מתכון בסיסי אחד ושתי עוגות נפלאות

אז חשקה נפשי בעוגת תפוזים. עשיתי חיפושים ונסיונות וננעלתי על העוגה הזו, שפשוט צריכה להשאר. לנצח נצחים. העוגה במקור של טל גלבוע, ואחרי שהכנתי אותה פעם אחת כלשונה, עשיתי עליה קצת שינויים ואחר כך התקדמנו היא ואני עוד שלב.יוצאת עוגה נהדרת, יציבה, אוורירית, ולא דחוסה.
אתם יכולים להכין אותה בתבנית אינגליש קייק, בעטרות קאפקייקס או בתבניות קטנות אישיות. בכל וריאציה היא תהיה נפלאה, רק התאימו את זמן האפיה לגודל התבנית ואל תשכחו שתבניות קטנות זקוקות לפחות זמן אפיה. 

מה שתצטרכו לעוגת תפוזים
2 כוסות קמח תופח (לא מומלץ להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה)
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר חום או סוכר קנים
קורט מלח
חצי כף גרד תפוזים
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס שמן קנולה
חצי כפית תמצית וניל
1 כף חומץ תפוחים או הדרים

 

גרד תפוז

 

כך עושים
מערבבים בקערה על כל החומרים היבשים. מוזגים פנימה את המיץ, השמן, ותמצית הוניל, מתחילים בערבוב. כשהתערובת מתחילה להתאחד וכיסי הקמח נעלמים מוסיפים את החומץ. ברגע שהוספנו את החומץ מתחילה ריאקציה מגניבה בינו ובין אבקת האפיה, מה שיוצר תסיסה נהדרת שגורמת לעוגה להיות אוורירית ולא דחוסה.

 

dsc_5487

 

מרגע שהוספנו את החומץ, ערבבו כמה שפחות ליצירת אחידות, העבירו לתבנית משומנת.
רצוי שהבלילה תמלא כ 2/3 מגובה התבנית כדי שיהיה לעוגה לאן להתפתח ולעלות. אם יש לכם יותר מידי בלילה ביחס לתבנית מלאו עוד כמה קאפקייקס.
הכניסו לאפיה- 170 מעלות, 25-35 דקות, תלוי בכלי שהשתמשתם בו. פני העוגה צריכים להיות שזופים ויפים וקיסם שננעץ לתוכה צריך לצאת יבש וללא פירורים.
אחרי צינון קל ולמען היופי אפשר לבזוק אבקת סוכר.

 

עוגת תפוזים ריחנית ומהממת

 

בואו תראו איזה טוויסט נחמד הבאתי לעוגה. יצרתי מיני טרייפלים מעולים שהצליחו להפיק כאלה קולות הנאה מבני המשפחה שלי שהצטערתי שלא הקלטתי.

 

dsc_5534

 

מה שתצטרכו להכנת טרייפלים נפלאים
תערובת של עוגת התפוזים
כוס מיץ תפוזים
חצי כף גרנד מרנייה (לא חובה)
תותים יפים ומוצקים
ריבת תות טובה
מיכל שמנת צמחית להקצפה
צ’ייסרים, צנצנות קטנות, כלים חד פעמיים שקופים (יש מקסימים בחנויות)
או- כלי שקוף לטרייפל (רכשתי מקסים ב 14 ש”ח בחנות כלים ח”פ)

 

שטופים ומגרים

 

כיוון שנרצה עוגה נמוכה נכין אותה בתבנית רחבה. שימו לב שהבלילה תמלא כס”מ וחצי של גובה לפני האפיה. אפו את העוגה, הניחו לה להצטנן.

מכינים סירופ תפוזים- בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים יחד עם הגרנד מרנייה. כשמגיע לרתיחה מכבים את האש.
את התותים קוצצים גס
את הקצפת מקציפים

 

מרכיבים את הטרייפלס
חותכים קוביות מהעוגה. על הקוביות להיות בערך ברוחב הכלי.
מניחים קוביית עוגה בתחתית הכלי. אם נותרו חלל אפשר לחבר שתי קוביות יחד.
מוזגים כפית מסירופ התפוזים.
שמים מעט ריבת תות (רבע כפית תספיק). אם הכלים לא צרים מידי ויש לכם אפשרות, מרחו את הריבה בשכבה אחידה על העוגה.
הניחו תותים.
הזליפו קצפת.
שוב קוביית עוגה
סירופ תפוזים
תותים
קצפת

 

טרייפל שכבות כל טוב- עוגת תפוזים נפלאה, תותים וקצפת

 

משגרים למקרר ובפתחו מעמידים גדוד חיילים חמושים.

 

♥ תוספת מאוחרת שמחייבת שיתוף ♥

 

זהו שבוע שלישי ברציפות שיוצא לי להכין את העוגה המופלאה הזו, הפעם בתור טרייפל מרכזי.
את הכלי רכשתי כאמור בחנות כלים חד פעמיים ב 14 ש”ח, והוא מושלם למטרה זו. קוטר של 19 ס”מ מספיק לעוגה גבוהה ונהדרת.

להכנת טרייפל מרכזי
מכינים את כמות הבלילה שלמעלה ומפצלים לשתי תבניות אינגליש קייק. אופים.
ממתינים לצינון ופורסים לפרוסות שוות בגודלן.
מכינים את סירופ התפוזים, פורסים את התותים ומקציפים את הקצפת.

בבסיס הכלי יוצרים שכבה של פרוסות עוגה. משתדלים להצמד לדופן ככל האפשר, בכדי שהשכבות תראנה היטב.
בעזרת כף מוזגים על הפרוסות מהסירופ.

 

 

מסדרים שכבת תותים.

 

 

מורחים שכבת קצפת.
ושוב עוגה, סירופ, תותים וקצפת.

 

 

להכנת דפדפי שוקולד
ממיסים 100 גרם שוקולד מריר במיקרו או בסיר כפול.
מוזגים את השוקולד החם על נייר אפיה שהנחנו על מגש. מורחים ליצירת שכבה אחידה.
מעבירים את המגש עם השוקולד למקרר למספר דקות ספורות להתקשות חלקית.
מוציאים מהמקרר, מסמנים חריצים.

 

 

מחזירים למקרר וכעבור דקות אחדות שוברים את הדפדפים. יוצאות פיסות דקיקות ומגניבות.

 

 

dsc_5517

נועצים בעוגה.

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

מה שותים עם הטרייפל הנהדרים? צ’אי מסאלה שמכינים לבד!
אם אתם כאן, אוהבים לעשות לבד מתוקים שנראים מצוין, בקרו בהדרכה להכנת חנוכית פטיפורים מהממת, והציצו בפמוטים הרומנטיים שהכנתי בחנוכה שעבר. להורים לילדים צעירים שאוהבים לעבוד עם הילדים במטבח בקרו בהדרכה להכנת חנוכיה מבצק מלח– פעילות נחמדה ובלתי אכילה.
שבוע נפלא לכולם וחג שמח!!

35 תגובות

  • תודה על המתכון לעוגת התפוזים ועל הקינוח.
    צריך להכניס תיקון קטן, על העוגה אפשר לפזר אבקת סוכר ולא אבקת אפיה כפי שרשום. אפשר לערוך.

    • היי נעמי, בד"כ מחליפים קמת תופח ברמח רגיל + אבקת אפיה.
      במקרה הזה לא הייתי ממליצה כיוון שיש כבר אבקת אפיה במתכון.
      תוספת של עוד כפית של אבקת אפיה תגרום לטעם מר- אותו טעם אופייני לעודף של אבקת אפיה.
      שיהיה חג שמח, עינת.

    • קמח תופח זה פשוט קמח ואבקת אפיה שנופו יחד ביחס של כוס לכפית….
      אם מקפידים על כמויות ומערבבים היטב את החומרים היבשים לא צריכה להיות בעיה.
      אבקת האפיה הנוספת נועדה להעצים את אפקט התפיחה בשילוב עם החומץ

  • נשמע מעולה! הולכת להכין…בכלל, רציתי לומר שאני מאוד אוהבת את הבלוג והתכנים שמשתלבים מדהים עם כל הצד האסטתי. שמחה מאוד שאני כאן 🙂 חג שמח

    • היי דניאל, כן, בכוונה היא כל חומץ עדין המשמש לבישול (לא חומץ בן יין או בלסמי…. פשוט- חומץ 🙂 )

  • היי עינת הכל פה פשוט נראה מדהים!!!
    כבר הולכת להכין.
    רק שאלה אין לי חומץ תפוחים האם אוכל להשתמש בחומץ רגיל?

    תודה רבה.

    • היי אנה,
      אם את בקטע של תפוזים לכי על המתכון הזה, השמיטי את השוקולד צ’יפס, ושימי 1/4 כוס מיץ לימון, וכפית גרד לימון. טעמי את הבלילה ואם יש צורך תוסיפי עוד טיפה משני אלה. בהצלחה, אשמח לשמוע איך יצא 🙂

  • התמונות שלך משגעות אותי!
    איזה כיף להיות כאן♥
    זה נראה טעים וכיפי העניין הזה. גם העוגה וגם הטרייפל על 2 צורותיו.

  • אם העוגה בגרסא עם התותים והקצפת אמורה לעבור שעה נסיעה, עדיף להכין הכל יום לפני כן ולנסוע עם זה מוכן או להביא את חומרי הגלם ולארגן אחרי הנסיעה? השאלה היא אם יש יתרון לכך שהחומרים סופגים את הטעמים או דווקא הפוך והנסיעה תפחית מאיכות העוגה?

    • כיוון שאנחנו בחורף הייתי מכינה אותה מראש.
      טוב לה לספוג קצת טעמים, ולשכבות להתאחד.
      כדי רק לשמור שלא תהיה בשמש בזמן הנסיעה.
      בהצלחה 🙂

    • היי מרים,
      כן, אפשר, רק קחי בחשבון שהעוגה תצא יותר דחוסה.
      אני ממליצה על קמח הכוסמין של מנחת הארץ שהוא יחסית עדין וקל.

  • הי עינת,
    אני רוצה להכין את הטרייפל המשגע הזה השבוע ליומהולדת, הבעיה היא שאין בשוק ממש תותים עדיין. לדעתך זה יכול לעבוד גם עם תערובת פירות יער ( אלו שמגיעים קפואים)?
    לחילופין- יש פרי אחד שאת ממליצה שיכול לעבוד?
    תודה רבה 🙂
    ליאת

    • היי ליאת,
      בהחלט אפשר. גם פטל קפוא יכול לעבוד מצויין.
      הפירות חמוצים מעט, יכול להיות שהייתי מבשלת אותם עם מעט סוכר.
      ומזל טוב 🙂

  • עשיתי כבר את
    העוגה בעבר שיצאה מעולה ועכשיו אני ממש מעוניינת בטרייפל! אני רוצה להחליף את השמנת הצמחית בקצפת מקרם קוקוס- מה רמת המתיקות שכדאי שתהיה לה?

    • היי טליה,
      כך אני מכינה-
      משאירה ללילה במקרר פחית קרם קוקוס של לפחות 20% שומן.
      מוציאה מהמקרר מבלי לנער, פותחת בזהירות ומוציאה רק את החלק המוצק מלמעלה.
      מוסיפה כארבע כפות אבקת סוכר ומעט תמצית וניל, או 2 כפות אבקת פודינג וניל. מקציפה, עוברת בהדרגה למהירות גבוהה עד שנוצרת קצפת.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *