פאי תות טבעוני

אחד הדברים הנחמדים שגיליתי בזכות הטבעונות זה אגוזי הקשיו. לפני כן הכרתי אותם רק מומלחים וקלויים. פעם, בחופשה בתאילנד בחוף חלומי מבודד הגישו לנו אגוזי קשיו טריים מהשיח, מומלחים וקלויים עם בזיק של מיץ לימון. היה… המממ מעט מידי…. לא משנה כמה קיבלנו.

 

הקשיוז הם בסיס מעולה לגבינות טבעוניות, רטבים לפסטה ואפילו גלידות. הם מזינים, יש בהם אחוזים גבוהים של שומן מהסוג הטוב, טעמם נייטרלי, הם משתלבים נפלא במגוון טעמים, מושלמים גם לקינוחים ומנות אחרונות. במהלך ההשריה הקשיוז סופחים את המים ונהים רכים, מה שמאפשר לטחון אותם למשחה ממש, אחידה וחלקה. אני נוהגת לשים את הקשיו בהשריה במיכל הרמטי קטן בתוך המקרר ומשתמשת לפי צורך.

 

העוגה הזו מהממת בתבנית עגולה ומסלסלת, תבנית מאורכת ואפילו בתבניות ביס, כאלה כמו של טראפלס. קראתי לעוזרת החרוצה שלי ויחד הכנו וגם תיעדנו.

 

 

strawberry_pie1

 

מה שתצטרכו לקלתית בקוטר 24 ס”מ

לשכבת הבצק

◇ 1/2 כוס אגוזי לוז או פקאן (או שבבי שקדים)

◇ כוס קמח

◇ 1/2 כוס סוכר קנים

◇ 1 כפית תמצית וניל איכותית

◇ 1/2 כוס שמן קוקוס של חורף (במצב נוקשה)

◇ 6 כפות מים קרים

 

לשכבה הורודה

◇ 1 כוס קשיו שכוסו במים והושרו 6 שעות לפחות

◇ 1/2 כוס ממי ההשריה של הקשיו

◇ כ 12 תותים בינוניים שטופים ונקיים מעוקצים

◇ 4 כפות סירופ מייפל טבעי

◇ כפית מיץ לימון

◇ 250 מ”ל נוזל קוקוס טבעי (AROY-D)

 

◇ תותים אחדים לקישוט, אפשר: תלתלים של קצפת קוקוס או קצפת צמחית לקישוט

 

DSC_6526

 

כך עושים

להכנת קלתית

◇ שמים את אגוזי הלוז או הפקאנים במעבד מזון וטוחנים לגודל של קצוץ גס.

◇ מוסיפים את הקמח, הסוכר, שמן הוקקוס ותמצית הוניל. מפעילים את המערבל בפולסים קצרים עד שנוצר בצק פירורי. אוספים את הפירורים מדפנות הקערה.

◇ מוסיפים את המים הקרים ומערבלים בעוד כמה פולסים.

◇ מוצאים מהמערבל ויוצרים כדור בצק.

◇ משטחים את הבצק על תבנית נמוכה ומשומנת. עולים עם הבצק אל השוליים ליצירת קלתית.

◇ מחוררים את הקלתית במזלג ואופים בחום של 170 מעלות כ 10 דקות, עד שהקלתית נראית זהובה ופריכה.

◇ מקררים עד שתהיה בטמפרטורת החדר.

 

להכנת המילוי

◇ נעביר את הקשיו בתוספת חצי כוס מנוזלי ההשריה למעבד מזון (כמה שיותר חזק יותר טוב!), נטחן דקות אחדות עד שתווצר משחה. מידי פעם נעצור את פעולת המעבד, ננקה את הדפנות ונפעיל שוב.

אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים אחידות. הסמיכות אליה אנחנו שואפים היא כמו של גבינה לבנה בערך.

◇ נוסיף את מיץ הלימון והמייפל, נערבל שוב.

◇ נוסיף את התותים ואת נוזל הקוקוס ונטחן עד יצירת קרם אחיד.

◇ נעביר לקלתית, נשטח ונעביר ליצוב של לילה במקפיא. לאחר היצוב העוגה יכולה לשהות במקרר (פאי) או במקפיא (עוגת גלידה).

כשהיא במקפיא- תנו לה להפשיר מעט לפני הפריסה והשתמשו בסכין חד שנתבלה שניות אחדות במים רותחים. הקלתית עדיין תהיה קשה לפריסה, אך אפשרית.

 

 

DSC_6557

 

DSC_6522

 

DSC_6541

 

♡♡♡♡♡♡♡

תוך כתיבת הפוסט נפרדת ממאיר בנאי, שכל שיר שלו מזכיר לי פיסת חיים. יהא זכרו ברוך.

 

תותים
מילים ולחן: מאיר בנאי

 

תותים תותים, גדלים בצד הדרך
תותים תותים, כל כך יפים בדרך
תותים תותים בשלל צבעים.
אבא אמר בזה כדאי להשקיע
אמא אמרה רחוק הוא לא יגיע
תותים תותים, בשלל צבעים
כמה נעים.

 

את לא יודעת כמה
אני אוהב אותך
חושב רק טוב עלייך
בלילות סתיו
את לא יודעת כמה
אני אוהב אותך
את לא יודעת כמה
אני כאן מאוהב.

 

כספים כספים, מתגלגלים בדרך
כספים כספים, כל כך טובים בדרך
כספים כספים בשלל צבעים.
אבא אמר בזה כדאי להשקיע
אמא אמרה רחוק הוא לא יגיע
כספים כספים בשלל צבעים
כמה נעים.

 

את לא יודעת כמה…

 

 

שבת תותים לכולם ♡

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *