איזה פספוס זה ששמרים נתפסים אצל חלק מהאנשים כמשהו מסובך עד בלתי אפשרי. שמרים זה אחד מחומרי הגלם האהובים עלי במטבח. אחד הדברים הורסטילים והמשמחי לבב שיש. האם יש מאכל שישתווה ללחם טוב טרי וחם?
אם אתם נרתעים מהתעסקות עם שמרים, אני חותמת לכם שאחרי שתעקבו אחר ההוראות ותכינו כמה פעמים מאפי שמרים העניין יהפוך טבעי ותרגישו חופשי להכין ספונטנית לחם או לחמניות, גם סתם ככה כי נגמרו הלחמניות בפריזר.
לפניכם לחמניות שום חמודות, הבסיס לארוחת הבוקר שלנו השבת, בגינה אצל אבא ואמא. אבא הכין את הסלט ירקות המצוין שלו. הפעם שדרג אותו בכרוב ובבצל סגולים. אמא הכינה את הטחינה הכי בעולם ושני סלטי חצילים משגעים וכולם השתלבו יחד עם כולם.
הסוד של הלחמניות הללו הוא בתערובת התבלינים שיוצרת מעטה פריך ומעניין.

אני אוהבת להשתמש בשמרים יבשים. בעבר נהגתי לקנות שמרים במארז של שקיות של 11 גרם כל אחת. יום אחד כשהיה בבית קרייבינג מטורף ללחם טרי וחם ולא נמצאו שמרים בבית קפצתי למכולת השכונתית וגילתי שמרים יבשים בקובית ואקום של 500 גרם. פתרון זול ונוח. העברתי את השמרים לצנצנת הרמטית, רשמתי עליה בטוש פרמננטי את תאריך התפוגה ומאז אני לא נתקעת בלי.
מה שתצטרכו להכנת 14 לחמניות מקסימות
שלוש וחצי כוסות קמח רגיל, קמח כוסמין או תערובת של השניים
1 כף שמרים יבשים
כפית מלח
כפית שטוחה של שום גבישי (אבקת שום) או 2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
כוס ורבע מים חמימים
לתערובת השום
הכמות גדולה יותר מהכמות שנצטרך. נכין קערית של תערובת התבלינים כך שנוכל להפוך את הלחמניות בתוכה. את שארית התערובת אפשר לשמור בצנצנת קטנה ולהשתמש לתיבול תפוחי אדמה בתנור. יוצא נהדר!
5 כפות שום גבישי (אבקת שום)
חצי כפית מלח אטלנטי
2 כפיות מכל סוג: עלי בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה, טימין, יבשים

כך עושים
תראו בעצמכם כמה פשוט.
מוציאים את המערבל מהארון מכניסים תקע לשקע ומתקינים את וו הלישה.
מנפים את הקמח אל תוך קערת המערבל, מוסיפים את יתר החומרים וכוס אחת מהמים.
מתחילים את פעולת המערבל ומוסיפים עפ”י צורך ובהדרגה את כוס המים הנותרת.
המערבל יכדרר את החומרים לגוש של בצק. המשיכו את פעולת המערבל כ 6-8 דקות. המערבל מבצע עבורכם את הלישה.
אם אין מערבל בבית- השתמשו בקערה לאיחוד החומרים בצק וא”כ לושו על שיש מקומח קלות מספר דקות.
מטפטפים מעט שמן זית לקערה, מניחים את כדור הבצק בתוכה והופכים פעם אחת כך שהבצק ישומן מכל צדדיו.
נותנים לבצק לנוח כשלושת רבעי שעה עד הכפלת הנפח.
בנתיים מערבבים את תערובת השום בקערה קטנה.
מחלקים את הבצק ל 14 פיסות.
אם יש צורך- מקמחים טיפ טיפה את משטח העבודה.
מגלגלים כל פיסה לנחש. קושרים קשר ומחביאים את הקצוות מתחת ללחמניה.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה לכעשרים דקות של המתנה.
טובלים מברשת סיליקון בקערת מים ומורחים בעדינות את הלחמניות במעט מים.
נוטלים לחמניה ביד והופכים אותה בעדינות בתוך תערובת התבלינים. מחזירים לתבנית.
אופים ב 180 מעלות כעשרים דקות עד הזהבה.
מקווה ששכנעתי את הנמנעים משמרים וחיזקתי את המכורים.
עוד המון מתכונים למאפי שמרים מוצלחים תמצאו כאן.
שבוע נהדר לכולם,
נראה נהדר! אין צורך בקצת סוכר בבצק לצורך תפיחה?
הי אורי,
לא, אין צורך בסוכר.
שבת שלום וחג שמח,
עינת.
ניסיתי עם קמח כוסמין מלא, התפחתי לילה במקרר.
המרקם יצא מעולה, אבל השום היה חזק מדי ולצערי לא יצא כל כך טעים, כנראה השום הכתוש שבבצק.
אנסה עם פחות שום.
תודה
היי מאי,
תודה על העדכון.
לעיתים יש הבדלים בעוצמת השום.
מקווה שהפעם הבאה תהיה מוצלחת יותר
בהצלחה:)
עינת.