מיני טראפלס שוקולד משובחים

סיפור שהיה שכך היה. אחהצ אחד חזרנו מטיול משפחתי. רעבים בטירוף ובאפס חשק להכנס למטבח ולבשל, עצרנו במסעדת חומוס פלאפל ערבית שפקדנו לא פעם. היה משובח כרגיל. חומוס מעולה, סלטים מצוינים, פלאפל טרי נפלא, תבשיל עם תיבול מעניין וכלמיני ירקות מוקפצים בסגנון מזרחי שהזמין הבן עורר את סקרנותי. כשתהיתי על התיבול של התבשיל בעל המסעדה הראה לי תערובת של תבלינים צהובה למדי. 20 תבלינים שונים, אני מערבב לבד אמר ככה בחיוך גאה וצנוע. ביקשתי לטעום. נטלתי קורט מהתערובת. ברגע הראשון אהבתי וברגע השני אותגרתי. חייבת לזהות מה יש כאן. טעימה ועוד טעימה, תבלין אחר תבלין, וכך זהיתי 19 מתוך ה 20. עם כל תבלין עוד מישהו במסעדה הצפופה, מלאה שולחנות בשולחנות מצופים פורמייקה עצר את השיחה בה היה שקוע, הרים עיניים וציפה לבאות. הייתי כוכבת המסעדה באותו היום, בחיי, בעל המסעדה היה מופתע למדי ואשתו פעורת הפה לצידו הבטיחו לי שמתי שאבוא יתן לי קופסא עם תערובת התבלינים שלו במתנה. cause i’m a supertaster! 🙂

 

את כל זה הייתי מספרת לבחור החביב שהציע לי אתמול לטעום ריבוע של אינץ’ על אינץ’ טראפל טבעוני נפלא וסרב לגלות לי ממה הוא עשוי….

 

אז…. לפניכם מתכון קליל ופשוט לטאפלס מעולים, בריאים למדי, במרקם חלק ונימוח, שנחתכים נהדר ונראים פשוט נפלא. אגב, עוד המון מתכונים זריזים ומוצלחים תמצאו כאן.

לילדים שבינכם הסולדים מטעמים מרירים- ותרו על אבקת הקקאו שבציפוי.

 

 

DSC_5031

 

מה שתצטרכו לכ 50 מיני טראפלס

200 גרם שוקולד מריר משובח, 70% קקאו

כוס + 2 כפות טחינה גולמית איכותית

3 כפות סירופ אגבה או 2 כפות סירופ מייפל טבעי

2 כפות אבקת קקאו משובחת

אבקת קקאו משובחת לטבילה

 

DSC_5029

 

כך עושים

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערת זכוכית.

ממיסים את השוקולד במיקרו (בכל פעם דקה, וערבוב) או בסיר כפול על אדים

מערבבים היטב את השוקולד עד שיהיה חלק לחלוטין.

מוזגים פנימה את הטחינה הגולמית והאגבה (או המייפל), מערבבים.

מעבירים את אבקת הקקאו דרך מסננת תה קטנה, ומוודאים שלא יכנסו לתערובת גושים קטנים של קקאו. מערבבים היטב.

מעבירים לתבנית (או תבניות) כך שהתערובת תתפרס ותגיע לגובה של בערך 1.5 ס”מ, רצוי תבנית שפינותיה מרובעות למדי ולא מעוגלות.

לפני העברת התערובת מרפדים את התבנית בניילון נצמד.

משטחים את התערובת ע”י טלטלול קל של התבנית. מעבירים למקרר ללילה.

מוציאים מהמקרר, מסירים את הניילונית ופורסים את הטראפל הענקי לפרוסות אחידות ברוחב של 1.5 ס”מ.

 

DSC_5010

 

את הפרוסות פורסים לריבועים.

שמים בקערה עמוקה או בקופסא קטנה אבקת קקאו. מניחים בתוכה מספר טראפלס, מנערים קלות והופכים באבקת הקקאו, מעבירים לכלי אטום.

 

DSC_5023

 

את הטראפלס שומרים במקרר. הם נשמרים היטב שבוע ומעלה (מעבר לזה עוד לא יצא לי לבדוק….)

ברור שהם נפלאים בתור מתנה אישית של תשומת לב כשאתם מוזמנים. אפשר לשים אותם בצנצנת שקופה, בצירוף תגית יפה.

 

DSC_5112

 

אפשרות אחרת היא בקופסא מרופדת במפית יפה או נייר דוילי.

DSC_5077

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

ברור לי שהטעימים האלה יהיו על שולחן הכיבוד בארוע שאני כה מצפה לו- ארוח של המשוררת הנפלאה חלי ראובן בביתי.

מנצלת את ההזדמנות ומודיעה ששתי משתתפות שנרשמו לערב המדהים הזה לא יוכלו להגיע, זאת אומרת שיש לשתים אחרות הזמנות להשתתף בערב נדיר.

אם את או אתן מעוניינת צרו קשר איתי ב בהקדם לקבלת הפרטים לגבי הארוע.

 

helli_Inv

 

 

אפרד מכם בעוד שיר אהוב של חלי ראובן-

 

helli14

 

אאחל לכם שחדוות העשיה וחדוות הנתינה יהיו אתכם תמיד

8 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *