![]() |
כל כך מכירה את ההתרגשות הזו שבפריסת אוסף אהוב, שהתרגשתי לקרוא את הפוסט הנפלא של חברתי המוכשרת תמר ליבס, שלרגעים סיפרה את סיפורי, סיפור האוספים והקישוטים. תמר שהיא, אוצרת אספנית פיוטית נהדרת כתבה את סיפור האוספים שלה כל כך מרגש ונוגע ללב, ששווה לכם לצלול לתוכו.
בשנה שעברה הוספתי לשלל את הפנסים הסיניים בסיגנון וינטאג’ עשויים נייר מספר ישן ומצהיב ותחרה. בשנה שלפניה הכנתי מלאי של קישוטים לבנים משגעים. השנה הוספתי על הלבן והוינטאג’ צבע אדום. כן, בא לי אדום.
מלבד קישוטים, התחלתי כבר בארגון האור. סיפרתי לכם בפוסט סדר פסח שלנו כמה חשובה לי התאורה בארוח, מה שהניע אותי בסדר פסח האחרון לתפור מפה שבתוכה השתלבה תאורה תחתית. גם סוכתנו הסוכה של מחר תזכה לתאורת ערב יפה ועדינה של גרילנדות ושלל עששיות שבתוכן נרות ריחניים. מלאי הצילנדרים המפואר שעמדו הפוכים ושימשו מרכז שולחן בערב פסח עוטרו במפיות דוילי לבנות מלבניות אותן רכשתי בחנות כלים חד פעמיים מקומית. במהלך הזמן יצרתי לי מלאי קטן של הכלים הללו. אני מוצאת שהם מאוד שימושיים לעיצוב השולחן, ואפשר להשתמש בהם באינספור וריאציות.
![]() |
עשישיות של צילינדר זכוכית ומפיות דוילי |
ההכנת הצילינדרים ממש פשוטה ולוקחת 2 דקות בדיוק. השתמשו בצלילינדרים במידות שונות מעט זה מזה. יוצרים פס דבק דו”צ על הצילינדר, מצמידים אליו מפית וסוגרים אותו עם דו”צ נוסף.
לפני הארוע מדליקים בתוכן נר שלא יבלוט מגובה התחרה (נר סיני שטוח זה מצוין, רק שלא נעים להדליק אותו בפנוכו).
![]() |
צילינדרים שמנמנים ורזים יותר, ומאחור קישוטים של סוכה הולכת ונבנית |
רכשתי נרות סיניים ירקרקים בריח תפוח באיקאה-
![]() |
וקישטתי אותם במעין טפט וושי טייפ מוזהב שקניתי בכמה שקלים.
![]() |
נרות סיניים פשוטים עטופים בטפט וושי טייפ מוזהב |
אל הצילינדרים יצטרפו שלל העששיות שלנו, ויפוזרו בכניסה לבית, לאורך הספים ובסוכה.
בהדרגה נתלים האהילים, הפונפונים, השרשראות והכדורים בין קירות הסוכה הלבנים.
כיוון שאני מארחת את המשפחה (זו כבר ממש מסורת), התחלתי בהכנת האוכל, ונראה שצפוי להיות משובח. מה שבטוח הוא שיהיה משקה הבית שלנו, משקה נפלא שטעמתי לראשונה אצל המורה לקרמיקה שלי, חוה רובינשטיין מכפר מלל. במהלך השנים שהגעתי לעבוד בסטודיו של חוה הרווחתי כמה פריטי חימר משגעים שעושים את הבית שלנו לשלנו, וכמה מתכונים נפלאים של חוה. אהבתי כל דבר שטעמתי אצלה, וכמה מהמתכונים שלה שמורים לי בכתב ידה ומלווים אותנו במהלך השנים.
המשקה הפירותי הנפלא הזה מככב אצלנו בכל מסיבה ותמיד זוכה לטונה מחמאות. כמובן שיהיה גם בסוכה, הרי במיוחד בשבילו איקאה עיצבה את הבקבוקים המושלמים הנפקקים בפקק שעם שמנמן, ואפילו שלחה בשבילו קטלוג מלא ושלם.
![]() |
המשקה מורכב מתערובת לחליטה בשם בורה בורה, אחת הקלאסיות והמוצלחות. זוהי תערובת מקסימה של פירות ועלים, פאפאיה, תות, פטל, אוכמניות, צימוקים או חמוציות, היביסקוס, דגנית, ציפורן חתול שהשילוב בינהן מניב משקה ארומתי, חמוץ מעט ומתוק מעט בעל גוון אדמדם יפהפה. על התערובת נוסיף עוד כמה טעמים נפלאים של תפוחים, לימון, נענע ופירות חיים.
