היי חברים, בהשראת הכפור הבלתי נסבל ולקראת הנחיתה של מספר 1 שלי ואבא שלו מגלישה בארצות הקור, הכנתי שניים מהילדים ששכחו אותם בבית את העוגיות המופלאות שלפניכם. אלה עוגיות מוכרות ואהובות בגולה, רק שהחלפתי מוצרים מהחי בכאלה מהצומח, מה שרק הפך אותן למשובחות עוד יותר. מדובר בעוגיות פקאן ממכרות, עדינות ומעודנות, נפלאות, נמסות בפה מה שנקרא, נימחות, מחממות את בלוטות הטעם ואת הלב וכל כך קלות להכנה. אתם חייבים חייבים לנסות! וברשותכם, צוללת למתכון.
מה שתצטרכו לכ 36 כדורי שלג
מתנצלת מראש בפני הקוראים הבריאותניקים על השימוש בסוכר וקמח לבן נחות. אם הצלחתם להחליף משהו במשהו ויצא או לא יצא, כולנו נשמח אם תעדכנו גם כאן בסוף הפוסט, בתגובה. תודה ♥
1 כוס פקאנים קלופים, או אגוזי מלך או חצי חצי
3/4 כוס שמן קוקוס במצב מוצק או 1/2 כוס במצב נוזלי
8 כפות שטוחות של אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל
קמצוץ מלח
7-9 כפות מים קרים
אבקת סוכר לציפוי
כך עושים
מכניסים את האגוזים לקערת מעבד המזון וקוצצים לרמת קצוץ דק. מעבירים את הפקאנים הקצוצים לקערה.
שמים במעבד, עדיין עם להב המתכת, את שמן הקוקוס, אבקת הסוכר ותמצית הוניל, ונותנים להם להתערבל יחד למשחה אחידה.
מוסיפים את הקמח, המלח והאגוזים, ומעבדים יחד מספר דקות. מידי פעם עוצרים את פעולת המערבל ומנקים את הדפנות פנימה. נוצרת מין אבקה טעימה בטירוף, רמז לבאות.
עכשיו, בזהירות- מוסיפים כף ועוד כף של מים קרים מאוד. נוסיף את המים בפולסים קצרים של המערבל ובהדרגה נראה כיצד הפירורים הופכים להיות גדולים יותר ונוצרים גושים. נוסיף את המים באופן מבוקר, במטרה להגיע לבצק שניתן להדק לגוש, ולא מעבר לזה. בגדול תצטרכו בין 6 ל 9 כפות מים.
עושים את מבחן ההידוק- נוטלים מעט בצק ביד, דוחסים אותו ובודקים האם הוא מתהדק לגוש.
מוציאים את הבצק מהמערבל, מאגדים ודוחסים יחד, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח כחצי שעה- שעה ככה.

כעת צובטים פיסות קטנות מהתערובת ומכדררים בין הידיים. כך, תלמדו ממספר 4 שלי.

נסו ליצור כדורים עגולים, יפים ומושלמים ככל שהסבלנות מאפשרת לכם.

מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בשלב הזה מספר 4 איבדה את הסבלנות והלכה להכין שלט “ברוחים הבעים” בממדי ענק לאבא ולמספר 1. מספר 3 הגיע להחליף את מספר 4 ובעיקר ניצל את שורות הכדורים כדי להתאמן על כפולות של 6 ולדווח על סיכויינו הנגדיים בהימור על כמות הכדורים הסופית. יצאו לנו 6 שורות של 6 ועוד שני כדורים. שנינו טעינו בהימורים אך שמחנו כשגילינו ששללנו עלה מעל ה 30.

מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מכניסים את התבנית.
אופים כ 25 דקות. הרעיון הוא לייבש לחלוטים את העוגיה, אך לא להזהיב אותה יותר מידי. הסימן שהיא מוכנה הוא שהתחתית מזהיבה, ובנגיסה בעוגיה הפנים די יבש (קחו בחשבון שיתייבש עוד כשיתקרר לגמרי).
נותנים לכדורים להתקרר מעט על רשת, ככה כ 3-4 דקות.
לוקחים קופסא אטומה ומוזגים לתוכה את אבקת הסוכר. מניחים את הכדורים בתוך הקופסא (רצוי לעשות כמה נגלות), סוגרים את הקופסא ומקפיצים בתוכה קלות את הכדורים. כך עוברים על כל הכמות. הלחות של הכדורים תגרום להצמדות השכבה הראשונה של האבקה אל פני הכדורים.
לאחר קרור מלא, טבלו שוב את הכדורים בתוך אבקת סוכר תוך הידוק של האבקה על פני הכדורים.

זהו. העוגיות מוכנות. מגרות. פוטוגניות להחריד. יפות יפות שבא לבכות וטעימות בטירוף.
כשנוגסים בהן מרגישים בפה את הטעם של כדור שלג בחלומות…

מה שלא מחסלים מאחסנים בכלי הרמטי. בקופסא או צנצנת יפה, למען יראו ויראו.


אם גם אתם רוצים צנצנת וינטאג’ שימושית כזו, קפצו להדרכה שעשיתי בפוסט הזה.
והגשה אחרת- תראו כמה עוגיות הסנוֹ בּוֹל חמודות בתוך קופסת הלב שעיצבתי דיגיטלית והדפסתי.

לגמרי מרגישה שהענקתי את תרומתי לחימום כל הנשמות הקופאות, לפחות אלה שהגיעו לבלוג הזה.
ועכשיו, אפשר קצת שמש?
במה אפשר להשתמש במקום שמן קוקוס? (לא מחזיקה בבית)
היי אנונימית,
המממ צר לי, אין לי הצעה חליפית. אינני יודעת מה הסיבה שאת נמנעת משמן קוקוס, אבל אם זה עניין של הכרות הייתי מציעה לך לנסות. זה שמן מאוד עדין בטעמו ויחסית בריא.
ללא טבעונים שבינינו – אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחמאה? ואם כן באיזה יחס? בלוג מקסים 🙂
היי אולה, תודה רבה, כיף לשמוע שהבלוג מוצא חן בעינייך 🙂
כבר כמה שנים שאני לא משתמשת בחמאה, כך שאינני יודעת…
שיהיה בהצלחה בכל מקרה 🙂
אני ממש רוצה להכין, אבל לא מעוניינת להשתמש בשמן קוקוס. במה ניתן להחליף?
היי,
לדעתי שמן קוקוס זה השמן הכי מתאים למתכון הזה בזכות הטעם המעודן והבלתי משתלט. מצטערת, אין לי הצעה לתחליף ראוי…
שיהיה בהצלחה וחורף חם 🙂
האם שמן קנולה לא יתאים? לאחיין שלי יש רגישות לקוקוס ואני מעדיפה להימנע מכל מוצר שבשם שלו מצויין קוקוס..
תודה
היי גילי, אני מתנצלת,
לא ניסיתי לעבוד במתכון הזה עם שמן קנולה.
אם את מנסה יהיה נהדר אם תוכלי לשתף איך יצא 🙂
כמו תמיד, בכל פעם שאת מפרסמת מתכון חדש בבלוג אני מיד רצה להכין אותו (אחרי הכל – בכל פעם המתכונים מצליחים וטעימים ויפים במיוחד). וגם הפעם הכנתי, ממש הבוקר. יצא סוף הדרך!!! תודה 🙂
וואוו אורלי סאחטין על הזריזות!!
תודה על התגובה, ממש שמחה שאהבת!
שיהיה חורף חם 🙂
נוסה ביום שישי שעבר. עד יום מוצאי שבת לא נותרו עדויות (וזה אחרי שהחבאתי כדי שישאר לאורחים של שבת בצהריים…)
איזה כיף לשמוע! גם אצלנו הן חוסלו מהר מאוד 🙂
הכנתי את העוגיות יצאו טעימות סוף…תודה על מתכון טבעוני
איזה כיף לשמוע!!! תודה על הפידבק 🙂
הכנתי אתמול את עוגת הוניל הבחושה עם שוקולד צ’יפס – יצא טעים ומזכיר את של סבתא. תודה! תמיד כיף לגלות אתר מתכונים טבעוני מקומי ומוצלח 🙂
ולענייננו, באיזה מצב צבירה שמן הקוקוס צריך להיות?
היי מאי,
תודה על התגובה, כיף לשמוע שאהבת 🙂
הכי טוב לעבוד עם שמן הקוקוס במצב רך, כזה שמאפשר ערבוב אחיד ללא גושים.
אם הוא נוקשה (אופייני לימים קרירים) תמדדי את הכמות הרצויה והניחי בקערה מעל מים חמים. הוא יתרכך צ’יק צ’ק.
גן עדן בפה ♥
תודה 🙂
נכון?? איזה ביטוי מעולה!
היי אני מעוניינת לנסות להכין מחר, אם אני בוחרת באגוזי פנאן, הוא צריך להיות טבעי? ממולח!? או מסוכר?
תודה
היי, טבעיים כמובן.
תודה
יש מצב שהם גדלים באפייה או שעשיתי משהו לא טוב?
הם גם שינו צורה והפכו להיות שטוחות יותר
היי, לא, הם ממש לא גדלים ולא משתטחים… אומרת אחרי שהכנתי כבר המון פעמים.
אולי החלפת משהו מהרכיבים?
מה יש לי לומר?…
נראה טעיייים ברמות פליליות, התמונות בגווני התכלת שאני הכי אוהבת בעולם מטריפות אותי ורק… אני לא רוצה שמן קוקוס… לא אוהבת קוקוס….. חמאה? אולי? ראיתי שלא היתה לך תשובה לבנות ששאלו כאן מעלי אבל אולי בינתיים יש איזה ניסיון? (חלפה שנה שלמה מאז).
נשיבוקים 🙂
נשמה… נעים שאת כאן.
אנחנו הטבעונים מחליפים חמאה בשמן קוקוס (או בדברים אחרים לפעמים)
מודה שנורא אהבתי חמאה פעם והפסקתי לאכול אותה כי אני אוהבת חיות יותר.
לעניינינו- העוגיות האלה מככבות אצלי בסדנאות ותמיד נטרפות וזוכות לתשבוחות.
האם תתווכחי עם משהו שעובד? ♥
טעים..ומהודר !! השילוב המושלם שאת נימצאת בו בכל פוסט ,הצעה, טיפ ועוד ..שמגיעים אלינו בין השורות הדיגיטליות. אין ספק שהפעם הגדלת לעשות מבחינה ויזואלית כי אני ממש מרגישה בין האצבעות את אבקת הסוכר
תודה נויקי יקרה, איזה כיף שאת כאת!