שבלולי שמרים של פרג, שוקולד ואגוזים

קוראים לי עינת ויש לי חולשה לחגים. חגים תמיד מכניסים אותי להתרגשות, כל חג וההתרגשות האופיינית לו. השנה, כיוון שיש לכם פה כבר מלאי פורימי רחב של מתכונים והשראה, רעיונות למשלוחי מנות, סוגים שונים של עוגיות יבשות, הדרכה לתחפושות ועוד, החלטתי לחדש לכם עם מתכון חדש של שמרים ופרג.

אין לי שמץ של מושג למה נקשר גורלו של פורים בגורלו של הפרג ולהפך, אולי בגלל שהפרגים די פורחים במקביל…? אבל מה שכן, אוזן המן ראויה היא אוזן עם פרג, אחרת אין לאוזני המן הצדקה בכלל.

הכנתי שבלולים נפלאים במילוי של פרג, שוקולד ואגוזים. יצאו כאלה מעולים שאפילו עמרי שלי ויתר על אקסיומת השונא פרג שמלווה אותו כל חייו והתקשה לעמוד בפיתוי (הלו! שמור כמה לצילום!).

המטרה הבאה שלי תהיה כוסברה, אבל זו חייבת להיות פעולה מאוד מאוד מחוכמת כי הבחור מזהה פיסת כוסברה בגודל 1 על 1 (מ”מ, לא אינץ’) ממרחק מאות מטרים. חוצמזה, יצאו כאלה תמונות טעימות שאתם חייבים להתכבד.

 

DSC_3691

 

מה שתצטרכו

לבצק

3 וחצי כוסות + 3 כפות קמח מנופה (אפשר להחליף חלק בקמח כוסמין)

כף מלאה ושטוחה שמרים יבשים

כף סוכר קנים

כוס ורבע חלב שקדים או חלב צמחי אחר שאוהבים

1/3 כוס שמן קנולה

קורט מלח

מעט גרד לימון

1/4 כפית תמצית וניל איכותית

 

למלית

250 גר’ פרג טחון

1/4 כוס סוכר קנים או סוכר קוקוס

5 כפות שמן קוקוס

1/2 כוס חלב שקדים או סויה או אחר שאוהבים

1/4 כפית תמצית וניל איכותית

 

לפיזור על המלית

100-200 גרם (תלוי כמה אתם חולים על שוקולד) של שוקולד מריר איכותי, מגורר

כוס וחצי אגוזי פקאן קצוצים

אם ממש אוהבים: צימוקים צהובים (אנחנו ויתרנו)

 

כך עושים

מנפים את הקמחים אל תוך קערת המערבל.

מוסיפים לקערה גם את השמרים, הסוכר, המלח, תמצית הוניל והשמן.  מחממים מעט את החלב כך שהנוזל חמים, ובטבילת קצה האצבע חשים נעימות חמימה, אך לא מעבר לכך.

מוזגים כוס אחת מהחלב אל הקערה. מפעילים את המערבל ומניחים לוו הגיטרה ללוש ולאחד את הבצק. מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך את רבע כוס החלב הנותרת עד שנוצר כדור בצק נחמד.

מניחים לבצק להסתובב כ 7-8 דקות, במהירות האיטית ביותר. הוא עובר לישה טובה שתהפוך אותו לגמיש ונעים למגע.

אם אין לכם מערבל- אחדו את החומרים בקערה גדולה ולושו על משטח מקומח קלות את הבצק מספר דקות.

 

לקערה נקיה מזגו טיפ טיפה שמן. הניחו את כדור הבצק בתוכה והפכו אותו פעם אחת. הבצק יכוסה בשכבה דקיקה שתשמור עליו מהתייבשות.

עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו אותו במקום חמים למשך כשעה. הבצק יתפח ויהיה אוורירי וקליל.

 

DSC_3481

 

בנתיים נכין את המלית-

בסיר קטן הניחו את כל החומרים למלית הפרג. הדליקו להבה נמוכה והתחילו לערבב את החומרים תוך חימום. שמן הקוקוס ימס ויהפוך להיות נוזלי.

אפשר הוסיף במידת הצורך כף או שתיים חלב ליצירת מרקם של ממרח.

הניחו בקרבת מקום את מלית הפרג, את האגוזים ואת השוקולד.

DSC_3466

 

כשהבצק תפח- חלקו אותו לשני חלקים. כדררו בעדינות חלק אחד לכדור, רדדו אותו על משטח עבודה מקומח קלות, וצרו מלבן בעובי של כחצי ס”מ.

מרחו על הבצק את מלית הפרג. זרו עליו את השוקולד המגורר ומעל את האגוזים הקצוצים.

גלגלו את הבצק לגלילה הדוקה.

 

DSC_3499

 

בעזרת סכין חדה ומשוננת חתכו את הגלילה לפיסות באורך פחות או יותר אחיד.

 

DSC_3513

 

העבירו את השבלולים בעדינות לתבנית משומנת מעט, בריווח קל שיאפשר תפיחה.

 

DSC_3528

 

הניחו לשבלולים לנוח ממאמץ המילוי והגלגול, לתפוח במקום חמים כחצי שעה.

 

DSC_3546

 

אפו כ 35-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שפני השבלולים נראים זהובים-שחומים.

 

DSC_3560

 

לאחר צינון קל הפרידו את השבלולים בעדינות והגישו בנפרד.

 

DSC_3593

 

הלו….? סליחה….? למישו יש קיסם?? (אומרת כשידה מליטה על פיה)

 

DSC_3703

את השבלולים שלא מחסלים באותו היום אורזים, בעודם טריים בשקיות קטנות או בקופסא הרמטית ושולחים להקפאה. כשהחשק תוקף מוציאים מההקפאה ומניחים להפשיר בטבעי על השיש. הממהרים יכולים להשתמש במיקרו או בטוסטר אובן.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

אם גם אצלכם, כמו אצלי, התחילו המחשבות על פורים, מציעה לכם לקפוץ לפוסט הדרכה והשראה לתחפושת DIY כייפית להכנה, שעיצבתי לבני בשנה שעברה וזכתה להמון המון תשבוחות. כדאי גם לקפוץ להדרכה להכנת משלוחי מנות על בסיס קופסת שימורים ולֶבֶד.

אם לא החלטתם עדיין במה למלא את המשלוח, כנסו למתכונים הבאים, שכולם טבעוניים ומשובחים- עוגיות של שקדים קלויים ושוקולד, עוגיות כדורי שלג שמיימיות, עוגיות תחרה קריספיות, והסמבוסק בְּשַכַּר ובְּעָאבּע בְּתַמר, עוגיות שמרים נפלאות, עירקיות מסורתיות.

כמו בכל משתה חשוב גם לשתות, אז רצוי להכנס לפוסט על משקה הבית הפירותי הנפלא שלנו שיש מצב שתאמצוהו בחום, כך שיהיה גם משקה בית שלכם. אם אתם מתכננים מסיבה למבוגרים, כדאי שתתחילו בהכנת הוודקה בזוקה המשגעת (שצריכה לעמוד כדי להשתבח).

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

דקיקי האבחנה ודאי הבחינו שהבלוג עבר דירה. למעשה, הבלוג שלי ואני ארזנו את עצמנו ועברנו לסביבה מרווחת יותר, מוארת ומאפשרת.

אנחנו מקווים שהיה לכם נוח להתארח, והרגשתם בבית, ומבטיחים להמשיך לארח אתכם באהבה

12 תגובות

  • שלושה דברים יש לי להגיד לך:
    1. אמרת שמרים פרג קנית אותי.
    2. מזל טוב על הדירה היפה והנאה עד מאוד.
    3. זיו לשם בדיוק מסיים לבנות את הבלוג החדש שלי בימים אלו.
    ועוד דבר!
    איזה כייף שנפגשנו:-)
    מזל טוב מותק

  • נראה נהדר!
    אחרי שהכנתי את הסינרול שלך-וזו הייתה הפעם הראשונה שהצלחתי להכין עוגת שמרים מבלי שיגידו לי “יש לזה טעם של לחם”, אני חייבת לנסות כל מתכון שמרים שלך….
    תודה רבה!! (עוקבת באדיקות אחרי הבלוג שלך).

    • היי ענת,
      הרגת אותי עם ה “יש לזה טעם של לחם”, ביקורת משעשעת לשמרים ודי מחמיאה 🙂
      כאן באמת יחס המלית-בצק לטובת המלית. תרדדי את הבצק לעובי של כ 1/2 ס”מ ותעמיסי 🙂

    • היי אולה, תודה 🙂
      שמן הקוקוס הוא שמן צמחי ממש עדין, בריא ואיכותי.
      אין לי כל כך רעיון במה להחליפו. ממליצה מאוד לרכוש צנצנת קטנה ולהתיידד עם המוצר המעולה הזה.

  • סוף סוף הגעתי… 🙂
    קודם כל – תתחדשי על מתיחת הפנים היפהפיה, שהתכנים שלך כל כך ראויים לה!
    הצילומים שלך מרטיטים (גם הטעמים, אני בטוחה <3) ועושים כבוד גם לצלוחיות שלי…

    • תודה יקרה, חולה על הקעריות שלך. הן מצטלמות נפלא ומחמיאות לכל מה שנכנס לתוכן. מחכה להעשיר את המבחר.

  • אם אני רוצה להחליף את הפרג (לא אוהבת) כמה גרם שוקולד אני צריכה לשים במלית?

    • היי קורין,
      הייתי מכינה ממרח שוקולד, מעין נוטלה טבעונית, או ממרח שוקולד משוקולד מריר מומס ותוספות.
      אנסה להעלות מתכון בנפרד בהמשך.

  • עינת היקרה, נעזרתי במתכון לעוגה שהכנתי בחג (עם מילוי טחינה ודבש כדי שגם הילדים יאכלו) והבצק פשוט מדהים! רך, עדין ומתוק בדיוק במידה הנכונה. דרך אגב, לא היה חלב שקדים אז פשוט החלפתי במים ועדיין היה מושלם. תודה וחג שמח!

    • תמר היקרה,
      תודה על התגובה! האמת שזה די בצק מתוק רב תכליתי שאפשר לעשות איתו המון דברים- בשלל מליות ועיצובים.
      שמחה שאהבתם ♥
      סתיו נעים וחגים שמחים
      עינת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *