישבור” את הכהה של התה, יסמיך אותו ויצור רוטב קטיפתי משגע. נסגור את הצנצנת ונשלח לקרור.
סידור המנה:
נשבור כמה עוגיות ונניח בתחתית הצנצנת.
נמזוג את הקרם לאחר שהצטנן אל תוך הצנצנות. על התבלינים ששקעו בתחתית הסיר אפשר לוותר.
נסגור ונשלח ללילה במקרר. הקרם יסמיך ויתיצב.
אריזה:
על המכסה נדביק מדבקה מקולקציית המדבקות שלנו.
![]() |
חג שמח! |
![]() |
מסדר |
כפית וסרט יעניקו את הטאצ’ הסופי.
![]() |
מדבקה, כפית וסרט. היתר כבר בפנים. |
שניה לפני שאוכלים-
פותחים את הצנצנות. מפזרים מעט שברי עוגיות. מוזגים מעט מהרוטב. נהנים.
![]() |
קרמיות וקראנצ’יות, קר ולא קר. טעים. |
קיבלנו קינוח מקסים, בהגשה שובת לב. וגם ללא חלב.
את המדבקות שראיתם כאן ואחרות, במגוון עיצובים ובכיתובים שונים, הנותנים את הגימור הסופי לכל מתנה, הגשה ואריזה תמצאו באתר של מזמינים תחת הקטגוריה מדבקות מעוצבות.
![]() |
חג שמח! |
הדרכות נהדרות אחרות תמצאו באינדקס ה DIY של מזמינים.
מאחלת לכולם חג שבועות שמח!
עינת.
זה נראה נהדר. לגבי הטעם… אני לא מאוהבי הקוקוס אז לא נראה לי שאוכל את זה , אבל כל צורת ההגשה יפהפיה.
ושאלה: מאיפה הכפיות היפות האלה?
♥
שלום עינת. זו פעם ראשונה שאני בתוך האתר שלך והוא מדהים. אני נרשמתי לאתר אבל לא בטוחה שנתקלתי. אשמח אם תבדקי לי. ואם את פותחת בקרוב סדנאות אשמח לדעת עליהן.(בעיקר של קינוחים אני לגמרי חדשה בתחום הטבעונות וזה יעזור לי מאוד. אז תודה מראש וגמר חתימה טובה. ציפי
תודה ציפי, שמחת אותי מאוד.
כן, את רשומה ומנויה.
לגבי הסדנאות- הכי טוב להשאר בקשר, גם דרך העדכונים שנשלחים למייל, גם להציץ מפעם לפעם בלוח הסדנאות ואפשר גם להיות חברים בפייסבוק אם את מחזיקה משתמש.
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🙂
עינת.
היי ציפי,
תודה על התגובה המשמחת. איזה יופי שאת נהנית מהבלוג שלי.
אצרף אותך בשמחה לרשימת העדכונים על סדנאות.
ראיתי רשומה לבלוג.
תודה ושנה טובה 🙂