משתפת בקינוח מהיר הכנה וטעים שהגשתי בליל אמש, בארוחת החג בסוכה. קציפה קלילה שכולם טרפו בהנאה.
זה התחיל ממארז של שערות החלבה שקרץ לי מהויטרינה של מאפיית אבולעפיה ביפו. יש להם שערות חלבה נפלאות. פריכות, לא נדבקות לשיניים בכלל, וממש עדינות בטעמן. התחשק לי להכין מהן קינוח קליל. לשבירת הצבע וגיוון בטעם יצרתי מטבעות טרפלס קטנים על בסיס טחינה וסילאן. אחד השילובים המעולים.
מה שתצטרכו
לקציפה
250 מ”ל שמנת צמחית להקצפה או פחית קרם קוקוס מקוררת משך לילה + 3 כפות פודינג וניל
7-8 כפות של שערות חלבה או חלבה טובה ואיכותית מפוררת לגושים קטנים אך לא מפוררת לגמרי
יוגורט סויה טבעי
לטראפלס מטבעות השוקולד
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות קקאו שנופה דרך מסננת
2 כפות שמן קוקוס או שמן קנולה
2-3 טיפות תמצית וניל
להגשה
בְּרָס (אגוזי לוז קלויים ומצופים), קקאו מנופה או אבקת שוקולית או מעט שערות חלבה
כך עושים
מקציפים את השמנת עד שתהיה יציבה. אם משתמשים בקרם קוקוס- לאחר הקירור מעבירים רק את החלק העליון, הסמיך למערבל (מוותרים על הנוזל שבתחתית הפחית) מוסיפים את הפודינג ומקציפים יחד.
מערבבים בקערה את החלבה והיוגורט. הערבוב יפורר את שערות החלבה לפיסות קטנות יותר. אין צורך לעשות ערבוב מלא ואחיד, כי נחמד שנתקלים בהפתעות קטנות של חלבה תוך כדי אכילה.
מקפלים את היוגורט אל תוך הקצפת. מעבירים לכלים קטנים ושומרים במקרר.
מכינים את מטבעות השוקולד
מערבבים בכוס עם פיית מזיגה (השתמשתי בכוס מידה) את כל החומרים ומערבבים לתערובת אחידה. מוזגים לגובה של עד 1/2 ס”מ לתבניות קטנות. מעבירים לפריזר.
כעבור שעה מחלצים בעדינות את המטבעות מהתבנית ושומרים אותן בכלי בפריזר (לטראפל קר ונוקשה יותר) או במקרר (לטראפל יותר רך) עד להגשה.
להגשה
מפזרים את הברס ונועצים מטבע של טראפל שוקולד. מגישים מיד.
אפשר לסדר את המנות מראש ולשמור בקירור עד הארוחה.
המשך חגים שמחים וימים נעימים לכולם
הי. משהו חסר בשלבים. הקצפנו.. בקערה נפרדת שמנו חלבה ויוגורט ו?
איפה שתי הקערות מתחברות ואיך?
שאלה נוספת- האם ניתן להחליף את היוגורט ?
תודה!!
היי לילך,
מקפלים את הקצפת והיוגורט יחד.
אפשר לוותר עליו אבל בעיני חבל, כי הוא מוסיף חמיצות וממתן קצת את המתיקות של הקצפת והחלבה.
היי עינת,
המתכון נראה נהדר.. רציתי לשאול מאיפה הכוסות החמודות?
היי שיר,
הכוסות האלה מרשת מקסטוק (4 ב 10 שקלים). אחת הקניות המוצלחות 🙂