חטיף מהיר שהפך להיות בן בית אצלנו, הלך וקיבל פופולריות כשהפכנו להיות טבעונים, ואחר כך כשהבכור התברר כרגיש לגלוטן, ועוד יותר כשנכנס לקד”צ שממלא את יומו מבוקר עד ערב פלוס פלוס, וזקוק לאנרגיות באמצע היום. המתכון מסתובב ברשת, וניתן להתאמה וגיוון לפי טעמכם. חברתי תמר ליבס סיפרה לי שאמה הייתה לוקחת את החטיף לכיוון של מי ורדים וקוקוס, חותכת למעויינים לשמחת הילדים בבית.
מה שתצטרכו:
3 כוסות פצפוצי אורז מלא (או רגיל, אבל תמיד עדיף מלא)
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס טחינה
1/2 כוס סוכר חום (בהחלט אפשר גם פחות, אבל כמה נוח שהמידות אחידות)
1/2 כוס סילאן
1/2 כפית קינמון
כך עושים:
קולים בסיר קטן ללא נטיות הדבקות את השומשום.
בנתיים מודדים את החומרים- 1/2 כוס מכל דבר וקינמון לפי מד התשוקה.
אחרי שהשומשום עבר קליה עדינה מוסיפים את יתר החומרים מלבד את פצפוצי האורז. מערבבים יחד 2-3 דקות אד שנראה אחיד ומסמיך ממש מעט.
מכבים את האש וממתינים דקה שתיים, שהתערובת תהיה חמה אך לא ממש רותחת.
מוסיפים 3 כוסות של האורז התפוח, מערבבים היטב.
פורשים נייר אפיה על השיש ומעבירים את התערובת אל נייר האפיה.
משטחים בעזרת כף או הידיים (דביק וחם).
אני נותנת לתערובת צורה מלבנית מסודרת בעזרת מעין שפכטל של אופים- אחד הכלים השימושיים שיש לי במגירת הסכו”ם. לאחר מכן אני מניחה על התערובת נייר אפיה ומרדדת מעט במערוך, מעל נייר האפייה בכדי לקבל שכבה אחידה.
נותנים לתערובת להתקרר ולהתקשות.
כשהיא מרגישה לנו יציבה ונוקשה דיה- חותכים למלבנים או מעוינים.
מאחסנים בקופסה הרמטית.
אני ארזתי חלק לאחותי היקרה שארחה אותנו לארוחת בוקר שבת למופת. זו אחת ממתנות התשומי הכיפית להכנה, אחת שממלאת בהמון אנרגיה חיובית לשבוע חדש.
![]() |
ארוז כמתנה אישית |
מתרגשת לקראת השבוע הקרוב שבו אשיק פרויקט שעבדתי עליו בחריצות ובשושו בשבועות האחרונים.
שיהיה שבוע נפלא לכולכם,
יצא מעולה! מישהו פה חוגג על זה ומתענג…
איזה כיף!!! באהבה!! <3
הי, הגעתי אליך דרך פינטרסט..ומשום מה אני לא מצליחה לראות את המתכון. חבל, נשמע טעים..
היי, הנה הקישור הישיר למתכון https://mazminim.co.il/2015/04/blog-post_25.html
מקסים, בהחלט אנסה.
נראה לי שבשלי אוסיף מעט פירות יבשים – תמרים או אננס ובננות.
תודה רבה!
היי שירלי,
נשמע טוב, הייתי קוצצת קטן יחסית כדי לאפשר את האיחוד של החטיף.
תקפצי לספר איך יצא 🙂
אפשר להוסיף חלבה ?
האם אפשר להוסיף את החלבה במקום טחינה ושומשום ? או שאפשר גם חלבה בנוסף. תודה
היי עופרה,
האמת היא שהחלבה נראית לי ממש מיותרת, גם מבחינת הטעם, גם מבחינת אחידות החומרים, וגם מבחינת איזון המרקם.
עינת.
האם אפשר להוסיף את החלבה במקום טחינה ושומשום ? או שאפשר גם חלבה בנוסף. תודה
אפשר להוסיף חלבה ?
מה זה שפכטל של אופים?
נראה מעולה! שומרת. לכי תדעי…אולי גם אנסה…
אוהבת מאד דברים שאפשר לתת במתנה בצנצנת.
♥
הכנתי ויצא מעולה .
תודה וגמר חתימה טובה
נורית
איך שמחה לשמוע! תודה שחזרת לספר 🙂
אפשר בלי סוכר, רק עם סילאן?
היי ענת,
כמובן. המתיקי לפי הטעם.
לא חיממתי אלא ערבבתי הכל ללא סוכר והתערובת לא מתקשה גם אחרי ששמתי במקרר. אפשר להציל?
אפיתי בחום 150 מעלות ל 15 דקות והתקשה מספיק להיות קריספי וטעים. הוספתי גרעינים וחלבה-מושלם.
שלום לך. מה דעתך על…. להחליף שומשום באגוזים למשל….או לוותר בכלל על השומשום?
תודה לך
רציתי לשאול – תיכננתי להכין את המתכון הערב, ואז גיליתי שפצפוצי האורז שיש לי במזווה פגים תוקף (בתוקף עד תאריך 9.5.2019). יש לזה באמת משמעות במוצר כזה?
לפעמים הטעם מתקלקל ומרגיש ישן
אני באופן אישי הייתי טועמת ומחליטה לפי הטעם
אנשים קפדנים ממני לא היו לוקחים סיכון 😉
היי.
הכנתי.
נראה מעולה.
זה כבר חצי שעה במקרר ועדיין לא מתקשה.
מה?
היי ריבה, האם הקפדת על הכמויות?
רציתי לישאול עם עושים עם טחינה גולמית או תחינה רגילה
רציתי לשאול עם עושים עם טחינה גולמית או טחינה רגילה
היי פנינה, טחינה גולמית. בהצלחה!
יצא מושלם!!!!
מצטערת שלא הכפלתי כמויות…..
תודה!!!
היי נריה,
איזה כיף לשמוע! תודה על התגובה המשמחת.
גם אצלנו הם להיט.
תודה על המתכון!
הוא ממש לא התקשה.
יש פתרון?
הקפדתי על כמויות
היי עינת,
מתכון מעולה, הכנתי בעבר…
האם אפשר להחליף את הסילאן במייפל טבעי (שהוא לא מתוק)?
תודה
אני מאמינה שכן, אך מודה שלא ניסיתי.
המייפל הטבעי מתוק אבל ללא תוספת סוכר.
הסוכר הטבעי חשוב שכן תורם להתגבשות החומרים.
אם תנסי- תעדכני כאן? נשמח ממש.
למה בזמן החיתוך זה מתפורר
היי מירה,
זה לא אמור להתפורר. רצוי להשתמש בסכין חדה בחיתוך,
וכמובן לצופף את התערובת כשפורסים אותה.
עינת.
הי תודה, פשוט ומעולה
קניתי תבנית סיליקון של מלבנים מאורכים ב shein ב 9 שח
והכמות במתכון מתאימה בדיוק לתבנית
יצא יפה אסתטי וטעיםםם
איזה רעיון מעולה להכין אותם בתבנית כזו, בטוח נראה נפלא!