כיוון שהפקדתי את התבנית בתנור וההמשך נעשה בנוהל קריאות ובשלט רחוק זה זהוּב?? צועקת מחדר השינה ספוּנה בפיג’מה, מישהו שומר על הפאי??, לטעום לא הספקתי, אבל הם כל כך התלהבו שסשין 2 פלוס צילום בוצע כעבור יומיים, זאת אומרת היום, דקה לפני שבת.
האמת, יצא מעולה, קריספי, מזכיר בקטע טוב את התפו-פאי המסחרי אבל לא תעשייתי בטעמו ולא מטוגן, וממולא בחומרים טובים- בתפוחים טריים ומעולים אדומי לחיים. אתם פשוט חייבים חייבים לנסות.
מה שתצטרכו לפאי מרובע בגודל 25 על 25
6 טורטיות מקמח חיטה (יש קטנות ויש גדולות. הקטנות יותר נכנסות בול), אני אוהבת את אלה של It’za
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
כף של תרכיז תפוחים (ממליצה על זה של סיידר הגליל)- תפקידו הוא לחזק את הארומה התפוחית אבל אם אין בבית פשוט וותרו.
3-4 כפות סוכר חום
2-3 כפות שטוחות שמן קוקוס
קינמון טחון לפי טעמכם
![]() |
קוביות של תפוחים, סוכר חום וקנמון |
כך עושים
שמים את התפוחים בסיר קטן. מוסיפים 2 כפות סוכר חום, כפית קינמון וכף סיידר תפוחים.
מבשלים על אש קטנה ב 15 דקות עד שהתפוחים מתרככים ומתקרמלים.
בינתיים שמים את שמן הקוקוס בקערית קטנה ומרככים אותו מעט במיקרו (או בבן מרי). מוסיפים כף שתיים של סוכר חום וכרבע כפית קינמון. מערבבים יחד.
![]() |
שמן קוקוס מתובל בסוכר וקינמון |
משמנים את התחתית והדפנות של תבנית פיירקס מרובעת בשמן הקוקוס המתובל.
נוטלים טורטיה, בעזרת מברשת מורחים אותה בשמן הקוקוס.
יוצרים תלולית של תפוחים מבושלים לאורכה, מגלגלים ומניחים בתבנית.
![]() |
שניה לפני סגירה |
ממשיכים כך ליתר הטורטיות.
![]() |
ממולאות |
מורחים קלות את הטורטיות בתערובת שמן הקוקוס.
משגרים לתנור חם בטמפרטורה של 180 מעלות לכ 25 דקות, עד הזהבה, השחמה וקְרִיסְפִּיזָצְיָה קראנצ’ית.
![]() |
מגישים פס, טורטיה שלמה או חצי טורטיה, מתמוגגים.
סופ”ש מנוחה ומשובח לכולם
אמממ נראה מעולה
שבת שלום!
שבת נפלאה זהביתוש ♥
איזה אמא כיפית 🙂 נראה מושלם
שיוווו, געגועי!! ♥
שווה בדיקה! יש לי כמה תפוחים מתחננים בסלסלה … אולי נעשה להם סוף טוב?
חחח נראה לי שהתפוחים יודו לך, ואולי גם בני הבית 🙂
וואו!! רעיון מקסים במיוחד למי שאוהבת תפוחים כמוני 😉 תודה!
לתפוחים יש קסם מיוחד. והם כל כך ורסטילים. אפשר שלא לאהוב אותם?!
האם אפשר עם שמן רגיל? או חמאה?
היי הילה, לא ניסיתי כך שלא אוכל להמליץ.
היתרונות של שמן קוקוס- בריא יותר, עדין בטעמו, משתלב נהדר עם מאפים ומתוקים.
אמנם מעט יקר אבל נשמר להרבה זמן כך שאם לא קיים בבית ממש ממליצה להכיר.
נראה נהדר ומגרה לזלול ואני יכולה להריח את זה עד כאן 🙂
האם נצבר אצל מישהי נסיון עם משהו אחר במקום שמן הקוקוס?
רוצה להכין אבל לא אוהבת ארומת קוקוס בסביבה….
שמן הקוקוס מאוד עדין ולא מורגש כלל.
כל שמן צמחי אחר יעשה את העבודה.
תודה. אנסה 🙂
good girl 🙂