לפניכם קינוחון ממזרון טעימון, בריא יחסית וטבעוני (כמו כל מתכוני הבלוג הזה). קל להכנה וטעים ברמות.
אני קונה מטבעות שוקלד מריר איכותי, 60% קקאו בחנות תבלינים ומוצרי אפיה. ספציפית התבייתתי לאחרונה על חנות בשם יש לי בוטן במרכז כורזין בגבעתיים. יש להם מוצרים מצויינים (חמאת אגוזי לוז שהם טוחנים לבד, וואוו!) ושירות מעולה.
מה שתצטרכו
♢ 200 גרם שוקולד מריר מעולה
♢ 1 כוס אגוזי קשיו שהושרו לילה במים (אפשר גם במקרר)
♢ 250 מ”ל נוזל קוקוס (ממליצה על זה של AROY-D. הכי טבעי הכי עדין)
♢ 2 כפות מייפל טבעי
♢ 1 כפית קפה נמס מגורען
♢ עטרות קטנטנות, כאלה שמבחוץ יש להן נייר כסוף או תבנית סיליקון של טראפלס.
כך עושים:
לשכבת הבסיס
♢ מחממים את השוקולד מעל אדים, מה שנקרא סיר כפול או בן מרי עד המסה מלאה.
♢ מוזגים מעט מהשוקולד בתחתית של כל קאפ. משאירים 2-3 כפות שוקולד לשכבה העליונה (מומלץ לשמור מעל החום כדי שישאר נוזלי).
♢ מעבירים את הקאפס למקרר למספר דקות להתקשות.
לשכבת האמצע
♢ טוחנים היטב את הקשיו עם מעט ממי ההשריה. מידי פעם מנקים את קערת המעבד עם לקקן וממשיכים לטחון. לא מוותרים עד שיוצאת לנו תערובת חלקה לגמרי.
♢ מוסיפים את נוזל הקוקוס, המייפל והקפה. טוחנים עד קבלת תערובת חלקה במרקם הדומה לשל טחינה סמיכה.
♢ מעבירים בכפית את התערובת לעטרות, פחות חצי כוס שמשאירים בצד.
♢ מעבירים את הקאפס לפריזר להתקשות.
לשכבה העליונה
♢ מערבבים את חצי הכוס של תערובת הקשיו עם השוקולד שהפרשנו הצידה.
♢ יוצרים שכבה נוספת מעל שכבת המוקה.
♢ שומרים בפריזר. אחרי שהתקשו אפשר לחלץ את אלה שהכנו בתבנית סליקון מתוך התבנית ולשמור בקופסא הרמטית במקפיא.
♢ מומלץ להוציא מהמקפיא 2-3 דקות לפני האכילה. אפשר לאבק בקצת אבקת קקאו משובחת למען המראה הסקסי, ולקחת ביס.
ביס מוזר, נכון? כך נראות העקבות של מישהי מבורזלת.
שבוע נפלא לכולם ♥
נראה טעים ,רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?
תודה רבה
היי רחל,
אין במתכון שמן קוקוס.
יש נוזל קוקוס שזה מין חלב קוקוס עדין ובריא. את זה בשם AROY-D עליו המלצתי אפשר לקנות במיכלי קרטון קטנים של 250 מ”ל. יש בכל סופר, בד”כ באזור של מוצרים מהמזרח. שווה להכיר 🙂
סליחה התכוונתי נוזל קוקוס במה אפשר להחליפו
תודה
היי, האם אפשר לעשות בתבנית אחת, במקום קאפס? ואז לחתוך לריבועים?
תודה
יעל היי,
חשוב לצקת את התערובת לתוך גביעים או שקעים כדי שהתערובת תשמור על צורתה.