חטיף אנרגיה מהיר של פצפוצי אורז, טחינה, שומשום וסילאן

חטיף מהיר שהפך להיות בן בית אצלנו, הלך וקיבל פופולריות כשהפכנו להיות טבעונים, ואחר כך כשהבכור התברר כרגיש לגלוטן, ועוד יותר כשנכנס לקד”צ שממלא את יומו מבוקר עד ערב פלוס פלוס, וזקוק לאנרגיות באמצע היום. המתכון מסתובב ברשת, וניתן להתאמה וגיוון לפי טעמכם. חברתי תמר ליבס סיפרה לי שאמה הייתה לוקחת את החטיף לכיוון של מי ורדים וקוקוס, חותכת למעויינים לשמחת הילדים בבית.

 

מה שתצטרכו:
3 כוסות פצפוצי אורז מלא (או רגיל, אבל תמיד עדיף מלא)
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס טחינה
1/2 כוס סוכר חום (בהחלט אפשר גם פחות, אבל כמה נוח שהמידות אחידות)
1/2 כוס סילאן
1/2 כפית קינמון

 

כך עושים:
קולים בסיר קטן ללא נטיות הדבקות את השומשום.
בנתיים מודדים את החומרים- 1/2 כוס מכל דבר וקינמון לפי מד התשוקה.
אחרי שהשומשום עבר קליה עדינה מוסיפים את יתר החומרים מלבד את פצפוצי האורז. מערבבים יחד 2-3 דקות אד שנראה אחיד ומסמיך ממש מעט.
מכבים את האש וממתינים דקה שתיים, שהתערובת תהיה חמה אך לא ממש רותחת.
מוסיפים 3 כוסות של האורז התפוח, מערבבים היטב.
פורשים נייר אפיה על השיש ומעבירים את התערובת אל נייר האפיה.
משטחים בעזרת כף או הידיים (דביק וחם).
אני נותנת לתערובת צורה מלבנית מסודרת בעזרת מעין שפכטל של אופים- אחד הכלים השימושיים שיש לי במגירת הסכו”ם. לאחר מכן אני מניחה על התערובת נייר אפיה ומרדדת מעט במערוך, מעל נייר האפייה בכדי לקבל שכבה אחידה.
נותנים לתערובת להתקרר ולהתקשות.
כשהיא מרגישה לנו יציבה ונוקשה דיה- חותכים למלבנים או מעוינים.
מאחסנים בקופסה הרמטית.
אני ארזתי חלק לאחותי היקרה שארחה אותנו לארוחת בוקר שבת למופת. זו אחת ממתנות התשומי הכיפית להכנה, אחת שממלאת בהמון אנרגיה חיובית לשבוע חדש.

 

ארוז כמתנה אישית

 

מתרגשת לקראת השבוע הקרוב שבו אשיק פרויקט שעבדתי עליו בחריצות ובשושו בשבועות האחרונים.
שיהיה שבוע נפלא לכולכם,

35 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *