פאי מוס של שוקולד וחמאת בוטנים מדהים

היי כולם, עוברת כאן לגיחה מהירה לשתף את התרומה שלי לארוחת ערב שישי.
מכירים את הכוסיות הקטנות האלה של שוקולד במילוי חמאת בוטנים, שנמכרות בזוגות? זו הייתה השראה שלי. יצא משהו קצת מזכיר, אבל אחר, טעים ברמות שאין לתאר. זהו פאי עשיר ומרוכז, בתחתיתו שכבת ביסקוויט פרורית. מעל קרם רך בטעם חמאת בוטנים ושוקולד ולמעלה קראסט שוקולדי מתפצפצץ בפה. להשלמת הטעמים ביסים של בוטנים קלויים מומלחים קלות. שילוב אלילי. והכל הכל טבעוני כמובן.
מהמתכון שלעיל יוצאות שלוש עוגות נפלאות, וזה ממש מזל, כי כך יכולתי להשאיר בסליק אחת לצילום בזמן שהאחרות התכלו בשתי הארוחות המשפחתיות.

מה שתצטרכו לשלוש עוגות פאי מאורכות (נמוכות ומרוכזות)
לשכבת הביסקוויט:

♢ 3/4 שרוול של פתי בר וניל

♢ 1/2 כוס שמן קוקוס מומס (מניחים מעל קערת מים חמים למספר דקות)

♢ 2 כפות סוכר קוקוס או סוכר קנים

 

לשכבת המוס:

♢ 2 כוסות קשיו שהושרה במים מספר שעות (3 שעות ומעלה, אך לא יותר מלילה)

♢ 250 מ”ל נוזל קוקוס (ממליצה על הקרטונים הירוקים הקטנים של AROY-D של נוזל קוקוס טבעי)

♢ 6 כפות גדושות של חמאת בוטנים חלקה

♢ 1/2 כוס אבקת קקאו איכותית (אני אוהבת את ההולנדית)

♢ 1 כוס סוכר קוקוס או סוכר קנים איכותי

 

לציפוי ארטיק:

♢ 2 חפיסות שוקולד מריר איכותי

♢ 2 כפות שמן קוקוס

 

לקישוט:
♢  בוטנים קלויים מלוחים מקולפים, קצוצים

 

 

כך עושים
מכינים את שכבת הביסקוויט-
♢  מכניסים את הפתיבר למעבד המזון ומרסקים לפרורים דקים (לא אבקה). מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן הקוקוס ואת סוכר הקוקוס. מערבבים היטב.

♢ משמנים שלוש תבניות אינגליש קייק ומחלקים את פרורי הפתי בר בין העוגות. לוקחים כוס שתחתיתה מעוגלת ודוחסים את פרורי הביסקוויטים. אמורה להתקבל שכבה אחידה של כסנטימטר.

 

 

♢ אופים בחום של 180 מעלות כ 15-20 דקות עד שהתחתיות נראות קלויות ונוקשות. מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.

 

בינתיים מכינים את שכבת המוס-
♢  מסננים את הקשיו, מכניסים למעבד מזון וטוחנים ככל האפשר. נרצה מרקם כמה שיותר חלק וללא גרגרים. מידי פעם עוצרים את פעולת המעבד ובעזרת לקקן מנקים את הדפנות. מוסיפים מחצית ממיכל מי הקוקוס וממשיכים לטחון עד קבלת קרם אחיד. מוסיפים את כל יתר החומרים וטוחנים היטב. מידי פעם מנקים פנימה את הדפנות.

♢ כששכבת הפתי בר כבר אינה חמה, נוטלים מהתערובת בכף ומחלקים את שכבת המוס בין שלוש התבניות. התערובת די סמיכה. נסו לפזר אותה לאורך התבנית, מקצה לקצה ואז לישר אותה לרוחב התבנית.
מיישרים בעדינות בעזרת לקקן. אם יש צורך הרטיבו אותו מעט כדי להקל על ההחלקה. מכניסים לפריזר, לחצי שעה להתקשות.

 

מכינים את ציפוי הארטיק-
♢  ממיסים בבן מרי או במיקרו את השוקולד. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים היטב. מוזגים על העוגות. הציפוי יתמצק מהר למדי. שניה אחרי מזיגת השוקולד ניתן לחרוץ פסים לרוחב העוגות, לסימון המנות.
מחזירים להקפאה בפריזר של שעה לפחות. לאחר מכן העוגה יכולה לעבור למקרר עד ההגשה.

 

משמאל

 

ומימין

 

סמוך להגשה מוציאים מהמקרר. פורסים בסכין משונן וחד מאוד את העוגה לפרוסות.
מגישים 🙂

 

 

 

העוגה נהדרת להכנה מראש. מכינים, מקפיאים, ומעבירים כארבע שעות לפני ההגשה למקרר. בוזקים בוטנים, חותכים ומגישים.
יש לי שלל גנים אבל כאלה מפולניה דווקא לא הגיעו אלי, כך שהצלחתי ממש יפה להתאפק ולא לומר חסר ביצים? חסר חמאה? שמנת? בואו נגיד שהעוגה עברה את המשפחה המורחבת מהצד הלא טבעוני בהצלחה פלוס פלוס. שיהיה שבוע משובח לכולם 🙂

21 תגובות

  • התרומה שלך לארוחת הערב תהפוך לתרומתי לארוחת צהריים! רעיון טעים וחברותי גיבשת לנו כאן! נפלא

    • בהחלט, בקרם קוקוס או ילב קוקוס. חשוב שזה יהיה נוזל עשיר לכן לא רצוי להשתמש בחלב כלשה.

  • נראה נהדר אבל לצערי אני לא אוהבת חמאת בוטנים. אפשר להחליף במשהו אחר? ואת שמן הקוקוס בתחתית אני מניחה שאפשר להחליף בשמן אחר?

    • היי אנונימית.
      אין בעיה להשתמש בשמן אחר.
      לגבי שימוש ברכיב במקום חמאת הבוטנים- יש לי כל מיני רעיונות אבל הם כיוון שלא ניסיתי לבדוק איך הם עוברים את העוגה הזו לא אוכל להמליץ כאן.
      עינת.

    • היי רויטל,
      כדי שהתחתית תתאחד, חשוב לשמור על הדברים הבאים- יחס נכון בין השמן לפתי בר (כמו במתכון), דחיסה טובה בעזרת כוס או חפץ נוקשה ומעוגל. אפיה מספקת, שימוש בסכין חד ואיכותי שיעבור דרך שכבת הפירורים ולא ישבור או יפורר אותה.
      שמחה שיצא טעים לפחות 🙂

    • השכבה הזאת אמורה לצאת ממש כמקשה או שהשכבה למעלה מדביקה אותה אליה? אם כמקשה אז כנראה לא שמתי מספיק שמן קוקוס. בכל מקרה..מעולה לארוח. יפה וטעים (:

    • ממש כמקשה. כבר כשיוצאת מהתנור אמורה להיות כמו מין קלתית.
      שמחה שאהבת את הטעמים 🙂
      תודה על התגובה.

  • שוב קוקוס….
    ושוב התמנוות מגרות אותי להכין.
    יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום הקוקוס הזה?
    תענוג להיות כאן עינתי יקרה שלי (אייקון של לב).

    • לנו הטבעונים הקוקוקס פשוט הצלה, במגוון התצורות שלו.
      שמנת מתוקה תעבוד לך טוב כאן (יש גם צמחית).

  • וואו וואו חמאת בוטנים ושוקולד זה השילוב המקודש!! רציתי לדעת אם יש אופציה אחרת במקום הקשיו?

    • היי אלינור, אם את אוהבת את השילוב הזה, יש פה עוד כמה מתכונים מעולים, כמו-
      עוגת השוקולד, ממתקי שוקולד על בסיס פצפוצי אורז, ועוגיות ביס.
      לגבי העוגה הזו-
      הקשיו נותנים את ה”גוף” של העוגה. בהיותם ממש נייטראלים בטעמם הם פשוט המרכיז האידיאלי.
      תחליף אחר יכול להיות טופו, אבל רק של קדיתא, בהיותו באמת עדין וחסר טעם, בקטע טוב.

  • היי, חדשה בטבעונות ואין ספק שהאתר הזה יעזור לי להתמיד…
    אני מעוניינת להכים את העוגה אבל קודם רוצה לוודא: בשכבת המוס – אחרי ששפכנו חצי מיכל של מי קוקוס ונוצר קרם אחיד, מוסיפים גם את החצי השני של המיכל יחד עם כל שאר החומרים?

    תודה!

    • היי ברוכה הבאה!! מכל הלב 🙂
      לגבי השאלה- כן, בדיוק 🙂 הרעיון הוא למהול בהדרגה את הקשיוז. לרכך קצת ואז להוסיף את היתר.
      בהצלחה ואני מקווה שתהני מהמתכונים כאן. יש לפחות אחד או שניים מוצלחים 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *