פנקוטה אלילית של קפה במעטה שוקולד

פנקוטה….. מהמילים האלה שאומרים ומיד מרגישים בפה. כשאומרים פנקוטה מרגישים חלקלקות שמנמנה מפנקת, מתיקות קרירה ומעודנת, טעם של שחיתות קטנה ומדוייקת. התגעגעתי לטעם הזה.

לפניכם פנקוטה טבעונית, כמו כל מתכוני הבלוג הזה. היא מעולה ברמות ולא נופלת בכלום מהפנקוטה החלבית, אפילו טעימה ממנה. נשבעת.

יתרון אדיר של המנה הזו הוא שמדובר באחד המתכונים הזריזים והפרקטים שיש. אפשר להכין אותה מראש, בכלים אישיים יפים וברגע המתוק פשוט לשלוף מהמקרר ולהגיש, קריר ומתוק.

הטעם הקופאיני בקינוחים עשירים הוא אחד האהובים עלי וכאן, כשהוא משולב בשכבת שוקולד ההתאמה מושלמת.

 

dsc_2634

 

הבסיס לפנקוטה הוא חלב קוקוס. ממליצה מאוד לרכוש את המוצר של חברת AROY-D הנמכר בקרטון ירוק בכל סופר (במחלקה של מוצרים מהמזרח או במחלקת הבריאות). זהו מוצר איכותי ומאוד עדין בטעמו, מורכב מ 100% מי קוקוס וללא חומרים משמרים.

האגר אגר מחליף את הג’לטין, עבורנו הטבעונים שלא צורכים מוצרים מהחי. זה חומר חסר טעם לחלוטין המופק מאצות. תפקידו במתכון הוא הסמכה. את האגר אגר קונים בחנויות לצרכי אפיה ובחנויות תבלין וקטניות טובות.

 

מה שנצטרך (ל 8 מנות קטנות)

כוס וחצי חלב קוקוס (רצוי של AROY-D)

2 כפיות שטוחות של נס קפה מגורען

3 כפות סוכר קנים

2 כפיות שטוחות של אבקת אגר אגר

1 כף שטוחה של קורנפלור

1/2 כפית גרגרים של מקל וניל או 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

 

לשכבת השוקולד

למעטה שוקולד קשה- 100 גר’ שוקולד מריר + כפות שמן קוקוס

או לשכבה מוסית: 250 מל’ חלב קוקוס (מומלץ זה של AROY-D)

+ 100 גר’ שוקולד מריר

 

כך עושים

הוראות ההכנה מאוד פשוטות. הדגשים היחידים שיש לשים לב אליהם הם א. חימום הדרגתי ועדין של חלב הקוקוס. נחמם אותו עד השלב שלפני הרתיחה. ו ב. עיטוף מוקפד של המנות גם בזמן הקירור וגם בזמן ההמתנה במקרר בכדי לשמור על הטעם והמרקם העדינים והמדוייקים.

 

אז- מוזגים את חלב הקוקוס לסיר קטן. מפזרים על פני הנוזל את 2 כפיות אבקץ האגר אגר ומיד טורפים במטרפה טריפה טובה עד שאבקת האגר אגר תעלם בתערובת.

מפזרים באותו אופן את כף הקורנפלור ומיד טורפים במטרפה. מוסיפים את הקפה, הסוכר והוניל.

מדליקים מתחת לסיר להבה קטנה ומבשלים תוך בחישה במטרפה. בשום אופן לא מגיעים לחימום יתר או לרתיחה.

הנוזל צריך להיות חם ואחיד לגמרי, בצבע חום בהיר וקפאיני.

כשהנוזל נראה חם ואחיד מכבים את האש וממשיכים לטרוף מפעם לפעם עד שמצטנן מעט.

מוזגים לכוסות או לכלים אישיים קטנים. אני מצאתי את הכוסות הקטנטנות היפות האלה במקס סטוק במחיר של 4 ב 10, באותה קניה מעולה שעשיתי לחיפוש פריטים שווים לעיצוב השולחן.

 

dsc_2303

 

dsc_2327

 

עוטפים את הכוסות בניילונית (כדי למנוע הווצרות קרום). לאחר שהמנות הצטננו לטמפרטורת החדר מעבירים אותן למקרר למנוחה של כמה שעות טובות, אפילו לילה.

המרקם לאחר קירור לא נוקשה, הוא סמיך קצת יותר משל יוגורט.

 

שתי הצעות לשכבה השוקולדית:

הראשונה- מעטה נוקשה של שוקולד ארטיק

ממיסים בסיר כפול 100 גר’ שוקולד ו 3 כפות שמן קוקוס עד המסה. מוזגים את השוקולד בעודו חם על הפנקוטה הקרירה ומעבירים למקרר עד ההגשה.

 

הצעה שניה- שכבה מוסית:

מחממים בסיר קטן את חלב הקוקוס. מוסיפים לתוכו את השוקולד וטורפים עד המסה. מוזגים את הקרם החם על שכבת הפנקוטה הקרירה. מעבירים למקרר לשעות ספורות עד ההגשה.

 

dsc_2593

 

זוכרים את הצ’ייסרים שקישטו את השולחן בתור מיני אגרטלים? ושבהם הגשתי את המיני עוגת טרייפל רב שכבתית? או את הוודקה בזוקה המעולה?

היה ממש מתבקש להשתמש בהם גם למנה האדירה הזו. הורס, לא?

 

dsc_2679

 

dsc_2676

 

dsc_2667

 

שמישהו יביא כפית, פליז!

 

♥♥♥♥♥♥♥

 

אם עדיין לא סגרתם את פרטי העיצוב של השולחן אתם חייבים לעבור בפוסט הזה, על עיצוב שולחן DIY לראש השנה, יש בו כמה רעיונות מדליקים וממש פשוטים ליישום, כמו התפוחים האלה למשל, שהכנתי מצנצנות קטנות. בתוכם תמתין לילדים הפתעה.

 

dsc_1961

 

 

♥♥♥♥♥♥♥

 

מעדכנת שלוח הסדנאות לחודש אוקטובר עלה לבלוג. באוקטובר יתקיימו הסדנאות יסודות הסקראפ, עיצוב מיני אלבום אקרודיון, וסדנא של רקמה בחישוקים. כל הסדנאות יתקיימו בכפר סבא.

לפרטים נוספים ורישום מוזמנים לפנות אלי .

 

tableforblognofootenoheader1016

בקרוב אשוב עם מתכונים נוספים, פרוייקטים עיצוביים והרבה יופי.

ימים נעימים בנתיים ♥

11 תגובות

  • נרשמת בכל פעם מחדש לבלוג הנפלא שלך, ולא מקבלת עידכונים. מזל שיש פייסבוק…. האם תוכלי לעזור בפתרון הבעיה?…
    כל פוסט חגיגה של ממש! גם עבודות היד וגם המתכונים הטבעוניים!
    המון תודה!
    לך ולכל משפחתך שנה טובה!!!!
    תהלה

    • תהלה יקרה, תודה רבה, ממש שמחת אותי!
      האם בדקת בספריית הספאם?
      האמת שהעדכון על הפוסט הזה טרם יצא, תבדקי הערב אם יגיע.
      אם תרצי שלחי לי את כותבת המייל שלך ואבדוק עם את ברשימת המנויים לניוזלטר.
      שתהיה לך שנה נפלאה!

  • מתכננת להכין בסופש. זה נשמע לי המון אגר אגר. במתכונים אחרים שראיתי היחס בין הנוזל לאגר אגר הוא הגדול. רק רוצה לוודא שזה אכן היחס הנכון.
    וגם יש לי פתיתים של אגר אגר. זה אותו דבר כמו האבקה?

    • היי סבינה 🙂
      כן, זה המינון לשימוש באבקה. הפנקוטה לא יוצאת נוקשה, משהו בסמיכות של יוגורט.
      לגבי פתיתים- הייתי שואלת במקום שרכשת. אני משתמשת קבוע באבקת אגר אגר.

  • היי עינת:)
    בשיטוט אחר מתכון קינוח לפסח הקרוב נתקלתי באתר שלך,משגע!
    שאלה לי- אם אשמיט את הקפה מהתערובת אוכל להשתמש בה כבסיס למלבי?
    תודה!

    • היי קרן,
      אבקת האגר אגר משמשת כאן כתחליף טבעוני לג’לטין.
      היא גורמת להסמכה, אך לא מוסיפה מרקם או טעם משלה.
      לצערי לא מכירה תחליף דומה מספיק.
      בחנויות התבלינים הטובות אפשר לרכוש את האבקה הזו על משקל, כמות קטנה.
      בהצלחה:)
      עינת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *