עוגיות חלבה ופרלינה

מכירים אבקת פרלינה? מה שנקרא אבקת נוגט? זו אבקה עדינה, קלילה, נמסה בפה, בטעם מעודן ומדוייק. בסבב הקניות האחרון של היבשים- תבלינים בחנות מקומית קרצה לי האבקה המהממת הזו, שלשמחתי גם טבעונית. אין לי ספק שעוד ארכיב איתה קינוחים מעניינים ובנתיים קבלו עוגיות נפלאות, נימוחות ועדינות. כאלה שיוצרות חמימות מנחמת בפה. אחת בשעה ארבע חמש אחר הצהרים כשהחום המתיש מאיים לכבות את העיניים עד למחרת בבוקר, שהפיתוי לסגור יום מהביל לפני שממש הגיע אל קיצו, אחת כזו תשאיר אתכם בהכרה.

מה שתצטרכו להכנתן של כ 25 עוגיות נפלאות:
1/2 כוס טחינה
1 כוס קמח (אפשר להחליף חלק בקמח כוסמין מלא)
קורט מלח
3 כפות סוכר חום
5 כפות אבקת נוגט (לקניה בחנויות המתמחות באפיה וחנויות התבלינים)
3 כפות שמן
כפות אחדות של חלב צמחי- שקדים, סויה או מה שאוהבים

 

כך עושים:
מערבבים בקערה את החומרים היבשים.
מוסיפים את הרטובים למעט החלב. מוסיפים מעט חלב בהדרגה.
הפרורים יהפכו להיות משהו בין בצק לבלילה. ערבבו ולושו קלות עד שתקבלו תערובת אחידה ודי סמיכה.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ובעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות קטנות של תערובת.
בידיים נקיות ומעט לחות משווים לתלוליות צורה עגלולית, עוגייתית ויפה.
אופים כ 15 דקות בחום של 170 מעלות. העוגיות יתקשו וישחימו.
מקררים ומשחררים בעזרת תרבד.

לאחר קירור מלא מאחסנים בקופסא הרמטית מרופדת במפית שתספוג את הלחות של העוגיות.

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

בעוד ימים אחדים חל ט”ו באב ולאלה מכם שמציינים שולחת אתכם לפרינטבלס מקסימים כאן בבלוג- חוברת קופוני אהבה שעיצבתי, שכבר זכו לשמח המון זוגות אוהבים. אז רוצו, הדפיסו, תהנו.

5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *