אז לקחתי את הרעיון המבריק, התאמתי אותו לצריכנו, ויצא סינמון רול ענקי אדיר. תפוח, ריחני ויפיפה, מצופה בגלזורה נפלאה שיוצרת מין כיסי מתיקות חמצמצים. בניגוד למראה המרשים והמושקע, ההכנה ממש קלילה. המתכון לפניכם.
♢ 500 גר קמח רגיל או קמח רגיל + קמח כוסמין מלא (50/50)
♢ כף שמרים יבשים
♢ חצי כוס סוכר
♢ 2 שקיות סוכר וניל
♢ רבע כוס שמן
♢ קורט מלח
♢ כוס מים חמימים
למילוי
4 כפות שמן קוקוס נייטרלי
כף וחצי קינמון טחון
1/4 כוס סוכר
לגלזורה (לא הכרחי)
♢ כוס אבקת סוכר
♢ כף סירופ מייפל טבעי
♢ כפית תמצית וניל
♢ כפית מיץ לימון
(טיפ טיפה חלב סויה או מעט מים, לפי הצורך)
ההכנה
מנפים את הקמח לתוך קערת המערבל. הנפוי הוא שלב הכרחי לקבלת בצק אוורירי ואין לוותר עליו. הוא מקליל ומפריד את חלקי הקמח, ממש פותח אותו לעולם.
זורקים אל תוך המערבל את יתר החומרים. מפעילים את המערבל עם וו לישה כשמונה דקות. תוך כשתי דקות הכדור יתחיל להווצר. אם אתם רואים שהבצק לא החל להתכדרר והוא נראה מרוח על דפנות הקערה מוסיפים כף קמח ועוד כף, ממתינים כמה שניות וצופים בהתכדררותו.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומעליו במגבת ומעבירים להתפחה של כ 45 ד’ במקום חמים. הבצק יכפיל את נפחו.
בקערה קטנה מערבבים את הסוכר עם שמן הקוקוס והקינמון.
מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול.
מפזרים עליו את תערובת הקינמון. מרדדים מעט שוב, בכדי להטמיע את המילוי לתוך הבצק (בדומה לטכניקה שהראתי בקרקרים). מצד אחד אנחנו רוצים שהמילוי יוטמע בבצק ומצד שני אנחנו לא רוצים שהבצק ידבק לנו למשטח, אז אל תפעילו כוח רב מידי….
חורצים בסכין פיסות ארוכות ברוחב של כ 2 ס”מ.
![]() |
מפזרים תערובת, מטמיעים בעזרת המערוך. חותכים לפסים. |
מעבירים בזהירות פס למרכז תבנית עגולה ומשומנת ומשבללים את הפס במרכז התבנית.
{תקשיבו התבנית המהממת הזו היא המתנה היחידה ששרדה מהחתונה שלנו לפני 300 שנה, הגיעה עם זוג חברים שהיום נשואים פוס שלושה, אז כבוד!}.
![]() |
מתחילים ליצור את השבלול, מהמרכז החוצה |
ממשיכים כך עם יתר הבצק. משתדלים לא לצופף או לדחוס מידי. הבצק זקוק למרחב בכדי לתפוח.
בתבנית הזו, קוטר 28, הבצק נכנס במלואו למעט פיסה אחת קטנה.
אם אתם משתמשים בתבנית קטנה יותר, השתמשו בפחות בצק, וצרו מהשאריות שבלול קטן נוסף.
![]() |
ממלאים את התבנית, בלי לדחוס |
עוטפים בניילון נצמד ומעליו מגבת מטבח ושולחים להתפחה של כחצי שעה במקום חמים.
לאחר התפיחה אופים בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, עד שפני המאפה שחומים ויפים.
בנתיים מערבבים את חומרי הציפוי, עד שתווצר תערובת אחידה וללא גושים. אם יש צורך, הוסיפו ממש טיפה חלב סויה או מים לקבלת נוזל סמיך למדי, שניתן למזוג.
![]() |
מערבבים את חומרי הציפוי ומוזגים לאחר קירור קל |
מוצאים את הסינמון רול מהתנור ונותנים לו לנוח ולהתקרר מעט, במשך כ 10 דקות.
מוזגים את הצפוי על המאפה. עם הצינון הגלזורה תתקשה ותתמצק.
![]() |
פורסים ומגישים |
לאחר החיתוך יחשף המראה הרב שכבתי ההורס.
![]() |
חתך צד 🙂 |
היתרון שלי על רובכם הוא שכמה מאחייניי מתגוררים במרחק הליכה, כך שהודעת ווטסאפ אחת הביאה אלי את החמודים. מזל.

תוספת מאוחרת לפוסט המקורי, וכך נראים הסינמון רולז בהגשה אישית-
וכך בתור רוגלעך
מה שלא חיסלתם מיד, אחרי קרור מושלם פרסו למנות אישיות, ארזו בשקיות סנדביץ’ קטנות והקפיאו לשעת הצורך. מפשירים בעדינות על השיש ללא התערבות או במיקרו על חום ממש נמוך, בהפשרה לא אגרסיבית.
אם אתם בעניין את שמרים, נסו את לחם השכבות במילוי פסטו זיתים ואת חלת הכדורים המהממת. מתכון נפלא אחר, גם הוא בתחום הלחמים ושות’ הוא המתכון לקרקר’ס לקרקרים משובחים.
יודעת שאתם עוקבים, ושמחה תמיד לסימנים, כך שאתם יכולים להרגיש לגמרי חופשי להקליד כמה תווים 🙂
חייבת להכין את זה, עשית לי חשק…
באמת חייבת 🙂
היי עינת, השמן בבצק (ולא במילוי) הוא שמן צמחי רגיל – כמו קנולה למשל?
היי עינת, תוכלי להשיב? ממש רוצה להכין…
היי אנונימית 🙂
מוזר, זכרתי שהעניתי אבל לא רואה כאן את התשובה.
שמן קנולה זה מצוין ובהחלט מתאים.
שתהיה לך שנה טובה! 🙂
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הלבן?
היי,
לא ניסיתי את הרול עם קמח כוסמין.
אם מחליפים, הייתי מנסה להחליף חלק, ואם זה עובר להחליף כמות גדולה יותר בסבב הבא.
נשמח אם תספרי לנו איך יצא, אם וכאשר תעשי נסיון כזה. תודה! 🙂
תודה
היי,
מה אפשר לשים במקום השמן קוקוס?
כטבעונית? שמן צמחי אחר…
ממליצה להכיר את שמן הקוקוס כי הוא פשוט עדין ומעולה.
זה אמנם מצרך יקר אך אם משתמשים בו במשורה הוא מחזיק שמן רב.
ווואוו נראה מעולה
חייבת לנסות
ויש סיבה טובה… ראש השנה
תודה על השיתוף
זהבית שקד
זהבית יקרה, בשמחה,
שתהיה לך שנה נפלאה!
איזו עוגה! נראית מדהימה!
הולכת להכין אותה לכבוד החג!
תודה על השיתוף!!!
שנה טובה, מתוקה ומאושרת!!!
תודה ציקוש 🙂
יופי יופי, שנה נפלאה שתהיה לך!
תודה עינת!
הנה אני אחרי ההכנה!
יצאה הצלחה מסחררת – כולם נהנו מהטעימה והופ היא נעלמה!!!
כבר בדרך אחת נוספת שתהייה לחג…
הכנתי אחת עם קמח כוסמין וללא סוכר (עם ממתיק סוכרלוז)
והיא יצאה מדהימה וטעימה!!!
וואוו, תודה על העדכון. באמת מישהי שאלה אותי על קמח כוסמין.
שמחה שהעוגה עברה בהצלחה רבה את האפגרייד הבריאותי 🙂
בשמחה!
כל הקרדיט מגיע לך!
רק משהו קטן בקשר לכוסמין צריך להוסיף יותר מים לבצק – אני הוספתי חצי כוס מים ויצא נפלא!
היי, רציתי לדעת אם ישנה אפשרות לשים את הזיגוג בשלב מאוחר יותר? למשל, אם אני אופה היום ורוצה מחר לחמם בתנור לפני ההגשה? אז אי אפשר לחמם עם הזיגוג, לא? אפשר לחמם ואז לשים את הזיגוג מיד לאחר מכן? או שכדאי לשים כבר היום ולהכניס למקרר עם הזיגוג? לעזרתך אודה! תודה על המתכון המהמם 🙂
היי, הייתי מכניה הכל מראש, כולל הזיגוג. הזיגוג בהחלט יכול לעבור חימום יחד עם העוגה כולה.
מכל הלב- שתהיה לך שנה נפלאה!! 🙂
אני חייבת להפסיק לפחד משמרים!
זה נראה מטריף!!!
חתולי,
מקווה ששכנעתי אותך בפוסט הזה ששמרים זה אחד הדברים הכי אפשריים ומספקים שיש. מקווה שתנסי ותהני 🙂
מדהים!!!
אחת העוגות היפות שראיתי 🙂
תודה יעלי, את חייבת לנסות! היא באמת קלילה להכנה.
ני הולכת לעשות את זה זו העוגה האהובה עלי ביקום
חחח גם עלי! חולה על הריח הזה כבר מילדות 🙂
העוגה הזאת מושלמת! פשוטה להכנה וטעימה כול כך.. הייתה הצלחה ענקית! העברתי היום את המתכון הלאה… תענוג.