עוגה שמחה

עוגה טבעונית קייצית, צבעונית ומקסימה, המורכבת משכבות שמחות של פירות, קצפת ובסקוויטים. העוגה הזו נולדה בפנטזיה שלנו מתוך חשק לעוגה מפנקת של קצפת ופירות בשלל צבעים.

היא כל כך פשוטה שהילדים הכינו אותה לגמרי בעצמם ונהנו הנאה גדולה מכל השלבים- החיתוך, הערבוב, ההרכבה, הקישוט, והאכילה כמובן. והשם? המצאה שלהם. ברור, לא?

 

אחרי קירור של כמה שעות במקרר ננעצו בעוגה המון נרות, לכבוד שלושה ילדים אהובים שחוגגים יומולדת יחד, בימים אלה ממש.

 

העוגה גבוהה ומרשימה, נחתכת יפה וחושפת שכבות טעימות.

 

עוגה שמחה- עוגה טבעונית של בסקוויטים פירות וקצפת

 

בעוגה הזו השתמשנו באבקת אגר אגר להסמכה. אגר אגר- חומר המופק מאצות, אותו ניתן לקנות בחנויות התבלינים. לאוכלים ללא גלוטן ההתאמה מאוד קלה ופשוטה.

 

עוגה שמחה- עוגה טבעונית של בסקוויטים פירות וקצפת

 

מה שתצטרכו לעוגה גבוהה בקוטר 26 ס”מ

(מומלץ להשתמש בתבנית בעלות דפנות סיליקון מתפרקות)

♢ 2 גביעי גבינת סויה לבנה למריחה

♢ 5 כפות סוכר

♢ 2 כפות גרד לימון

♢ כוס וחצי חלב סויה או חלב צמחי אחר

♢ 4 כפות אבקת אגר אגר (לא פתיתים)

♢ מיכל קצפת צמחית

♢ שתיים וחצי כוסות פירות משומרים מסוננים (יש לשמור את הנוזלים), כמו קוקטייל פירות, אננס, חצאי אפרסקים, ליצ’י

♢ שתיים וחצי כוסות פירות טריים, כמו ענבים ירוקים ושחורים, דובדבנים, תותים, פטל, ליצ’י

♢ כ 400 גרם בסקווויטים פתי בר רגילים (או ללא גלוטן, לאוכלים ללא גלוטן)

 

עוגה טבעונית של בסקוויטים פירות וקצפת

 

כך עושים

♢ נסנן את הפירות המשומרים ונרכז את נוזלי השימור יחד בקערה.

♢ נחתוך את הפירות המשומרים והטריים לקוביות או פרוסות ונניח אותם בקערות, לפי הסוג.

♢ נערבב יחד בקערה גדולה את מיכלי הגבינה, הסוכר, גרד הלימון ותמצית הוניל.

♢ נקציף את השמנת לקצפת יציבה.

♢ בסיר קטן נחמם יחד את החלב עם אבקת האגר אגר. יש לבשל את השניים על אש קטנה- בינונית תוך בחישה רצופה. חשוב שהתערובת תגיע לרתיחה ראשונית ועדינה ומיד לאחריה נכבה את האש.

שימו לב: חשוב שהנוזל יגיע לרתיחה כדי שהאגר אגר יפעל אך אין להמשיך בבישול מעבר לכך, כי אנחנו רוצים שהתערובת לא תתמצק יתר על המידה. נצנן מעט תוך ערבוב ונעביר את הנוזל לתערובת הגבינה.

♢  נקפל את הקצפת לתוך תערובת הגבינות.

 

נתחיל בהרכבת העוגה

♢ נתבול את הבסקוויטים בקערה עם נוזלי השימור ונניח אותם בתחתית התבנית.

♢ נעביר כשליש מתערובת הגבינה על שכבת הבסקוויטים, נשטח לרוחב התבנית.

♢ נפזר כשליש פירות משומרים וטריים על שכבת הגבינה.

 

עוגת בסקוויטים טבעונית

 

עוגת בסקוויטים ופירות טבעונית

 

♢ נתבול שוב בסקוויטים בנוזל הפירות, נסדר בשכבה, מעל שליש גבינה ושליש מהפירות, ושוב- בסקוויטים, גבינה ופירות.

הפעם אפשר להקיע קצת יותר בסידור וליצור מנדלה צבעונית.

 

עוגה שמחה- עוגה טבעונית של בסקוויטים פירות וקצפת

 

עוגה שמחה- עוגה טבעונית של בסקוויטים פירות וקצפת

 

♢ נעביר למקרר לשש שעות לפחות. לאחר לילה של המתנה במקרר העוגה תשתבח אפילו יותר.

 

טה- דאאם

 

עוגה שמחה- עוגה טבעונית של בסקוויטים פירות וקצפת

 

מאחלת קיץ נפלא לכל קוראי הבלוג, חופש נעים ושמח לכל הילדים והמשפחות,

ואם עדיין לא הדפסתם את הלוחות העליזים לתכנון החופש (היתכן..?) אתם מוזמנים מאוד.

 

להתראות,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *