ליאורה ואלעד פנו אלי לעיצוב תוויות שבת שלום לחלות אישיות שיחלקו כמתנה לאורחים בסיום החתונה. במהלך השבוע מצאתי את עצמי חולמת על חלות אישיות, מתוקות וריחניות, תפוחות וממולאות במילוי משמח. רקחתי מתכון לחלות קלילות ואווריריות המורכבות מכדורים כדורים. המבנה הכדורי שלהן מאפשר בציעה טבעית של כדורון מהחלה, בין אם טריה ובין קפואה (ותאמינו לי, נוסה).לפניכם גרסא מתוקה ומלוחה, שתיהן נוסו שוב ושוב בהצלחה גדולה. אם מתחשק לכם חלה ללא מילוי- לכו על הבצק השני, המלוח מעט וגלגלו כדורים ללא מילוי.
חלות מתוקות במילוי שוקוזים
הבצק
3 וחצי כוסות קמח מנופה (חצי קילו)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
14 גר שמרים יבשים (כף מלאה ושטוחה ועוד כפית) או חצי שקית שמרית
רבע כוס סוכר
כוס ורבע מים חמימים
1/3 כוס שמן
טיפי מלח
כמו שסיפרתי לכם בפוסט על הלחם שכבות הנפלא, אני בד”כ נוהגת לקצר תהליכים ומוותרת על שלב ראש העיסה. אני פשוט זורקת את כל החומרים לעבודה משותפת במערבל.
אז- מנפים את הקמח לתוך קערת המערבל. מוסיפים את יתר החומרים. מערבלים ערבול איטי במהירות הכי נמוכה. המערבל יהפוך בהדרגה את החומרים לגוש בצק אחד ולאחר מכן ימשיך בלישה. קצת לפני שהבצק ממש מתאחד לגוש אני נוהגת לעצור את פעולת המערבל ולחוש את הבצק. הוא מרגיש מאוד דביק זורים מעט מעט. אם הוא נוקשה מוסיפים כף או שתים מים.
כעבור כ 8 דקות מעבירים את הבצק לקערה משומנת. עוטפים את הקערה בניילונית ועליה מניחים מגבת מטבח. מעבירים למקום חמים להתפחה, עד הכפלת הנפח ובנתיים מכינים את המלית.
מלית שוקוזים
המלית בגדר גיוון בלבד, כך שאם חשקה נפשכם בחלה פשוטה וטובה- בהחלט אפשר לוותר עליה. אם ויתרתם עליה, אפשר למרוח את החלה לפני האפיה בטיפטיפת מים ולפזר שומשום או מעט סוכר גבישי אותו ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפיה, וכך להוסיף עניין.
המלית שכאן מתאימה יותר למבוגרים שביננו כיוון שבנויה על הקראנצ’יות של אגוזי הלוז הקלויים והמרירות העדינה של השוקולד. חלת שוקולד לילדים הייתי מכינה עם המלית המצויינת הזו.
3/4 כוס אגוזי לוז
200 גר שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/4 כוס חלב סויה או חלב שקדים, או יותר, עד לקבלת ממרח רך
קולים קלות את אגוזי הלוז במחבת יבש תוך הקפצה מפעם לפעם. מקררים מעט וטוחנים גס.
![]() |
אגוזי הלוז |
ממיסים את השוקולד בסיר כפול. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד המסה אחידה.
מוסיפים במידת הצורך עוד טיפה נוזלים עד קבלת מרקם של ממרח. מורידים מהאש ומוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים.
מחלקים את הבצק ל 25 פיסות. מגלגלים כל פיסה לכדור.
פותחים את הכדור בכף היד, למעין עלה, מניחים כף מהמילוי ומגלגלים חזרה לכדור.
![]() |
המילוי |
מניחים את הכדורים זה לצד זה בתבנית משומנת. אל התבניות האישיות נכנסים 4 כדורים בנוחות ובלי לדחוף. מכסים בניילונית ובמגבת ומניחים במקום חמים להתפחה.
![]() |
לפני התפיחה |
הכדורים יעלו יפה וימלאו את התבנית בשמנמנות ריחנית אופיינית.
![]() |
לאחר התפיחה |
אופים כ 30 דקות בחום בינוני עד שהחלות נראות שחומות ויפות. מוציאים בזהירות מהבניות ומצננים על רשת.
![]() |
צינון על רשת |
את החלות המצוננות שלא נטרפו ניתן לארוז בניילון ולאחסן בפריזר. בזכות
המבנה להן אפשר לתלוש כדורון גם במצב הקפוא, להפשיר ולהנות ממנה קטנה
ואישית של מתיקות ככה באמצע היום ליד הקפה.
![]() |
ביס בכיס |
חלות מלוחות במילוי בצל מקורמל
לבצק
3 וחצי כוסות + 3 כפות קמח מנופה (חצי קילו)
14 גר שמרים יבשים (כף מלאה ושטוחה ועוד כפית) או חצי שקית שמרית
2 כפות שטוחות של סוכר חום
כוס ורבע מים חמימים
1/3 כוס שמן זית
כפית וחצי מלח
(ההכנה זהה לזו שתוארה למעלה)
למלית
3 בצלים סגולים או לבנים
3-4 ענפי קורנית (טימין)
1-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
קורט סוכר חו
במחבת רחבה שמים שמן זית, מחממים מעט ומוסיפים את ענפי הקורנית. מבשלים-מטגנים על אש בינונית תוך ערבוב מפעם לפעם. מוסיפים מלח ופלפל ומעט סוכר חום. לאחר כ 20 דקות מכבים את האש. מוציאים את ענפי הקורנית (העלעלים לבטח נשרו לתוך הבצל וזה מצוין).
לאחר הקרור ממשיכים בהכנת הכדורים כפי שהוסבר למעלה, הפעם במילוי בצל.
ליצירת חלה גדולה
מניחים שתי שורות של כדורים זו לצד זו בתבנית גדולה. 5-6 זוגות של כדורים. בראש ובזנב מניחים כדור אחד בלבד.
![]() |
חלה שכולה כדורים כדורים ממולאים בבצל מקורמל בהגשה בארוחת החג |
ובגירסא עגולה- מניחים את הכדורים זה לצד זה. חשוב לא לצופף או לדחוס יותר מידי.
כמות הבצק שהכנתם כאן תספיק לתבנית אחת בקוטר 28.
![]() |
חלת כדורים במילוי בצלים מקורמלים, הגרסא העגולה |
אריזת החלות כמתנות אישיות-
אחרי צינון מוחלט מעבירים את החלות לשקיות צלופן ואת שקיות הצלופן לשקית נייר חום.
![]() |
אריזה |
תוויות בכיתוב אישי ניתן להזמין בחנות און ליין של מזמינים. התוויות מגיעות מחוררות ומוכנות להצמדה למתנות. המשקיענים והמשקיעניות יכולים להוסיף קישוט קטן, סרט תחרה או כפתור על התוויות אבל האמת היא שהן מושלמות גם כך.
![]() |
קישוט התוויות |
לסגירת השקית מקפלים את השוליים העליונים ומשדכים אותם. אפשר להדביק פס של וושי טייפ מעל. מצמידים את התווית.
![]() |
חלות אישיות ארוזות |
מגישים
![]() |
מוכנות למסירה אישית |
* חלוקת חלות בסיום זו מחווה מקסימה בארועים של שישי בצהרים. כדי לבצע את המשימה בקשו מהקייטרינג להכין את החלות. בארוע קטן יותר בקשו את עזרתו של קרוב משפחה או חבר, חברה טובה.
הכינו את התוויות והשקיות מראש וארזו את החלות הטריות בבוקר הארוע. חשוב להקפיד על צינון מלא, כך שהחלות יהיו יבשות לחלוטין ולגמרי לא לחות מאדים.
שבת שלום מנוחה ואהבה לכולם 🙂
נהדר!
הרעיון וגם הביצוע! פשוט מקסים!
תודה הדר 🙂
עשית אותי רעבה פה. בהחלט ינוסה (עם כמה שינויים במלית…לא אוהבת אגוזים :). התמונות כרגיל יפיפיות והטאצ' העיצובי שלך משדרג אפילו יותר
תודה יקרה,
לכי תאכלי משהו, שמרים זה עניין של זמן…. 🙂
מעולה!!
אוהבת את הרעיון של החלות!
נכון? זה מאוד מפשט ויוצא ממש מקסים ככה 🙂
האם יעבוד עם קמח כוסמין מלא מנופה?
היי אנונימי,
לא ניסיתי. יהיה נחמד אם תוכל/י לעדכן בתוצאות נסיון כזה
תודה 🙂
עינת.
נראה מעולה!!!
שמחה לשמוע,
הן גם ממש טעימות! 🙂
נראה מעולה וממש בא לי להכין… תודה על המתכון!
יש אגב חלופה לאינסטנט פודינג וניל?
היי מיכל 🙂
אפשר לוותר על הפודינג ולשים במקומו מעט יותר קמח (כ 3 כפות).
הורס!!! אני הולכת לנסות עם מלית מלוחה – גבינות, פסטו, עגבניות מיובשות… הדמיון משתולל. תודה רבה ושבת שלום!
רעיונות מעולים!
הייתי מנסה עם בצל לבן או סגול צלוי קלות במחבת עם שמן זית וטימין, מומלח ומפולפל קלות 🙂
(קמח במקום האינסטנט פודינג כמובן 🙂 )
אני לא מאמינה שמתחשק לי לנסות.
אני לא אופה עם שמרים משום מה….
ובחיים לא אפיתי לחם או חלה….
מפתה……
חתולי, את חייבת לנסות פעם, זה כל כך מתגמל! אין אין על שמרים!
הכנתי אתמול גרסה מלוחה עם מילוי פטריות ובצל ואחרי שנגמר לי המילוי הזה גם במילוי גבינות וזיתים ויצא נפלא ממש (הגבינות עם הזיתים קצת פחות כי הגבינה נמסה ואז נשאר הרבה חלל מסביב, וגם כי זה לא טבעוני, כמובן 😉 ). כולם אמרו שהיה טעים מאד. וממש פשוט להכנה (למי שלא פוחד משמרים)! הפוטנציאל למילויים מתוקים ומלוחים פשוט אינסופי… בעיניי רוחי אני רואה מילוי אגוזים או עגבניות מיובשות ועוד שלל רעיונות מופלאים.
תודה!
היי רינה,
איזה יופי לפגוש אותך כאן!
מסכימה מסכימה מסכימה 🙂
קודם כל חן חן על הרעיון והמתכון
ושאלה של עצלנים – קמח שמרים של אוסם ניסית איך זה עובד במתכון הזה ?
היי מיכל,
האמת שמעולם לא השתמשתי במוצר הזה. נורא פשוט לערבב קמח ושמרים יבשים לבד, לא….? 🙂
תודה על המתכון אפשר עם שוקולד נוטלה?
בשמחה 🙂
אישית לא ניסיתי כיוון שהוא מכיל מוצרים מן החי.
הוי עינת.. מה שאת עוללת עם המתכון הזה.. אין לתאר. הכנתי את הלחמניות המלוחות, אבל במילוי טפנד זיתים ביתי (לא היה בצל בבית. פדיחה.). הלחמניות יועדו לאורחים. בואי נגיד שאחרי ביס אחד בלבד באחת מהן – החלטתי פה אחד להחביא אותן מהאורחים ולשמור. לי. לי, לי ולי. הקפאתי, חיממתי וטרפתי. ככה כל יום במשך שבוע. הבצק מו-שלם. לא פחות מזה. המון המון תודה על עוד מתכון מדהים.
חחח אורלי איזה סיפור אותנטי ממש שמחת אותי
כיף שיצא מוצלח ועוד יותר- ששיתפת אותי כאן 🙂