איך שאני אוהבת מאכלים שמוגשים קצת אחרת ונראים קצת אחרת ונעשים קצת אחרת. הפעם הלכתי עם העגלוליות הבצלית המושלמת. בואו לא נקצוץ הפעם, בואו ניתן לצורה המדהימה של הבצל כבוד.
מתכון קליל, מנה אסתטית ומקסימה. נצלה קודם את הבצלים צליה טובה ואחר כך נאפה אותם ברוטב קרמי משובח. לאחר הצליה נקבל בצלים מתקתקים, שטעמם מזכיר טעם של בצלים של מדורה. הבצלים נאפים ברוטב קשיו אגוזי עדין מתובל ביין לבן.
מה שנצטרך
8 בצלים עגולים ולא מאורכים, לבנים או לבנים וסגולים
ו כוס קשיו שהושרו לשעה לפחות בכוס מים
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור טחון
שמן זית
אפשר: כף שמרי בירה, ענפי קורנית אחדים
תבנית עמוקה שתכיל את הבצלים בצפיפות
כך נעשה
נקלוף את הבצלים, נשטוף אותם ונשים אותם בקערת מים קרים.
ניקח בצל אחד, נחתוך את התחתית כך שיוכל לעמוד. א”כ נפרוס אותו לפרוסות בעובי ס”מ מבלי שיתפרק לחלקים. כך נפרוס את כל הבצלים.
נניח את הבצלים בתבנית פתוחה, רחבה, מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בשמן זית.
נאפה בחצי שעה בחום של 200 מעלות אד שהבצלים יחרכו מעט ויתרככו (לא לגמרי).
בנתיים נכין את הקרם: נטחן את הקשיו עם המים, טחינה ממש טובה כך שיהיה קרם חלק. נוסיף את היין הלבן, המלח והפלפל.
נוציא את הבצלים ונקרר מעט כך שנוכל לגעת בהם. זהירות לא לטרוף אותם, הם מעולים!!
נשמן בשמן זית תבנית עמוקה שתוכל להכיל את הבצלים בצפיפות.
נכסה את הבצלים בקרם, נפזר את שמרי הבירה ונניח כמה ענפי קורנית ונחזיר לתנור לאפיה בחום של 180 מעלות למשך כשעה.
מידי פעם עברו ובדקו עם הבצלים התרככו דיים (נעצו קיסם ממש פנימה), וכסו ברוטב.
אם יש צורך כסו את התבנית כדי לשמור שהרוטב לא יחרך.
לכבוד שבועות הכנתי לכם מקבץ חגיגי, מלא בקישורים מעולים, ככה שיהיה לכם נוח להתמצא בשלל התוכן הרלוונטי בבלוג. כנסו, מוזמנים.
נפגש בפוסטים ♥