המתכון הסודי למשקה הבית של חוה
(הכמויות להכנת 2 ליטר)
♢ 6 כפות תערובת בורה בורה לחליטה או תערובת פירותית אדומה אחרת (קונים בתפזורת בחנויות הטבע והתבלינים)
♢ תרכיז סיידר תפוחים (אוהבת את של סיידר הגליל, שמגיע בבקבוק של חצי ליטר) או סוכר חום
♢ פרוסות לימון
♢ עלי נענע
אפשר: קוביות תפוח, אגס, שזיף או כל פרי שאוהבים
כך עושים
♢ שמים את תערובת הבורה בורה בכוס גדולה ועמידה למים רותחים.
![]() |
חליטת בורה בורה ארמטית ונהדרת- הבסיס למשקה הבית |
♢ מוזגים מים רותחים על תערובת העלים. נותנים לתערובת לשהות כך עד שתתקרר. המים יהפכו להיות בצבע אדום בורדו משגע.
♢ מעבירים לקנקן ומוסיפים תרכיז תפוחים לפי הטעם. חותכים פרוסות לימון יפות ומים קרים קרים. טועמים ומתקנים טעמים (מוסיפים מים או תרכיז אם צריך).
♢ אם מגישים מיד אפשר לזרוק לקנקן כמה ענפי נענע טריים ושטופים, קוביות פרי וקוביות קרח.
♢ מוזגים לכוסות ולא מרימים גבה כשחלק מהילדים יבקשו להעביר את המשקה דרך מסננת.
כשמכינים מראש שומרים במקרר להגשה צוננת. אגלי הזיעה רק יוסיפו למראה המפתה.
סלחו לי שאני רצה, הילדים קצת התחרפנו מרוב קישוטים, התחילו לקשט לי את הכלב.
![]() |
חג סוכות שמח, יפה ומקושט לכולם,
כיף שאתם כאן כל השנה וגם היום 🙂
מושלם, כמו כל פוסט והדרכה שאת מעלה
נשיקות וחג שמח (ויום הולדת שמח למפרע)
תודה רחלי יקרה! חג שמח 🙂
עינתי איזה פוסט מקסים…קטע בדיוק היום התבוננתי בקטלוג איקאה ואמרתי לעצמי שאני פשוט חייבת את הקנקן עם הפקק שעם. עכשיו עם המתכון שפרסמת אני חייבת לרוץ לשם בדילוגים ולרכוש כמה;). חג שמח יקירה
נכון הוא מהמם??? רכש שווה ביותר 🙂
חג שמח יקרה! <3
עינתי איזה פוסט מקסים…קטע בדיוק היום התבוננתי בקטלוג איקאה ואמרתי לעצמי שאני פשוט חייבת את הקנקן עם הפקק שעם. עכשיו עם המתכון שפרסמת אני חייבת לרוץ לשם בדילוגים ולרכוש כמה;). חג שמח יקירה
כמובן שאצתי רצתי לחנות הטבע, שם בורה בורה זו תערובת לאורז הכוללת בצל מטוגן 🙂 מזל שכתבת מה יש בתערובת אז אספתי את החומרים (פחות או יותר) ועכשיו הם נחים בקנקן מים רותחים. כתבת לשים סיידר לפי הטעם, אבל מכמה את ממליצה להתחיל? מכף או נגיד חצי כוס?
מעולה שאת! ממש חרוצה 🙂
הייתי מתחילה משלוש כפות לליטר, ז"א שש לכל הכמות.
בהצלחה!!
יצא להיט <3
כפול כמות סיידר וכל המשפחה מאוהבת קשות.
תודה וחג שמח יקירתי
ישששש איך שמחה לשמוע!! לחיי שנה מאושרת!
הי עינת, נראה משגע! האם נראה לך שאפשר להכין גם עם תערובת פירות יער (כוללת תפוח מיובש, גזר, סלק (?) צימוקים, פטל ותות שדה)? לא מצליחה למצוא את התערובת שציינת בחנויות…
היי לנה,
תודה, זה באמת משקה אליפות. האמת שאין לי מושג כיצד להרכיב את התערובת לבד.
ניסית לחפש אותה בסניפי עדן או ניצת הדובדבן? אני ראיתי אותה בעדן סניף כפ"ס ממש לאחרונה.
בהצלחה 🙂
הי עינת, נראה משגע! האם נראה לך שאפשר להכין גם עם תערובת פירות יער (כוללת תפוח מיובש, גזר, סלק (?) צימוקים, פטל ותות שדה)? לא מצליחה למצוא את התערובת שציינת בחנויות…
אני כאן! ממשיכה את הפרויקט הכי מהנה שלי!♥
איפה קנית את הצילינדרים האלה?
המשקה נראה נהדר והמתכון נשמר.
♥אין כמוך!
ליאורי אהובה, איזה כיף שאת כאן! ♥
את הצילינדרים המקסימים האלה קניתי באיקאה והם אפילו עלו ממש מחיר מצחיק. את הקניות השוות!