יש משהו בחגים האלה שמצליח לעורר אצלי את בלוטות החשק ואת חדוות העשיה, גם אצלכם ככה? עושה ניסיונות חדשים במטבח לצד מתכונים משפחתיים מוכרים ובטוחים, חושבת על רעיונות יצירתיים לעיצוב שולחן, קונה איזה אגרטל קטן ונחמד, שותלת עשבי תבלין ופרחים עונתיים חדשים בגינה.
לפניכם ניסיון חדש עם שמרים שאני כל כך אוהבת. מתכון המיועד לאוהבי מרציפן כמוני לפחות, עבורם מדובר במעדן של ממש. חלת המרציפן המשובחת הזו היא למעשה עוגת שמרים נפלאה, המחביאה מרציפן נימוח בין כפליה. לא, לא הייתי משדכת אותה לצד המרק והקרפלעך אבל כן, לגמרי כן (!) מגישה אותה בבוקר שאחרי וגם באחר הצהרים שאחריו, וגם בזה שאחריו… ואחר כך בסוכה שתקשטו לתפארת.
מה שנצטרך
לבצק
♢ 500 גרם קמח רגיל או כוסמין (אני ערבבתי את הקמחים יחד 50%-50%)
♢ 1 כף שמרים
♢ 1/3 כוס סוכר חום
♢ 1/3 כוס שמן
♢ כוס + כף חלב שקדים או מים חמימים
♢ 1/2 כפית מלח
♢ 2-3 טיפות של תמצית שקדים
למילוי
♢ 200 גרם מרציפן טבעי ללא סוכר (אני קניתי מרציפן נטו של שקד תבור)
לציפוי
♢ כף סילאן + כף מים
♢ חופן שקדים מולבנים פרוסים
♢ 1-2 כפות סוכר גבישי (קונים בחנויות לצרכי אפיה)
כך עושים
♢ מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המערבל כשמותקנת בתוכו וו הלישה.
♢ מערבלים יחד במהירות האיטית ביותר עד קבלת כדור בצק. אם הבצק נראה דביק ונמרח על דפנות הקערה מוסיפים כף ועוד כף של קמח עד להתכדררות. אם הבצק נראה פירורי מוסיפים כף שתיים מים עד להתכדררות.
נותנים למערבל להמשיך להסתובב וללוש את הבצק כ 8 דקות.
אם אין לכם מערבל- מאחדים את החומרים יחד בקערה ולאחר מכן מעבירים ללישה על השיש.
♢ מעבירים את הבצק לקערה משומנת בטיפ טיפה שמן. הופכים אותו פעם אחת כדי לשמן אותו מכל צדדיו.
♢ מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את הבצק להכפלת הנפח במקום חמים, כ 40 דקות.
♢ בנתיים מעבדים קלות את המרציפן לכדור ומרדדים אותו בין שני דפי נייר אפייה לעלה דק ככל האפשר. משאירים את עלה המרציפן על נייר אפיה בצד.
♢ לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 30 על 20. מניחים במרכזו ולרוחבו את עלה המרציפן ומגלגלים את הבצק לנחש ארוך.
משבללים את הנחש לשבלול, הנה כך-
♢ מעבירים לתבנית משומנת קלות ומניחים להתפחה במקום חמים כ 40 דקות.
♢ מערבבים יחד כף סילאן עם כף מים ובעזרת מברשת סיליקון מורחים בעדינות את הבצק. זהירות, לא לפנצ’ר אותו.
♢ זורים את הסוכר הגבישי ואת פרוסות השקדים המולבנים.
♢ מכניסים לתנור בחום של 175 מעלות ואופים כ 45 דקות עד שהחלה שחומה ויפה.
♢ מוציאים, מצננים מעט.
כשפורסים מתקבל פלא- שבלול מרציפן מהמם. וכשנוגסים…. אחת מתענוגות החיים.
החלה הכי טעימה בעודה טריה.
את מה שלא התחסל פרסו לפרוסות והקפיאו במנות נפרדות עטופות בשקיות ניילון קטנות וכשאתם זקוקים לנחמה המתוקה הזו ברגעים של נפילת הסוכר הוציאו וחממו קלות.
מי שמחפש רעיונות לעיצוב שולחן החג ועדיין לא עבר בפוסט על עיצוב שולחן DIY לראש השנה, חייב חייב לעבור בפוסט הזה, המלא ברעיונות מקסימים וקלים לישום.
♥♥♥♥♥♥♥
מעדכנת שלוח הסדנאות לחודש אוקטובר עלה לבלוג. באוקטובר יתקיימו הסדנאות הבאות- סדנת של יסודות הסקראפ, סדנת עיצוב מיני אלבום אקרודיון, וסדנת ריקמה בחישוקי רקמה. כל הסדנאות יתקיימו בכפר סבא.
בקרוב אשוב עם מתכונים נוספים, פרוייקטים עיצוביים והרבה יופי.
ימים נעימים בנתיים
היי זה נראה מעולה!!! מלא זמן פינטזתי על חלת מרציפן! באילו שמרים השתמשת? האם שקית של שמרים יבשים זה טוב? ( יש סוג כזה שנקרא אינסטנט אם אינני טועה)
כן, זה מתאים! בהצלחה 🙂
היי,נראה מעולה, בבקשה, בכמה קמח שקדים עלי להשתמש אם אני מכינה את המרציפן בבית?