החלוקה המדוברת לאחרונה אמהות שוקעות אמהות משקיעות דיכוטומית לי למדי. לא מוצאת את עצמי לא פה ולא שם. אוהבת לעשות דברים, ועושה הרבה, אבל יש במינוח הזה איזה סאבטקסט מעצבן שרומז על התגייסות מאומצת וטקס חלוקת פרס מצטיינת המחלקה בסוף מסע כומתה. יש בו גם משהו מלאכותי, קצת מזכיר את העגל הלא כל כך רעב והפרה המניקה על אף ולמרות. יותר נחמד לעשות דברים יחד, בטח כשהם מיועדים לחגיגות של הילדים שלנו ולחברים שלהם.
בלי שום קשר, עוגות מעוצבות כאלה של מבנים מרשימים ובובות מבצק סוכר, ציורים מוזלפים בשלל קרמים צבעוניים, הם לא ממש הפייבוריט שלי. זה קטע שאני פשוט לא מתחברת אליו. פעם אחת, התאומים בדיוק חגגו 6 וחברנו לשתי ילדות מתוקות מהגן ליומולדת משותפת. כנהוג, כל משפחה הביאה שלל כיבוד לשולחן המרכזי, ואת עוגת היומולדת עבור ילדיה. זמן הדלקת נרות- שולחן עגול מרכזי, שתי עוגות עצומות, גבוהות קומה, מעוצבות לעילא כל אחת בקונספט, כלשהו, ולידן העוגות הביתיות שלנו, אחת לכל ילד. סביב מעגל ילדים, סביבו מעגל הורים. מה אומר ומה אגיד, היה מביך. ואני מין טיפוס שהמבוכה זועקת תוך שניות על הלחיים, מבוכה אדומה בכל צד. התחשק לי לקבור את עצמי. לא שהייתי מזמינה עוגה מעוצבת, אין מצב, אבל לפחות הייתי מוכנה לרגע הזה נפשית. מזל מזל (אומרת פעמיים, אחת לכל ילד) שלא הוא ולא היא חשבו שהעוגות שלהם נחותות במשהו, למרות שהן לא נראו כמו שום דבר קסום או דמיוני, הן היו פשוט עוגות.
אז עוגות מעוצבות הן לא הקטע שלי, אבל כן עוגות כפריות, טבעיות (או איך שלא לקרוא לזה) ולפעמים גם יצירתיות. זו יכולה להיות עוגה סטנדרטית שתוגש בדרך מפתיעה, או שיהיה בה איזה טוויסט מעניין, או שדרך ההכנה תהיה שונה מהמוכר.
לפני שנים מספר 1 בכורי היה בכיתה ב’ והתנדב בהתלהבות להביא עוגה לכבוד יום המאה. העוגה נחלה הצלחה בכיתה, חוסלה, צולמה (לא בהכרח באותו הסדר), ונכנסה לאלבום.
12 שנים א”כ, מורה אחרת לחשבון מכריזה על מסיבת המאה, ואחיו הצעיר של מספר 1 מרים יד בהתלהבות, מתנדב להביא את עוגת המאה. ברור לו בדיוק איזו עוגה הוא הולך להביא. מה שהשתנה ב 12 השנים הללו הוא טיב המילוי. פעם ביצים וחמאה, הפעם דברים טובים אחרים. לפי הדיווחים ההתלהבות הייתה גדולה. מה שלא חוסל בשעה ראשונה על ידי החברים בשיעור חשבון חוסל בשעה השניה על ידי החברים שלא בשיעור חשבון. על כל פנים, 14:20 הגיעו השניים עליזים, על הגב תיק וביד קרש נקי לעילא ולעילא.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
לפניכם עוגה רכה ועדינה, מהירת הכנה, נפלאה כפי שהיא ליד הקפה. נהדרת בתור קאפקייקס, אם או בלי מגדלים של קצפת וקרם מעל.
ילדים מתים עליה. אם תכפילו אותה יש לכם עוגה ענקית, לכיתה שלמה, או לגן. ליום הולדת, אבא ואמא של שבת, חגיגות וסינג’ורים קל לבנות ממנה מבנים. היא נחתכת נהדר ולכן מעולה לבנית הפנטזיות, טירות תלת מימדיות, דינוזאורים, רכבת, פיקצ’ו (עשיתי!) הסניץ’ המוזהב (עשיתי!) ויתר יצירות פאר הזויות שכאלה.
מה שתצטרכו לעוגה בגודל סטנדרטי (2 תבניות אינגליש קייק)
2 כוסות קמח תופח (לא מומלץ להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה)
1 כפית שטוחה של אבקת אפיה
2/3 כוס סוכר חום או סוכר קנים
קורט מלח
כף גרד תפוז
כוס וחצי חלב צמחי שאוהבים- כמו סויה במתיקות מעודנת או שקדים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כפית תמצית וניל
כף חומץ תפוחים או הדרים
חופן נאה של שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ
כך עושים
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר והמלח.
יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את החלב, השמן, גרד התפוז ותמצית הוניל. מערבבים היטב יחד עד שהתערובת אחידה אך לא יותר. מוסיפים את שבבי השוקולד ואת החומץ ומערבבים.
מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות, עטרות קאפקייק או תבנית מרובעת בינונית.
אופים בחום של כ 175 מעלות עד להזהבה יפה, בין 20 ל 35 דקות, תלוי בגודל התבנית.
איך יודעים שמוכן? נועצים קיסם במרכז העוגה, אם לא קלעתם בול לשבב שוקולד הוא אמור לצאת נקי.
ליצירת עוגת המאה
אופים כמות כפולה של העוגה בתבנית מרובעת שיכולה להכיל 4 רצועות של 30 ס”מ (יוצא יחד 120 ס”מ אורך, מה שמאפשר לנו ליישר את השוליים המיותרים).
מכינים קרש בגודל 120 על 12 ס”מ ומצפים אותו בטפט.
מניחים את רצועות העוגה לאורך הקרש.
מקציפים קצפת צמחית ומוסיפים לה מעט פודינג וניל. מורחים בין חלקי העוגה כדי להצמידם זה לזה ומצפים את העוגה.
צובעים מעט בצק סוכר בצבע בולט בשביל הספרות, וכמות נוספת בצבע כהה, בשביל השנתות. יוצרים נקניקים דקיקים ומעגלים אותם לצורת הספרות. חותכים נקניקים ארוכים וקצרים לסימון מיקומי העשרות והחמישיות.
מסדרים את הספרות והשנתות המרחקים קבועים (נעזרנו במטר).
מביאים לכיתה גאים, בתוספת ערמה של מפיות.
סוף שבוע נהדר לכולם,
עינת.
את גאונת עולם עינת ספקטור! ואני מאוד מתחברת לסוג האמהות שלך.
חייב להשתמש בגרד תפוז?
היי טליה,
לא חייבים.
היי עינת,
העוגה יצאה מדהים!
בשביל עוגה בתבנית גדולה, מכפילים פי 2 ?