ימי חול המועד סוכות. רוח סתוית נכנסת לסוכה, הערב מקדים לרדת ואפילו מבול שטף את הסוכה שלנו.
![]() |
יוצאים לסוכה |
ארוחת ערב חגיגית בנוכחות אושפיזין משפחתי עם פלאלפל ביתי טרי, פיתות תוצרת בית ומיטב
הסלטים הנפלאים שהגיעו עם האושפיזינים השונים, וארוחות ערב קלילות בסוכה.
![]() |
פינות בסוכה, סוכות 2013 |
אחר צהרים שקט ושארית של הגרנולה הביתית שלנו שנבטה מהצנצנצת ונראתה לי פתאום קצת עייפה וזקוקה לחידוש, הביאה אלי לאחר גוגלינג קצר את המתכון הבא. מדובר בשלוש ורבע דקות עבודה שאחריהן תקבלו עוגיות נפלאות וריחניות, המתאימות לארוח, לנשנוש לצד הקפה או כמתנות קטנות.
![]() |
עוגיות שאריות גרנולה נפלאות. |
מקור המתכון הוא עוגיות שיבולת השועל של “שרית מתוקים”, ואני מביאה אותו לאחר התאמות קלות לתכולת המזווה שלנו.
מה שנצטרך:
3/4 כוס קמח מלא או רגיל
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס רסק תפוחים
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוס גרנולה
(הכפלתי את הכמויות בלי לחשוב פעמיים וקיבלתי כארבעים עוגיות)
הכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתוכם את הגרנולה.
בקערה נפרדת מערבבים סוכר, סילאן, רסק תפוחים, שמן ותמצית וניל.
מערבבים יחדיו את שתי התערובות ומניחים להן לעמוד מספר דקות.
בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות של תערובת.
![]() |
מאבק כפיות איתן הוכרע |
אופים כ 20 דקות עד שהעוגיות נראות שחומות ודי אפויות (די קשות, אך לא חרוכות).
![]() |
ממתינות לאפייה |
ממתינים לקרור מלא ואורזים במיכל אטום או צנצנת זכוכית.
![]() |
תתכבדו. |
מה שלא מעבירים לסבא סבתא ולשכנים זוללים ביום- יומיים שלושה.
![]() |
סגרו במיכל אטום |
ולפרידה מהקיץ (סוג של הקלה, לא?), מילים מתוך שיר שהסתיו תמיד אלי, שנה שנה בעקביות מרשימה.
לפעמים זו אהבה
מילים- רחל שפירא, לחן- מיקי גבריאלוב
ופתאום קר ומאוחר
הקריין הודיע
ממטרים פזורים ירדו מחר
יש עצבות בלתי מוסברת
אל תרחק אישה אומרת
וזוכרת לפעמים זו אהבה
אפלות שתי עיניה
לאיטה ניגשת
ותולשת דף מיומניה
העלים נושרים בשקט
וערגה דקה לופתת
מתהדקת לפעמים זו אהבה
הרציפים שחורים והעיר קודחת
ממזימות ופחד
לוקחת לא נלקחת
מתמקחת לפעמים על אהבה
הרחובות לחים והעיר רוחשת
חטאים וחשק
כובשת לא נכבשת
וילדיה מהמרים על אהבה
האם גם אליכם הסתיו מביא שירים?
מאחלת לכם המשך חג שמח והנאה מהשינויים שבאויר
לי הסתיו מביא שמחה ללב…
והמתכון הגיע די בזמן, אצטרך בקרוב להכין עוגיות…
גרנולה או שיבולת שועל?
לגמרי גרנולה 🙂
עוגיות מעולות!!
היי איילת, איזה כיף לשמוע! תודה על התגובה!