מיני בייגלס אדירים

שלום לכולם, לפניכם הפעם פוסט קצרצר כדי לצייד אתכם במתכון שימושי לימי הקיץ הארוכים שלפנינו. ללא חוגים, שיעורי בית וריצות אחה”צ יש זמן להשקיע בארוחות יותר קצת יותר שוות, ואם הרווחנו פעילות ועשיה לילדים, אז יש לנו ווין ווין סיטיואיישן מה שנקרא. המתכון שכאן מלווה אותי כבר כמה שנים והוא נפלא לעבודה עם ילדים. הוא קל להכנה, גמיש ורך, לא שמן ולא דביק ומאוד נעים לעצב ממנו בייגלס טעימים, לחמניות, חליות וכולי. הילדים יכולים ללוות את כל התהליך, מדידת החומרים, ניפוי הקמח, הכנת הבצק ועיצוב הלחמניות.

כשפורום הסועדים הוא המשפחה הגרעינית בלבד, אנחנו מכינים בצק על בסיס חצי קילו קמח. אם לפניכם ארוח או הקפאה הכפילו חופשי.

מה שתצטרכו
שלוש וחצי כוסות קמח רגיל (אפשר להחליף מחצית בקמח כוסמין מלא)
שקית שמרים יבשים (11 גרם)
כף סוכר חום
כפית מלח
קצת פחות מ 1/4 כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים
שומשום/ קוביות בצל מטוגנות/ קצח/ זעתר/ פרג, כלמיני שילובים וכיוצא בזה

{מי מכם שכבר אפה את מתכוני השמרים כאן בבלוג כבר מכיר את ההוראות ההכנה שדי חוזרות על עצמן. מי שלא, כדאי שתכירו כי נאספו כאן במהלך השנים כבר אחלה מתכוני שמרים }

כך עושים
נוח להכין את הבצק במערבל עם וו לישה, אך גם ערבוב וא”כ לישה בידיים יניבו בצק מצוין.

– מנפים את הקמח לתוך קערת המערבל. על שלב זה לא מוותרים! הוא הכרחי ליצירת בצק אוורירי ותפוח.

מוסיפים אל תוך קערת המערבל את יתר החומרים ומפעילים את המערבל. תוך כשתי דקות הכדור יתחיל להווצר. אם אתם רואים שהבצק לא החל
להתכדרר והוא
נראה מרוח על דפנות הקערה מוסיפים כף קמח ועוד כף, ממתינים כמה שניות
וצופים בהתכדררותו. אם הוא נראה לכם יבש ופירורי מוסיפים טיפ טפיה מים (כל פעם כף, לא יותר). הבצק יתחיל בהתכדררותו.
– מניחים למערבל לעבוד כשמונה דקות על המהירות האיטית ביותר. הבצק יהיה רך, גמיש, לא יבש ולא דביק מידי. ללשים ביד- השקיעו ככה עשר דקות של לישה. הבצק יחזיר לכם בחום ואהבה משלו.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות,  הופכים אותו בתוכה כך שהבצק ישומן מכל
צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של כ 45 דקות במקום
חמים. הבצק יכפיל את נפחו.

לאחר התפיחה קורעים פיסות מהבצק, יוצרים נחשים ומעגלים ובייגלס. מניחים את הבייגלס על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
בת ה 7 שלי עיצבה חלה מהממת מ 7 רצועות, החלה נראתה כמו צמה סינית, מדויקת ויפה להפליא ואמא לא הספיקה לצלם, אז היא ממתינה מאז מאחורי הפינה מצוידת במצלמה. רק רצוי שנכין עוד נגלת בצק כי הכל חוסל.

מברשים את הבייגלס במים (אני מוסיפה ממש טיפ טיפה אגבה או סילאן). מניחים אותם לרגע בתוך קערת שומשום או כל גודיז אחרים שבחרתם. את הבצל פשוט זורים מעל אחרי שהברשתם במים, ונותנים לחיצה קלה כדי שיצמד קצת יותר. מכסים הניילונית ומניחים להתפחה שניה, בימי הקיץ החמים חצי שעה בהחלט תספיק.

מחממים את התנור לחום גבוה של 230-240 מעלות ומכניסים את הבייגלס.
לאחר 5 דקות ריח נפלא של מאפיה יתפשט בבית.
לאחר 10-15 דקות יהיו לכם בייגלס נפלאים משובחים.

מגישים לצד סלט טוב וממרחים ויש ארוחתערב מושלמת.

את מה שלא טורפים אורזים לאחר צינון מוחלט, בשקיות ניילון ומאחסנים במקפיא. אתם עוד תזדקקו להן. יותר בקרוב ממה שאתם חושבים.

מי שעדיין לא החל לבנות לעצמו ולילדים את התוכניות לחופשהגדול מוזמן להעזר בטבלה שעיצבתי לכם, הניתנת להדפסה חינם. בנתיים המשפחות שהשתמשו ממש מרוצות.

שיהיה לכולנו חופש נעים ושפוי

תגובה אחת

  • היי,
    כמה בייגלים בגודל ממוצע (כמו במאפיות) יוצאים מכמות בצק אחת?
    ותודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!
    מיכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *