משתפת במתכון לעוגיות מהירות הכנה ומצויינות, ממש, שמצאתי כאן, בבלוג 6bittersweets.com, ורק עשיתי התאמות קלות, ובעיקר פישטתי את דרך ההכנה. העוגיות בטעם שוקולדי וקפהולי מודגש, קריספיות, מוצקות ומתאימות למתנות. יתרונן הגדול שהן לא צורכות דבר מהחי, ותאמינו לי, יש בטעם שלהן אפס תחושת התפשרות. הן באמת מושלמות.
החומרים לכ 35 עוגיות:
2/3 כוס קמח
כוס ו 3/4 קוואקר (שיבולת שועל מהירת הכנה. אפשר לטחון קלות במעבד מזון שיבול שועל שלמה)
2/3 כוס סוכר חום
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות שטוחות קפה נמס (אפשר יותר ואפשר פחות)
1 כף קקאו
3/4 כפית אבקת אפיה
חצי כפית קינמון
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב (סויה, שקדים, אורז… מה שאוהבים, אפשר גם סויה וניל, ואז להפחית טיפה את הסוכר)
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס שוקולד צ’יפס או 100 גר’ שוק מריר שבור לשבבים
![]() |
שוקולד מריר שנקצץ באהבה |
כך עושים:
מערבבים בקערה את כל היבשים.
מוסיפים לקערה את הרטובים. מערבבים. מוסיפים את שבבי השוקולד. מערבבים.
* יתרון גדול של המתכונים הטבעוניים- אפשר לטעום ולתקן. חסר משהו? קפה, וניל או קינמון…? תוסיפו.
בעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות על תבנית המרופדת בנייר אפיה.
מרטיבים קלות את הידיים ונותנים ותלוליות צורה עגולה ומאורגנת.
אופים כ 16 ד’ בחום של 180 מעלות. העוגיות צריכות להיות מוצקות וקשות בשוליים.
לאריזה:
הכנסתי את העוגיות לשקית צלופן. את השקית צלופן לשקית נייר חום. את שקית הנייר החום לשקית נייר שקיפלתי מנייר משי לבן. ולסיכום הדבקתי את מדבקות הסקראבל שלי.
יוצאת עם שקית העוגיות למפגש צילום, שיהיה מה לטבול בקפה בין לבין.
לסיום סיומת, טיפה אחת מבשרת טובות על עלה אחד.
![]() |
היינו צמאים ממש. |
שבת חורפית נפלאה לכולם! 🙂
נקרא טעים מאוד 🙂 חלב סויה וניל יעבוד כאן?
חלב סויה וניל מאוד מתאים כאן. נוסה בהצלחה.
רק הייתי מפחיתה מעט את הסוכר.
יצא ממש מצוין! השתמשתי בחלב וניל של אלפרו, לא היה לי סוכר חום אז שמתי קצת פחות מחצי כוס סוכר לבן. יצא ממש טעים ובהחלט יעשה שוב (ושוב). תודה על המתכון 🙂
בשמחה! חורף חם ונעים 🙂
מעולה!! עם קצת יותר חלב, יותר קפה (מכורים, מה לעשות), ופחות סוכר כי היה לי רק לבן.
תודה 🙂
תודה נופר, טוב לשמוע 🙂
חלב רגיל יעבוד כאן?
היי,
אמנם לא ניסיתי, אבל די בטוחה שיעבוד 🙂
האם ניתן לוותר על הקמח (וגם אבקת האפייה) ולהסתפק בשיבולת שועל (אינסטנט) בלבד? (2/3+3/4)
לצערי, הקמח מורגש (ע"י אניני טעם).
היי אנונימי,
לא ניסיתי, אשמח לשמוע במידה ויהיה לך פידבק מעניין על נסיון שכזה.
משהו במקום זרעי פשתן?