ריבָּתוּת. משהו קטן וטוב.

מהר מהר לפני שכל התות יגמר קניתי שלוש סלסלות של תות כי אין על ריבתות מכל הריבות. ואם מדברים על מתנות קטנות, נחמדות ואישיות לאורחים זו בהחלט מתנה קלאסית שלוקחת בגדול.
סבתא של אנסטסיה כבר הכינה מלאי של ריבתות לכל האורחים בחתונה של נכדתה. הריבות כבר מאוחסנות בצנצנות קטנות, וכעת, יום לפני החתונה נותר רק להדביק את המדבקות.

למען מי שפספס עד כה את החוויה של הכנת ריבתות, אחת המלאכות המשמחות, הריחניות וקוצרת המחמאות שיש, DIY הכי שווה שיש, הנה מתכון.
מה שתצטרכו
קילו תותים שטופים ונקיים (ממלאים קערה גדולה במים קרירים, והופכים את הפירות בעדינות בתוך המים, מחליפים את המים במידת הצורך)
750 גר סוכר
ליבת תפוח (כדי שתצא לכם ריבה סמיכה ולא מים אדומים שצפים בתוכם פירות)

 

כך עושים
מניחים את התותים, יחד עם ליבת התפוח, בסיר גדול ומוזגים על הפירות את הסוכר, נותנים לתותים לנוח קצת, אפילו חצי שעה.
מדליקים את אש בינונית מתחת לסיר. אחרי הרתיחה מעבירים לאש קטנה.
מבשלים עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה.

 

ריבתות שניה לפני חיסול

 

איך יודעים שזו הסמיכות הרצויה? עושים את מבחן הכפית.

 

מבחן הכפית

 

מעבירים את הריבה לצנצנות נקיות ויבשות (יש האומרים מעוקרות, אני משתמטת מהחלק הזה).
גם הכנתם כמות מסחרית הביתה, ממליצה לחלק לצנצנות קטנות או בינוניות בכדי לשמור על הסטריליות של הצנצנות.

 

לאריזה
גוזרים עיגולים של נייר (אני השתמשתי בנייר משי עבה מעט, עם טקסטורה)
מצמידים את הנייר למכסה בעזרת גומיה משרדית.
מדביקים פס של סרט סביב המכסה. 

 

נייר, גומיה, סרט, ומדבקה. פשוט וקולע

 

מדביקים מדבקה ממותגת שאפשר להזמין דרך חנות מוצרי הדפוס המשלימים של מזמינים.
הבחירה במדבקה מרובעת, מאורכת טובה לנו כאן כי היא מסתדרת עם צורת הצנצנת ולא נוצרים כפלים.

 

המדבקות הן שהופכות את הריבה למתנה עם כוונה

מידה של מתיקות

 

מזל טוב אנסטסיה וטל החמודים,
שתהיה חתונה מתוקה ושמחה, וכמוה חייכם המשותפים 🙂

7 תגובות

    • היי חתולי!!! 🙂
      טוב, אם את ממש רוצה להאריך את חיי הריבה אז:
      – רצוי לעקר את הצנצנות לפני המילוי. שוטפים נקי נקי במים חמימים (בכדי לא ליצור זעזוע של טמפרטורות). מניחים בכיור על רשת (אפשר זו של התנור) ומוזגים מים רותחים לתוך הצנצנות. מקררים מעט, מרוקנים, מייבשים. ממלאים ופוקקים.
      – אורזים בכמה כלים ופותחים צנצנת רק אחרי שהקודמת התחסלה.
      – משתמשים תמיד בכפית נקיה כשמוציאים ריבה מהצנצנת.
      * גם בלי כל ההחמרות האלה הריבה נשארת לנו כמה חודשים טובים, אבל בד"כ מתחסלת הרבה קודם.
      את נשמעת לי רצינית, אז ב ה צ ל ח ה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *