מנדלה של פירות קיץ

איך יודעים שאת אמא? כשערב לפני הבטן של מתדגדגת כמו אז כשהייתה דגיגה בתוכך, שאת מתרגשת הרבה יותר, בסדרי גודל, מאשר לפני יום ההולדת שלך.

הלכתי לחנות הפרחים האהובה עלי וראיתי בפעם הראשונה סוג של סקולנט הנמכר כפרח. ניצנית יפייפיה, ורודה אדומה, עדינה ונוכחת, ובחרתי אותה כדי ליצור ממנה זר שיעטוף את ראשך ואת טלטליך היפים.
הזר שהכנתי לך מונח במקרר, על קערת כל פירות הקיץ קשים כמו אבן, כמו שאת אוהבת, והלב מלא התרגשות ושמחה.

 

 

בלב, תקווה של אמא- שתתעוררי שמחה לבוקר של יומולדת.

שניה לפני שהעיניים נעצמו ידעתי איזו עוגה ארצה להכין ליום הולדת בבוקר. עוגה שהיא כמו כתר, או זר, מלאה בפירות שאת כל כך אוהבת. יכולתי לראות אותה בדמיוני, ונותר רק לבצע.

בבוקר, המטבח עדיין חיוור והבית ישן, מדדתי את החומרים ונהנתי כל כך מההכנות. מברכת אותך בליבי.

בזמן שהעוגה עברה להמתנה במקרר, כדורי נייר נתלו מעל שולחן יום ההולדת.

 

 

הברכות והציורים התייצבו על השולחן, לכבודך.

 

 

 

יום הולדת שמח, אהובה שלי.

 

מנדלה של פירות קיץ- פאי פירות צבעוני על בסיס בצק פריך וקרם לבן

כמה טיפים והערות לפני שנתחיל:

♢ בחרו תבנית שטוחה, ואם יש מסולסלת ומתפרקת – נפלא. היא בהחלט יכולה להיות גם מלבנית או מרובעת.

♢ עניין החור במרכז מאתגר מעט אך אינו חובה. העוגה תראה מקסים גם בלי החור במרכז.

♢ לאוהבי האתגרים האסתטיים שרוצים ליצור חור בעוגה- השתמשו בכלי עגול חסין חום שדפנותיו בזווית ישרה והוא ללא שוליים, שתוכלו לשחרר בקלות. אצלי בתמונות אתם תראו שכלי הסופלה הקטן בעל שוליים בולטים, מה שהקשה על החילוץ, אז אתם למדו מטעויות וחפשו כלי ישר ממש, כמו כוס למשל.

♢  הקפידו לשמן את התבנית היטב, בסיס, פינות ושוליים וכן את הכלי העגול המרכזי, לאורך השוליים כדי שהבצק לא יצמד לכלי.

♢ הקפידו על חיתוך מדוייק ואחיד של הפירות. ככל שהסידור יהיה מוקפד יותר המדלה תראה מהממת יותר.

 

מה שתצטרכו

לבסיס

♢ 3/4 כוס קמח

♢ 1 כוס שקדים טחונים

♢ כפית גרד לימון

♢ 3 כפות סוכר

♢ 5 כפות שטוחות שמן קוקוס במצב נוזלי

♢ קורט מלח

♢ כמה כפות מים מהמקרר

 

לשכבת הקרם

♢ כוס וחצי נוזל קוקוס (ממליצה על הסוג של AROY-D הנמכר בקרטון ירוק)

♢ 1/2 כוס מים

(אפשר גם כוס אחת של נוזל קוקוס וכוס אחת של מים)

♢ 3 כפות סוכר

♢ 3 כפות קורנפלור

 

פירות

פירות העונה מוצקים, שטופים ויבשים.

אני השתמשתי בקופסת אוסנה (פטל שחור מעולה) קטנה, נקטרינה, כ 20 ענבים ירוקים, 20 אדומים, 4-5 שזיפים קטנים, חופן דובדבנים.

 

 

כך עושים

♢ מכינים את הבצק: מכניסים למעבד המזון כשמותקן בו להב מתכת את כל החומרים מלבד המים. מפעילים שניות אחדות עד ליצירת פירורים.

♢ מוסיפים בהדרגה כפות אחדות של מים קרים (עד 1/4 כוס לכל היותר) ומפעילים את המערבל בפולסים. עוצרים ובודקים שניתן לגבש את הבצק לכדור. הבצק לא אמור להיות דביק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לכעשר דקות במקרר.

 

 

♢ בנתיים מכינים את הקרם: בסיר קטן שמים את נוזל הקוקוס, המים, הסוכר והקורנפלור וטורפים את החומרים יחד. מבשלים על אש קטנה ועדינה תוך טריפה, עד הסמכה. מניחים להתקרר וממשיכים לטרוף מפעם לפעם, עד השימוש.

♢ במברשת אפיה משמנים היטב את תבנית, תוך הקפדה על הפינות ועל הדפנות ממש לכל האורך.

 

♢ אם מעוניינים ליצור חור במרכז התבנית: מניחים כלי חסין חום בעל שוליים ישרים בדיוק באמצע. כדי שלא יזוז הניחו עליו משקולת קטנה, למשל צנצנת.

♢ קמחו את משטח העבודה ורדדו את הבצק. אם אין חור במרכז- העבירו את הבצק בזהירות לתבנית. אם בחרתם ליצור חור- חתכו פיסות גדולות מהבצק והעבירו אותן בעדינות לתבנית.

♢ הדקו את הבצק לתחתית, לפינות ושוליים. צרו טבעת בצק מסביב לחור.

 

 

 

♢ חוררו את הבצק במזלג והכניסו לאפיה בחום של 180 מעלות עד שהבצק משתזף. מכבים את התנור ומניחים להורדת טמפרטורות.

 

 

♢ ממלאים את הקלתית בקרם. מעבירים למקרר עד שמכינים את כל הפירות.

 

 

 

♢ חותכים את הפירות לפרוסות אחידות או חצאים. כל פרי ומה שיפה לו.

♢ מסדרים את הפירות על הקלתית. מעבירים להתייצבות של כשעה.

 

 

 

 

♢ להגשה: מפרידים בעדינות בכלי דק את הקלתית מהטבעת. פורסים בסכין חדה ומגישים. טעמים של קיץ.

 

 

 

להורים שבינכם שודאי רואים את החופש הגדול הולך ומתקרב- קבצים חינמיים להדפסת תוכנית החופש ממתינים לכם כאן.

אתם מוזמנים להדפיס ולהשתמש.

 

 

להית’ בקרוב,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *