![]() |
תערובת צ’אי מסאלה ביתית בעיטוף אישי |
מיד אגלה לכם את המתכון לצ’אי מסאלה שלנו. לצד המתכון הכנתי לכם גם תוויות מקסימות להדפסה עצמית, כך שתוכלו לארוז את התערובת המשובחת יפה יפה ולהעניק כמתנה של תשומת לב למי שמגיע לו או מי שאתם מגיעים אליו, למשל להדלקת נרות של חנוכה.
ישנן בשוק גירסאות שונות של צ’אי מסאלה. הגרסאות שונות זו מזו מבחינת האיזון של התבלינים. יש שמוסיפים פלפל שחור ויש שציפורן, יש עם מקלות קינמון ויש עם פרחי ורדים יבשים.
אם אתם רוצים ללכת עוד צעד עם ה DIY אפשר להכין את התערובת לבד ממש בקלות באופן עצמאי וכך גם לצמצם מאוד עלויות.
בסיס התה הוא תה ארל גריי איכותי. אני רוכשת שקית ענקית של תה מצוין מסרי לנקה ברשת חממה. כמות של קילו עולה כ 45 שקלים ומספיקה להמון זמן.
אחד המכשירים המוצלחים במטבח הוא מטחנת תבלינים קטנה. מטחנה טובה עולה בין 80 ל 100 שקלים, מקצרת המון עבודה ומאפשרת שימוש בתבלינים ארומטיים, כי אין כמו תבלינים שנטחנו זה עתה. אם אתם מחפשים מתנה מעולה ושימושית לחברים בשלניים או טבעונים או גם וגם זו פשוט מתנה נהדרת.
מה שתצטרכו להכנת תערובת לצ’אי מסאלה ריחנית משגעת
♢ שתי כוסות של תה ארל גריי (רצוי לקנות בתפזורת, ראו הערה בפסקה מעל)
♢ 4-5 מקלות קינמון (באורך 6-7 ס”מ כל אחד)
♢ 2-3 פיסות של שורש ג’ינג’ר יבש
♢ 4 כפות תרמילי הל
♢ 3 כפות זרעי הל שלמים
♢ חצי אגוז מוסקט
♢ 2 גרגרים אחדים של פלפל אנגלי
![]() |
מקלות, זרעים, תבלינים. יבשים, לא טחונים. |
כך עושים
למי שיש מטחנת תבלינים- קוצצים בכל פעם תבלין אחר, כיוון שכל אחד זקוק לזמן קיצוץ שונה.
טוחנים בפולסים ונזהרים שלא להפוך את התבלינים לאבקות (זה קורה די מהר). אנחנו צריכים את התבלינים במצב של שברים קטנים. השיטה היא לפנות בכל פעם את החלקים הקטנים מהמטחנה ולהמשיך עם הגדולים.
שוברים את מקל הקינמון במכות פטיש עדינות. מעבירים למטחנה ושוברים לפיסות קטנות (בגודל של כמה מילימטרים). מעבירים לקערה. קוצצים במטחנה את שורש הג’ינג’ר, מצרפים לקערה. מכניסים את האגוז וטוחנים אותו, מצרפים לקערה. שוברים את הפלפל האנגלי במטחנה, מעבירים לקערה.
מוסיפים את תרמילי ההל השלמים וזרעי ההל.
למי שאין מטחנה- משתמשים במכתש ועלי, פטיש ובסכין לחיתוך וקיצוץ התבלינים.
מערבבים יחד ומעבירים לצנצנות.
![]() |
צ’אי מסאלה תוצרת בית |
הכנת צנצנת תה בעיטוף אישי
מלבד המתכון הנפלא הכנתי לכם גם תוויות נהדרות להדפסה, מה שהופך את התה לקסום וממיס את הלב אפילו יותר, הופך אותו למתנה חורפית משגעת לחברים ולעצמנו.
התוויות המצורפות מתאימות לצנצנות בגודל בינוני- קטן (100-200 מ”ל) ולבקבוקים בסגנון בקבוקי היוגורט של פעם.
מה שתצטרכו להכנת התוויות
♢ סרטי בד או חוט שפגט טבעי
♢ הדפסה של הקובץ המצורף
♢ מספריים, קרופ-א-דייל (כלי המיועד לחירור) או כלי אחר לחירור/ ניקוב
![]() |
הדפיסו את הקובץ באיכות מלאה, בגרסת PDF, מכאן.
אפשר להשתמש בנייר רגיל למדפסת. אני הדפסתי דף אחד על הנייר הלבן הסטנדרטי ודף אחד על נייר בגוון שמנת, מעט עבה ואיכותי יותר.
![]() |
גוזרים את התוויות החוצה מהדף.
![]() |
הכנת תוויות לצנצנות צ’אי מסאלה |
את המנדלה מניחים בדיוק במרכז המכסה, מקפלים כלפי מטה את שארית הנייר. אם קשה לכם למצוא את המרכז, הניחו את הצנצנת עם המדלה עליה מול האור.
בעזרת סכין חיתוך פותחים חתכים מצידי התווית העגולה (ראו סימון).משחילים סרט, כורכים סביב הצנצנת וקושרים מאחור.
![]() |
עיטוף עליון |
מחוררים את התווית המרובעת במחורר או בקרופ-א-דייל, משחילים חוט שפגט,
![]() |
עונדים על הבקבוק או הצנצנת.
|
אפשר לארוז בשקית צלופן ולתלות את התווית עם הוראות ההכנה מבחוץ.
![]() |
עכשיו אתם מוכנים להכנת תה מהמם לכל החורף. אבל רגע, איך מכינים אותו?
הוראות להכנת צ’אי מסאלה, התה הכי מנחם שיש
מוזגים לסיר קטן על כל שותה כוס אחת של מים וכף שטוחה מהתערובת.
מוסיפים פיסה של קליפת תפוז שחתכתם בעזרת סכין או קולפן פירות (בגודל של 1 ס”מ על 4 פלוס מינוס) וכפית סוכר. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
כדי שהתה לא יהיה מר- המנעו מלבשל אותו יותר מידי. רתח- כבו.
מוסיפים חלב שקדים או סויה (החלב סויה במתיקות מעודנת הולך כאן נפלא).
מביאים מסננת. מוזגים לכוסות.
![]() |
עושים פוּוּוּוּ ושותים.
![]() |
לחסכנים ואלה שכוס אחת לא מספיקה להם- החזירו את תכולת התערובת המשומשת
מהמסננת לסיר, הוסיפו מים והרתיחו. אל תגלו שאני הצעתי. ופליז אל תעשו זאת יותר מפעם אחת.
חושבת שאצלי לגמרי מוכנים לחורף, רק שיגיע…!
איזו מתנה נפלאה עינת!! תודה רבה.
בשמחה, שיהיה לכולנו חורף חם 🙂
עינתי מה יהיה איתך אוףףףף. איזה מוכשרת ומקורית ומדהימה אותי כל פעם מחדש.
אני מאוד אוהבת צ'אי מסאללה!! אחד האהובים עליי !הוא בהחלט מנחם בארומה ו"במתיקות" שלו אפילו אם לא שמים בו סוכר. לפני כמה שנים היתה לו גרסה "בדואית" של ויסוצקי שגם מאוד אהבתי.
הפרינטבלס נפלאים. ובאמת שכבר אין לי מילים. את אחרת. מוכשרת. נדירה.
תמרי שאוהבת אותך!
תודה אהובה שלי, מכורה לתגובות שלך.
בהחלט נראה שווה. הייתי שמחה לטעום אבל זה לא מסוג הדברים שאכין בבית. לא כ”כ שותה תה ובכלל הבית לא ערוך למן פרוייקט שכזה.
אולי אטעם כזה פעם אצלך ואז ..לכי תדעי מה יקרה…
תודה על (עוד) פוסט מענג♥
ליאורי…. מוזמנת תמיד. באהבה.
אשמח♥