מיני פטאירים דרוזים במילוי עלי חוביזה וצנוברים

כשטעמתי את הפאייר הדרוזי של עופרי זוטא, במילוי עלי תרד ומנגולד היה לי ברור שבקרוב אצלי.
עופרי המקסימה הקימה יחד עם בן הזוג שלה, ערן הגנן,
מיזם מקסים- גן ירק אקולוגי בשדות נהלל שבעמק יזרעאל. ערן מגדל מגוון
של ירקות וירוקים נקיים מחומרי הדברה ודישון כימי וחוץ מכל האורגניות והבריאות הזו, מדובר בפרויקט חקלאי בתמיכה ושיתוף הקהילה. אז ערן מגדל
ועופרי מבשלת פלאים.
את הפטאייר, שאומרים FATAIER מסתבר, הכנתי בהשראת עופרי, עם מילוי נפלא של חוביזה טריה ונפלאה שצומחת לנו ממש מאחורי הבית. יצא כל כך טעים שחייבת לשתף במתכון.

ראשית, הוראות ליקוט-
יוצאים לשדה ירוק ויפה, חפשו את שיחי החוביזה שצומחים בתוך שדה ממש, ולא לצד הכביש. קוטפים עלי חוביזה צעירים, יפים ושלמים. עלי החוביזה נמצאים כעת בשיאם, הם רכים וקטיפתיים במקצת. אני באופן אישי מעדיפה ללעוס את אלה על החמציצים החמוציייים לי מידי. השיחים כעת נמוכים והשיח כולו רענן וצעיר. זה הזמן ללקט ולהנות, לפני שהעלים יתבגרו ויהיו סיביים וקשים.
אז- קוטפים המון עלים, להערכתי בסביבות ה 140 לפחות.

עלי חובזה טריים מהשדה

מניחים בקערה גדולה, ממלאים במים קרירים, הופכים בעדינות את העלים בכדי לשטוף אותם מחול ובוץ. מחליפים כך את המים מספר פעמים עד שבטוחים שהעלים נקיים לחלוטין.
מעבירים למסננת גדולה ומסננים ממים.
החומרים שנצטרך (ל 50-60 כיסונים)
לבצק
חצי קילו קמח רגיל (או קמח רגיל מעורב בקמח כוסמין)
כפית שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה של מלח
כף סוכר חום
כוס ורבע מים חמימים

למילוי
כ 140 עלי חוביזה טריים ושטופים היטב
שני בצלים בינוניים קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מיץ מחצי לימון
עלי זעתר טריים (לא חובה)
כרבע כפית סומק
מעט פפריקה מעושנת
חופן צנוברים קלויים קלות במחבת יבשה

כך עושים
מנפים את הקמח אל תוך קערת המערבל. מוסיפים את כל החומרים. מפעילים את המערבל עם וו הלישה (“הגיטרה”) ונותנים למערבל ליצור לנו גוש בצק.
הבצק צריך להיות אחיד, לא קשה ולא דביק.
אם הוא לא מתאחד כעבור שתיים שלוש דקות מוסיפים טיפ טיפה מים חמימים.
ברגע שהגוש מתחיל להווצר עוצרים את פעלות המערבל ונוגעים בבצק. אם הוא ממש קשה מוסיפים טיפ טיפה מים חמימים. אם הוא ממש דביק מוסיפים מעט קמח בתנועת פיזור.
נותנים למערבל לעבד את הבצק כ 8 דקות.
שמים בקערה מעט שמן. מניחים את הבצק בתוכה והופכים אותו כך שהוא יצופה כולו בשמן.
מניילינים את הקערה ומעבירים את הבצק למקום חמים להכפלת הנפח.

הכנת המילוי
מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת רחב.
מוסיפים את עלי החוביזה למחבת ומערבבים את תכולתה מפעם לפעם.
מוסיפים מיץ לימון, מלח, פלפל, פפריקה מעושנת וסומק.
כעבור כעשר דקות העלים יהפכו להיות רכים וגמישים.
מכבים את האש ומוסיפים את הצנוברים.

הכנת המילוי

מילוי הפטאירים
לאחר ההתפחה קורעים מהבצק כששה כדורים.
מרדדים כל כדור לעלה בעובי של כחצי ס”מ.
בעזרת ספל יוצרים עיגולים.

קיפול הכיסונים

שמים כפית מילוי במרכז העיגול ומקפלים עליו את הדפנות בשלישים. שליש ומעליו עוד שליש ועוד אחד.
זה קצת דומה לאוזני המן רק שלא צובטים למעלה, פשוט מניחים זה על זה. שני הבנים החמודים שלי (הכי גדול והכי קטן) עבדו יחד ומילאו המונים. בן השש היה הכי מדוייק וקיבל פרס הצטיינות בהתמדה לאורך זמן.
מניחים את הפטאירים על תבנית מרופדת בנייר אפיה להתפחה שניה של כ 20 דקות.

3-4 מגשים של אושר

לאחר ההתפחה מורחים בשיא העדינות, כדי לא לפנצ’ר את הכיסונים, בטיפ טיפה של שמן זית.
אופים כ 15 דקות ב 180 מעלות עד הזהבה. מקררים מעט. זוללים. את מה שלא זוללים מקפיאים.

יצאו כל כך הרבה חמודים כאלה שהכל ממש גלש. ישר לפה.

הפטאירים לא אמורים להיות בצקיים ומעובים. הבצק יוצא יחסית דק, יותר כמו מעטפה ולא כמו לחמניה.

מאחלת
הצלחה גדולה למיזם המקסים של ערן הגנן ועופרי שלו, ומשתפת בקלף תודה מקסים
שקוקה רחל כהן רונן הקדישה לערן הגנן אחרי קטיף מוצלח ומהנה במיוחד בגינתו של ערן.

יודעת שכמה מקוראי הבלוג נהיו כבר אלופי שמרים, ולמי שלא מכיר יש עוד מתכוני שמרים נפלאים כאן במרחק קליק- מתכון לחלות כדורים אישיות מתוקות ומלוחות, מתכון ללחם שכבות עם פסטו זיתים ובזיליקום נפלא, סינמון רול עצום, סמבוסק בשכר ובעבע תמרים– שזהו מתכון מהמטבח העירקי הכל כך אהוב עלי.

חג שמח, כולם, מלא אור והכרה בניסים של החיים,

8 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *