עבודת מחט (וגם נייר)

הקשר שלי עם עבודות היד התחיל כשהייתי ילדה צעירה. בבית של סבתא במושב. מביטה בידיה של סבתא שגדלה כילדה יתומה בעירק והתפרנסה מכשרון ידיה, כאשר תפרה ורקמה שמלות לנשים בבוטיק מקומי. סבתא רוז לימדה אותי לאחוז במחט בעוצמה הנכונה, לשמור על החוט במתח הנכון ולרקום תך אל תך כמו צעדי ריקוד. על המיטה הרחבה עם פיתוחי העץ היינו רוקמות ניצני ורדים בחוט מתחלף, מגלגלות על המחט 7-8 ליפופים ועוברות חזרה דרך הבד. קשר בין ילדה לסבתה לא חייב להיות בהרבה מילים. גם דרך ברירת האורז הלבן והוצאת האבנים הקטנות, רכינה על מכונת הזינגר הישנה, המחט הישרה עולה ויורדת דופקת מהדהדת תח תח תח, תך תך תך עוצרת וממשיכה. הקשר הוא גם גם דרך סחיטת מיץ תפוזים כתום טרי במסחטה הירוקה הכבדה ישר לכוסות זכוכית, אני על כסא וסבתא לידי, וגם בשינה משותפת, כל כך נדיר להיות ילדה יחידה, סבתא משמאל סבא מימין.

 

DSC_1355

 

עבודות היד נכחו גם בבית ילדותי. היו ימים שהשולחן במטבח היה מלא בחוטי מתכת, צבעי אמאייל ופיסות מתכת, מחוגים ומנגנוני שעונים, פִּנְצֶטוֹת וקָאטֶרים ואמא הייתה יוצרת שעוני קיר ועבודות אמאייל. היו ימים שעל כסאות המטבח היו מלופפים גלילי צמר ענקיים שאמא קנה בסיטונאות והייתה גוזרת באורך שיתאים לשטיחים שארגה. היו גם מסרגות בכל מיני עוביים, ישרות או עגולות, הוראות סריגה והמון גלילי צמר, חותלות צעיפים וסוודרים שנולדים שורה אחרי שורה, היו בּוּרדוֹת, כלי חימר משגעים שנכנסו הביתה אחד אחד מתנור הקרמיקה ומצאו את מקומם בבית, והיה גם צרור הרקפות שאמא רקמה לי על תיק הספריה שהכינה במו ידיה, וליד הצרור אותיות הדפוס עינת בתך שרשרת מדויק וסגול, לילדת הגן שהייתי.

 

DSC_0790

 

העבודות של אמא הן מה שעשו את הבית שלנו אז לבית שלנו, פשוט בית אחר, הבית שלנו. עבודת היד מלווה אותי כל חיי, וככל שהשנים עוברות אני מבינה שהיא חלק ממני, נביעה חיה, מקור החיים. העשיה שלי יוצרת תנועה בחיי, יש מאין, בוראת ומולידה וכל עוד התנועה נמשכת, האנרגיה של הטוב והחיוני מתחדשת.

 

dsc_9118

 

אשה אהובה אחת אמרה לי שמאסטר אמיתי הוא אחד שקודם כל ממשיך ועושה את מה שהוא יודע, שנית- שהוא לומד כל הזמן ומרחיב את הידע, ושלישית- שהוא מלמד אחרים. אני אוהבת ללמד ולהעביר את הידע ולאחרונה נסחפתי בהנאה גדולה אל תוך גל צבעוני ומשמח של סדנאות.

 

dsc_3374

 

אני אוהבת להכין שולחן עבודה מוקפד ולאפשר מרחב של עשיה ויצירה.

 

3bd7cc5f-7aae-4f79-b564-c8d17f2a318a

 

dsc_1079

 

אני מתרגשת לראות את הבנות תופסות את מקומן, מקשיבות וסופגות, מתחברות ליצירות שלהן, מתנסות, לומדות, משתכללות. ביום שישי האחרון אירחתי נשים מקסימות אחת אחת. הן הגיעו עם רעיון ויחד הפכנו אותו לתמונה רקומה. חלקן רקמו מילים, חלק ציורים.

 

2016-08-19

 

משתתפת מקסימה אחת רקמה את השם “עלמה” באותיות יפות, בוורודים וסגולים מתנה לתינוקת בת יומיים, היו שלושה ינשופים, ומרגשת במיוחדת הייתה נערה מקסימה שרקמה מתנה למאמנת הג’ודו שלה, ג’ודיסטית מבוגרת שמלווה את הנערה מגיל 6, תמונה עם הקדשה, שבמרכזה המילה ג’ודו ביפנית.

 

DSC_1279

 

 

workshops1

 

בסדנת רקמה & ניצור תמונה רקומה של טקסט מרכזי (שם/ תאריך לידה/ מילת השראה/ ראשי תיבות של שמות זוג או רעיון אחר שתבואו איתו). נלמד לעצב כתובת בדודלינג (שרבוט, כתיבה חופשית), נלמד כיצב להעביר את העיצוב לבד ולאחר מכן נלמד כיצד לרקום אותה. נלמד טכניקות של רקמה אומנותית, ונכיר תכים חשובים ושימושיים. לאחר הסדנא יהיה לכן הידע והבסיס ליצירת תמונות מקסימות למתנות אישיות שובות לב, לקירות הבית ולחדרי הילדים.

מה להביא? רעיון בראש או על נייר. נמשיך משם:)

אפשר לקפוץ ולקבל השראה ורעיונות מלוח הפינטרסט שלי

Fullscreen capture 10082016 184328

 

מועדי סדנת הדודלינג & רקמה הבאים מפורטים בלוח הסדנאות.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

מלבד סדנת הרקמה רצה כרגע סדנת יסודות הסקראפ

הסדנא מיעדת לכל מי ששאלה את עצמה מה זה לעזאזל סקראפ, שרוצה להתנסות ולגעת בתחום המדהים הזה של אומנות עיצוב אלבומים. הסדנא עשירה בתכנים ובהתנסות. הזדמנות לטעום ולגעת.

 

DSC_1326

 

סקראפ הוא קיצור של סקראפבוקינג- תחום רחב ועשיר של עיצוב בנייר ובמרכזו עיצוב אלבומים בעבודת יד ושימור זכרונות באופן אומנותי.
כיוצרת, אמא, מכורה לצילום ותיעוד רגעים יפים- בזכות הסקראפ הצילומים לא נתקעים לנצח במדיה הדיגיטלית. חוזרים מטיול משפחתי, אני מדפיסה את התמונות הטובות ביותר ויחד עם הפרוספקטים והמפות שאספתי מכל הטיול בונה את אלבום המסע. אני משוכנעת שלאלבומים האלה יש משמעות גדולה בשימור הזכרונות שלנו כמשפחה. אין לי ספק שיש חוויות שהיו נעלמות ילדים לגמרי מהזכרון אלמלא האלבומים הללו.

 

בסדנא נלמד טכניקות בסיסיות של עיצוב, כמו לייאווט (העמדה), עבודה בשכבות, מאטינג, החתמה, ישון, דודלינג, חיתוך וקריעה וכו… ונעצב דף או דפים בגודל 30 על 30 ס”מ (דפי סקראפ סטנדרטיים קלאסיים). נכיר את החומרים והכלים בעיצוב אלבומים- חותמות, דיו, דבקים, קארדסטוקים, פאנצ’ים, צ’יפבורדים, מדבקות יעודיות, סרטים, קישוטונים ובראדים.

 

 

DSC_1302

 

מה להביא?
תמונות! (ואם יש פתקים או כל חומר ארכיוני רלוונטי 🙂 )

גודל התמונות: 10-15 תמונות בגודל 10/15 ומעלה (רק לזכור את גודל הדף ולא לבוא עם הגדלות ענק). כדי לשלוט בגודל התמונות ולהדפיס במידות השונות מהסטדרטיות אותן מציעים בתי הדפוס, מומלץ להכנס לפוסט המועיל הזה.

חשוב לעשות סלקציה בבית ולקחת רק את הטובות ביותר כדי לא לאבד הרבה זמן בבחירה ובמיון. רצוי שהתמונות תהינה מודפסות מקצועי, עדיף בחנות צילום מתמחה.

אפשר להביא משטח חיתוך מתרפא, סכין חיתוך וסרגל מתכת אם את מעדיפה את שלך באופן אישי.

 

DSC_1321

 

 

מועדי סדנת יסודות הסקראפ מפורטים בלוח הסדנאות.

 

DSC_1314

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

מועדי הסדנאות החודש מפורטים בלוח הסדנאות. לרישום יש לפנות אלי .

נתראה ביצירות

2 תגובות

  • איזה משוב נעים של יצירתיות נובע מהפוסט שלך. מרגישה את האהבה האישית והמקצועית שלך. מתחברת בגאוה לחיבוק הנוסטלגי שנוכח בין המילים , השורות והצבעים שלך מבית סבא סבתא שגם לי היה אחד מעמודי התווך בחיים.מיגוון של תחומי לימוד את מציעה שהמשותף לכולם , לפחות מבחינת מה שאני חווה מקריאת ההזמנה שלך, הוא השקט השלוה, השמחה ,היכולת ליצור עבור עצמנו ולהעניק במתנה. מתנה שמקבלת רובד עמוק יותר מאשר רק ללכת לקניון ולקנות פריט כזה או אחר שאין בו ייחודיות לטעם של הקונה . זוכים בך. וזו רק ההתחלה לה לה לה..

    • נויה אהובה,
      החיבוק הנוסטלגי…. אוהבת את ההגדרה הזו.
      מאוד מתחברת לדברים שלך. גם בשלב התוצר- שהוא רק שלנו ובמו ידינו וגם בשלב של העשיה עצמה, של התהליך, שיש בו ברכה גדולה כשלעצמו. חיבור לכוחות שיש בנו, אצל אנשים יוצרים- ממש אל עמוד השדרה.
      כן, הן קשורים, התהליך והתוצר וככל שהתהליכים ממשיכים וקורים, שאנחנו לומדים לעשות דברים, מתנסים, מפתחים מיומנויות, בטוח יקרו גם תוצרים. במקרה של רקמה…. איזה כיף שהתוצרים כאלה יפים ומשמחים 🙂
      אוהבת אותך, שמחה שאת נוכחת כאן ♥

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *