בין לבין ערבבתי חומרים בחמש דקות על השעון, ונהנתי מהריח המעולה שהתפשט בבית. יצאה עוגה נפלאה, שלי, שלכם באהבה.
החומרים לעוגה בתבנית מרובעת קטנה (20 על 20) או אינגליש קייק
קרם הקוקוס שבעוגה מעניק טעם קוקוסי מעודן, מחליף את שמן ויוצר מרקם נהדר ולא דחוס. קוביות השוקולד שומרות על מקומן אך נמסות מעט באפיה, מה שיוצר שלוליות שוקולד קטנות ומתוקות בין ביס לביס. אם אתם לא בעניין של שוקולד לא חייבים בכלל.
מה שתצטרכו
♢ כוס וחצי קמח תופח
♢ כוס קוקוס טחון
♢ קורט מלח
♢ 3/4 כוס סוכר קנים או סוכר חום
♢ כוס וחצי קרם קוקוס או נוזל קוקוס בטמפרטורת החדר (אני מעדיפה את זה הנמכר בקרטון קטן. הוא גם טבעי לגמרי ללא חומרים משמרים וטעמו מאוד עדין. כך או כך ערבבו את המוצר כדי שהחלק הסמיך יתערבב עם הנוזלי ואז מדדו את הכמות הנחוצה)
♢ 1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב שקדים (או חלב אחר שאוהבים)
♢ חצי כפית תמצית וניל
♢ טבלת שוקולד מריר
כך עושים
♢ מערבבים יחד את הקמח התופח, הקוקוס הטחון, המלח והסוכר.
♢ יוצרים גומה במרכז ומוזגים לתוכה את החומרים הרטובים- קרם הקוקוס, מיץ התפוזים או החלב והוניל. מערבבים היטב את כל החומרים יחד.
♢ משמנים תבנית ומוזגים לתוכה את התערובת.
♢ כשהתנור חם ומוכן לחום של 170 מעלות מניחים קוביות של שוקולד מריר שורות שורות.
♢ אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהעוגה מזהיבה ונראית יבשה (אך לא מיובשת!). איך יודעים? מבחן הקיסם.
![]()
|
פרסו את העוגה בין שבילי השוקולד |
|
פינת הגיוונים:
♦ שוקולד צ’יפס במקום קוביות שוקולד. פחות מגניב אבל אם זה מה שיש גם טוב.
♦ עוגות קטנות בתוך עטרות מאפינס. נהדר לטיולים וכצ’ופר בקופסת האוכל של הילדים.
אנגליש קייק, אבל כבר כתבתי למעלה:)
♦ גיווני גולשים: סוכר קוקוס במקום סוכר קנים. קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה במקום קמח רגיל.
מאחלת שבת נפלאה ושקטה לכולכם
ניראה נהדר, ננסה בהחלט
בהצלחה 🙂 שבת נפלאה!
היי
העוגה מצויינת❗❗❗
שאלה – אפשר להקפיא❓
תודה❗
וואוו שאלה מפתיעה… מימי לא הקפאתי עוגות מהסוג בזה.
אם את מקפיאה נשמח לשמוע איך היא עוברת הקפאה 🙂
ניראה נהדר, ננסה בהחלט
הרעיון של השוקולד מלמעלה נראה מצוין.
בקרם קוקוס את מתכוונת לאחד שיש לו אחוזי שומן מעל 20% או למי קוקוס? כי ממה שאני זוכרת, מה שמגיע בקרטון זה המי קוקוס?
תודה
האמת ששניהם מתאימים. אם משתמשים בקרם רצוי לערבב קודם, כך שהסמיך והנוזלי יתערבבו, ואז למדוד.
את צודקת, זה בקרטון הוא מי קוקוס. בזה שיש לי יש 60% קוקס טבעי והיתר מים.
עינתי התמונה נפלאה ביתית ומזמינה….
העוגה נראית נפלאה. אחד השילובים האהובים עליי… קוקוס שוקולד מריר ותפוז.
תסבירי לצמחונית כמוני ….איך עוגה תופחת מלבד הקמח אם אין בה ביצים? איך הקסם הזה מצליח?
שמחה שלצד החשמל שחזר יש גם שמש נעימה….
שבת נפלאה אהובה….מתגעגעת. תמרי.
תמרילי אהובה,
איך הייתי שמחה לחלוק אותה איתך, עם איזה תה נענע מהגינה 🙂
מתחשק לי לומר לך פשוט לנסות, כי זה עובד!
בשלוש שנים שאני טבעונית למדתי שהמון המון פעמים מכניסים ביצים לתוך האוכל פשוט כי רגילים ולא כי הן באמת נחוצות. כוחם של הרגלים…
שבת שלום אהובה <3
ביצים לא מתפיחות, אבקת אפייה מתפיחה…
ביצים לא מתפיחות, אבקת אפייה מתפיחה…
היי:)
חלב סויה רגיל יעבוד?
תודה רבה!
היי דנה 🙂
כן, חלב סויה זה יופי. אם את משתמשת בחלב סויה שיש בו מתיקות רצוי להפחית מעט מהסוכר.
זה יעבוד גם עם קמח מלא? או כוסמין מלא?
היי,
מודה שלא ניסיתי עדיין. אנסה בסיבוב הבא עם קמח כוסמין.
אם תנסי בואי לעדכן אותנו איך יצא?
שבת שלום 🙂
יש מצב שאפילו אני מנסה… וזה אומר הרבה!
תודה אהובה 🙂
לכבוד הוא לי <3
שבוע נפלא יקרה!!
יש מצב שאפילו אני מנסה… וזה אומר הרבה!
תודה אהובה 🙂
בשמחה יקרה <3
יש מצב שאפילו אני מנסה… וזה אומר הרבה!
תודה אהובה 🙂
נפלא תודה, האם ילך עם קמח ללא גלוטן ?
מודה שלא ניסיתי 🙂
אין לי סוכר קנים ולא חום אני דיי תקועה, סוכר רגיל יהיה בסדר?
היי רעות,
כמובן שאפשר, זה פשוט פחות בריא, זה הכל
הייתי מפחיתה מעט בכמות כי הלבן ממש מרוכז במתיקותו.
הכנתי כמאפינס עם קמח כוסמין מלא ויצאו נפלא! תודה על מתכון קל וטעים
איזה כיף לשמוע!! תודה על העדכון 🙂
אפשר להחליף את הקוקוס הטחון ברכיב אחר?
אוקיי, תודה רבה! אם אנסה, אחזור כדי לספר
הקוקוס הטחון מאוד עדין במתכון. אפשר לנסות להחליפו בשקדים טחונים. מודה שלא ניסיתי…
בהצלחה 🙂
היי, העוגה בתנור;) כיצד שומרים? מקרר או מספיק בחוץ בטמפרטורת החדר?
במזג אויר לא קייצי בהחלט אפשר להשאיר בחוץ.
בקיץ הישראלי הייתי שוקלת להכניס למקרר את מה שלט נטרף כשיצאה מהתנור.
היי עינת, תטכלי בבקשה לפרסם את שם החברה של מוצר נוזל/ קרם הקוקוס בו את משתמשת.
תודה רבה ושבת שלום.
היי אני משתמשת במוצר שמגיע בקרטון בצבע ירוק, של 200 מ"ל, בשם מי אגוז קוקוס.
זה מוצר של 100 אחוז קוקוס, ללא סוכר ותוספות. מוצר מיובא, לא יודעת את שם היבואן. נמכר בסופרים על המדף, לא במקררים.
תודה רבה עינת, שיהיה שבוע מצויין ☺
ואגב, גם הקרם קוקוס הנמכר בפחיות הוא מתאים, רק שיש בו תוספות והוא לא מאה אחוז טבעי.
היי עינת, העוגה נראית נפלא! אפשר עם קמח קוקוס ללא גלוטן? לפי ידיעתך?
לא מצאתי לקמח הזה שימושים ראויים וכאן נראה מושלם…
היי, האמת שלא ניסיתי ולא יודעת כיצד מתנהג. אם תנסי יהיה נהדר אם תוכלי לעדכן אותנו.
תודה 🙂
היי!
אני רוצה לשים פצפוצי שוקולד צ׳יפס במקום השוקולד המריר, להכניס ישר עם הבלילה לתבנית? או לפזר בשלב מאוחר יותר?
לא רוצה שישרפו, רק שיהיו רכים לאכילה בכל ביס של העוגה
היי רוני, לא ניסיתי. תחושת בטן: לפזר אותם על הבלילה ולאפות יחד עם כל העוגה. שימי לב לא לעלות לחום גבוה מ 170, ואם יש לך אפשרות- לבקש מהתנור להקרין את החום מלמטה. שיהיה בהצלחה!
יהיה נהדר אם תקפצי לספר איך יצא 🙂
היי,נשמע נהדר. יש אפשרות להכין עם חצי קמח מלא וחצי קמח כוסמין? אם כן- כמה אבקת אפייה לשים? שאלה נוספת- באיזו תבנית להשתמש? תודה רבה 🙂
היי צפרירה,
כפי שרשמתי למעלה ממליצה להשתמש בתבנית קטנה, של 20 על 20 או טיפה גדולה יותר. בנתיים הרבה אנשים הכינו אותה גם כאינגליש קייק, גם עגולה וגם בתור מאפינס ודייוחו על תוצאות מעולות.
אני אישית לא ניסיתי להכין מחצי מלא וחצי כוסמין, אבל אחרים ניסו ודיווחו שהיה מוצלח. הייתי מוסיפה כפית מאוד שטוחה של אבקת אפיה, לא יותר.
שיהיה בהצלחה 🙂
עינת.
אשמח לתשובה בהקדם. ממש רוצה להכין 🙂 תודה
תודה רבה וסופ"ש נעים 🙂
הכנתי אתמול עם השינויים הבאים:
קמח כוסמין במקום רגיל
סוכר קוקוס במקום סוכר רגיל
2 כוסות נוזל קוקוס במקום 1.5 קוקוס ו-1/2 מיץ תפוזים
שוקולד צ'יפס כי זה מה שהיה
יצא מאד מוצלח כולם אהבו כולל ילדים
תודה רבה
נשמע מעולה, תודה על העדכון.
העוגה מעולה, הכנתי כבר מספר פעמים.
האם יש גירסה כשרה לפסח? במה ניתן להחליף את הקמח?
הי הכנתי את העוגה (למרות שהייתי סקפטית…) יצאה מדהים! המשפחה זללה 🙂 השתמשתי בחלב סויה כי זה מה שהיה לי. תודה רבה!
תודה שחזרת לספר 🙂 כיף לשמוע!
מה את יכולה להציע לי במקום נוזל הקוקוס? זה יכול להיות גם לא טבעוני, כמובן.
נראית שווה למרות שאני לא מתה על קוקוס.
ליאורי, העוגה פשוט מושלמת כך. לא נורא קוקוסית, ממש עדינה.
לא הייתי משנה דבר.
עשיתי את העוגה עכשיו יצאה מהתנור. במקום מיץ תפוזים שמתי את יתרת מי קוקוס שהיה בקרטון של 500מל והוספתי שלוש כפות קמח.
אני חושבת שיש צורך בעוד רבע כוס סוכר וזאת למרות שאיני אוהבת עוגות מתוקות.
הכמות מספיקה לתבנית של 26 עגולה . אני עשיתי בשתי תבניות אינגליש ואחת מהן יצאה מעט גבוהה שזה טיפה מעצבן שאוכלים.
שילוב עם שוקולד הוא מצוין. ציפיתי ליותר. אולי בגלל שלא שמתי מיץ תפוזים או אולי בגלל שאין ביצים איני יודעת. בכל אופן אני אנסה שוב פעם בתבנית מרובעת כך שהעוגה לא תצא גבוהה. אני מקווה שאחרי שהיא תתקרר תהיה גם טעימה.
6/10 לדעתי
ב”ה
הי יש איזשהי דרך להחליף את הסוכר? בדבש/סילאן טבעי…?
האם אפשר לוותר על הקוקוס או שחייבים להחליף במשהו אחר?
היי נעמה,
הקוקוס בעוגה הזו ממש בבסיסה, לא הייתי מוותרת עליו.
טוב נו,
לא טבעוני בכלל,
אבל שני הגדולים שלי כן.
הכנתי להם אתמול עם קמח תופח לפסח (מה שאומר שהעוגה כשרה לפסח למי שמעניין אותו [אותי לא]).
נרשמה התלהבות (והעוגה התחסלה) גם אצל שני הטבעונים אבל גם אצל האחרים…:-)
תודה וחג שמח…
היי שמוליק,
איזה כיף! ממש שמחה לשמוע שהייתה התלהבות, ושהעוגה עוברת ככשל”פ
תודה על התגובה וחג שמח!
החלפתי חלק מהקוקוס בפרג. יצא מעולה! בפעם באה הכל יוחלף.
כמה שאני אוהבת פרג!! רעיון אדיר, תודה שכתבת כאן 🙂
העוגה בתנור . לא התבלבלתי ? אין ביצים ?! אמא שלי רגישה לביצים . לא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי לימונדה . מקווה שייצא טעים , אולי אחזור לעדכן . שבת שלום ומבורך:-) תודה רבה
היי נירה,
אין בלבול ככל. העוגה טבעונית ונהדרת (כמו הרבה אחרות כאן בבלוג).
עינת.
נראית מדהימה…. אפשר כמויות לתבנית אינגליש קייק (חד םעמי) .
תודה
הייתי עושה את אותה הכמות. העוגה תהיה גבוהה יותר, רק שימי לב שהיא תתיבש (אבל לא מידי).