צנצנת עוגיות

לא יודעת מה איתכם, אבל לפעמים ממש חייבים קיצורי דרך. גם רוצים אוכל בריא וגם טרי וגם מגוון וגם מלאאאא משפחה שבתוכה שלל העדפות של טעמים מרקמים. לפעמים זו נראית משימה בלתי אפשרית. ברור שבכל פעם שאני מצליחה להפיק מתכון זריז יעיל אני קופצת עליו מלאת תקווה, נועצת בלוח המתכונים המשפחתי שלנו ויודעת שיש עוד הצלחה בטוחה.

המתכון הזה פשוט אדיר כי-
א- הוא פשוט!
ב- הוא טעים!
ג- הוא מניב המון המון עוגיות!
ד- גם ילדים מתים עליו!
ה- העוגיות נפלאות כמתנה של תשומי כשהן מוגשות בתוך צנצנת או קופסת פח.
ו- נוח לקרוץ מהבצק הזה צורות (אבל אפשר גם לקצר תהליכים ולוותר על הקריצה).
ז- העוגיות נשמרות בכלי אטום בסבבה שלהן כמה ימים טובים, אם לא מציקים להן ומאיימים על האוכלוסיה.
ח- הבצק נהדר גם בתור פעילות עם הילדים, אמא של שבת, בית מארח יום הולדת, אחה”צ גשום של שיעמומי.
ט- הוא מזכיר לי את סבתא.
י- אין בו דבר ולא חצי דבר מהחי. שזה גם אומר שהילדים יכולים להתכבד מהתערובת בעודה “חיה” ולא לחטוף סלמונלה 🙂

שכנעתי? יאללה מפשילים שרוולים. בעוד זמן קצר תהיה לכם לא אחת, שתי צנצנות של עוגיות נפלאות!

צנצנת עוגיות ביתיות

מה שתצטרכו לשתי תבניות של עוגיות (90-100 יחידות)
חבילה קטנה של קמח תופח (370 גרם)
1 כוס סוכר קנים, דמררה או סוכר קוקוס
100 גרם קוקוס טחון
3 כפות שמן קוקוס (בחורף הוא מתמצק אז רצוי לרככו ע”י חימום קל בבן מרי או במיקרו, ממש שניות אחדות. השמן צריך להיות נוזלי). אם אין בבית אז שמן קנולה
3 כפות רסק תפוחים (אפשר לבשל תפוח קלוף אחד ולרסק אותו בבלנדר יד)
2 כפות חלב סויה, חלב שקדים או מה שאוהבים
אפשר ואף כדאי: חופן חופניים של שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ גס. תוספת נהדרת, לא חובה, ובכל אופן לא מומלץ להעמיס. 2-3 נטיפים לעוגיה זה ממש מספיק. רק קחו בחשבון שחיתוך העוגיות שיש בהן נטיפים יהיה פחות מדוייק.

כך עושים
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. יוצרים גומה ומוסיפים לתוכה את הרטובים. מוסיפים את נטיפי השוקולד צ’יפס. מערבבים יחד בכף ועוברים לערבוב- לישה בידים. לשים ודוחסים את התערובת ויוצרים כדור גדול ואחיד. אין צורך ללוש הרבה, רק עד שהתערובת מתכדררת. אם מרגיש לכם שהתערובת טיפה יבשה, הוסיפו כף שתיים נוספות של חלב.

אוהבים צורות? לכו הביאו חותכנים.

ממהרים? נוטלים כמות מהתערובת, מגלגלים לנקניק, פורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ. לא עבה מידי ולא דק מידי, ורצוי מאוד שיהיה אחיד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה (אין צורך לשמן). אופים בחום של 170 מעלות כ 15-20 דקות עד שמזהיבות יפה.

אוהבי הצורות שבינכם- נוטלים פיסות מהתערובת, מרדדים למשטח אחיד בגובה של 1/2 ס”מ, קורצים בעזרת החותכנים. מהשאריות מכינים כדור נוסף, מרדדים, חותכים וחוזר חלילה. גם את השארית של השארית של השארית מרדדים וחותכים לצורה אחרונה ודי.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אם רוצים להכין עוגִית תווית יוצרים חור יפה (תחוררו כמה, ככה לספייר). אני השתמשתי במקלות של קייק פופס, הדומים לאלה של סוכריה על מקל. יש כאלה מפלסטיק או מעץ. כל כלי עגול ועדין יתאים למשימה.

 יוצרים חור שישמש לאחר האפיה להשחלה, לעוגיה שהיא תווית תלויה

בהדרגה תמלאו שורות שורות של עוגיות, תבנית ועוד אחת 🙂

אופים בחום של 170 מעלות כ 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות וחמודות למראה.

מצננים לגמרי ומאחסנים בצנצנת הרמטית או בקופסת פח סגורה.

יש עדיין כוח? עוד דקה שתיים פנויות?
בעזרת קיסם מפלסים ממש בעדינות דרך בחור שהכנו, שיש מצב שהוצר מעט בזמן האפיה. משחילים חוט איכרים או סרט דק ותולים את עוגִית התווית על הצנצנת (אם יש וושי טייפ בבית זה נהדר).

צנצנות שכאלה, בעלות מראה וינטאג’, עם ידית שווה הכנתי כמתנות סוף שנה למורות האהובות של ילדי שסיימו כיתה א’. מילאתי אותן בכלמיני הפתעות. זהו שדרוג קטן ושווה לצנצנות הפשוטות, ומתאים לאחסון כלי כתיבה, צמר גפן, עוגיות וקרקרים. כאן צילמתי והסברתי כיצד להכין כאלה. אם אהבתם, נסו להכין לבד, זה באמת פשוט וקל.

העוגיות נהדרות כמו שהן אבל אם אתם זקוקים לגיוון, וותרו על נטיפי השוקולד צ’יפס שבתערובת וטבלו את העוגיות אחרי אפיה וצינון מלא בקערת שוקולד מריר שהומס בבן מרי או במיקרו. לאחר הטבילה בשוקולד הניחו את העוגיות על נייר האפיה והמתינו ליבוש מלא. אם אתם ממש ממהרים אפשר לקרר את העוגיות עשר דקות ככה במקרר. ואז להוציא ולאחסן.

סלחו לי שלא הספקתי לצלם אותן אחרי היבוש. הכלב גנב את כל העוגיות והשאיר רק את הנייר. טרו סטורי.

לאוהבים הקוקוס והשוקולד- אני ממש מקווה שניסיתם את העוגה האדירה הזו. היא לקחה, ובגדול את הפוסט הכי נצפה בבלוג ולפי כמויות התמונות ששלחתם לי של העוגה מוכנה, ולפי הכמות הרבה של השיתופים אני יודעת שבבתים רבים נהנו ממנה 🙂
שבת שלום קוראי ♥

27 תגובות

    • יש המנעות ספיציפית מתפוחים? האמת שהטעם ממש לא מורגש, אך יש תרומה למאזן של הרכיבים בעוגיה.

    • יש את מארזים קטנטנים אישיים של רסק תפוחים, ששווה להחזיק בבית לשעת חירום.
      יש מצב שבננה קטנה מרוסקת תהיה תחליף הוגן, אך מודה שלא ניסיתי….

    • היי, אפשר לעשות תערובת של קמח כוסמין, קמח מלא וקוואקר (דק או קמח קוואקר) בתוספת אבקת אפיה. אני מודה שלא ניסיתי כך שאין לי תובנות. יש מצב שהחיתוך יהיה פחות מדוייק וחד כיוון שהחלקיקים יותר גסים. אם תנסי, יהיה מעולה אם תספרי איך יצא. שבת שלום 🙂

  • נראה נהדר, עינת.
    ניסיתי בעבר להכין גירסאות כאלה ואחרות עם מייפל או סילאן כדי לא להשתמש בסוכר לבן ולא יצא לי משהו.. יצא לך לנסות? יש לך איזו עצה?

    תודה,
    מורן

    • היי מורן, גם אני לא משתמשת בסוכר לבן. העדפות שלי הן סוכר קנים או סוכר קוקוס.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    • תודה. כוונתי הייתה לסוכר מעובד בכלל.. יש לך רעיון איך לשנות את היחסים אם אני רוצה לעבוד עם מייפל?

    • הייתי מערבבת את כל החומרים בתוספת כשלוש כפות אגבה או מייפל, לשה ובודקת הלאה, האם המתיקות מספיקה ואם המרקם נוח ללישה. אם תנסי- תעדכני אותנו? תודה 🙂

  • הי מורן,אני ממש ממש אשמח לדעת אם הכנת עם מייפל ואיך יצא,הבנתי שלא משהו ..עדיין יהיה טעים לקטנטנים? כמה השתמשת?

  • הי,
    ניסיתי היום את המתכון וצר לי חהגיד שיצא לי בצק פריך ומתפורר ולא אחיד. הוספתי 2 כפות חלב סויה וכף רסק ועדיין הבצק נשאר מפורר. רק אחרי לישה רצינית שחיממה קצת את השמן הבצק התחיל להתאחד אבל אני לא בטוחה שאצליח לרדד אותו…
    אני אשמח לשמוע את דעתך

  • היי עירית, לשמן הקוקוס יש נטיה להתגבש בימים קרירים. בקיץ הוא ממש נוזלי. כשהוא מתחמם מעט הוא נהיה נוזלי. לכן מומלץ לחממו מעט כדי להגיע למצב נוזלי. יכול להיות שעבדת עם שמן קוקוס נוקשה ואז הוספת יותר מידי חלב וכך שונה היחס בין החומרים?

  • זה נראה קל ושווה שאפילו אני יכולה להכין!
    אז רק שאלה: האם אפשר לשים חלב רגיל במקום החלבים שהמלצת עליהם?
    משתוקקת לנסות.
    התמונות שלך מגבירות את החשק לנסות.

    • מה שטוב לך ליאורי ♥
      במקרה הזה החלב הצמחי משמש תחליף לחלב עבור מי שאינו צורך מוצרים מהחי.
      בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *