סמבוסק עירקי עם חומוס וזה

טוב זה באמת אחד המעדנים.

יש מאכלים שלא הופכים לדיאטתיים. או שאוכלים אותם כמו שהם או שלא אוכלים בכלל. ואם כבר אוכלים פעם בּ אוכל מטוגן, אז שיהיה סמבוסק. מדובר באחד המאכלים הנדירים בביתנו, אחד הבודדים שזוכה באחדות דעים חד משמעית וגורפת, זאת אומרת 100% הסכמה (!) לכן מקבל שלוש כוכביות וציון לשבח למרות ועל אף היותו מטוגן ועשוי מקמח לבן פשוט וזה.

אוקיי, אם אתם מתעקשים “להבריא” אותו שלבו קמחים אחרים. אל תטגנו. תאפו. יצא לכם מאפי חומוס ממש נחמדים אבל בבקשה אל תקראו להם סמבוסק.

 

לפניכם מתכון מעולה, המתכון שלנו. המלית כזו טעימה שאוהבים אצלנו לאכול אותה כך בכפית. לבקשת מספר 3 ו 4 אני מכינה כמות של סמבוסקים ללא בצל (כבר שכחתי, מתי ילדים מתחילים לאהוב בצל??).

הבצק גמיש, קליל ורך, מעטפת מושלמת לכיסונים.

 

 

מה שתצטרכו לכ 30 סמבוסקים

למלית:

♢ 2 כוסות חומוס שהושרה לילה במקרר ובושל שעות אחדות על אש קטנה (עד שנהיה רך רך)

♢ 2 בצלים קצוצים

♢ מלח, פלפל גרוס טרי, כמון טחון

 

♢ שמן לטיגון

 

DSC_5551

 

לבצק:

♢ 4 כוסות קמח מנופה

♢ 1 כף שמרים יבשים

♢ כפית סוכר

♢ כוס וחצי ממי הבישול של החומוס

 

כך עושים

♢ משרים את החומוס ללילה, מעבירים לסיר עם שפע מים, מרתיחים ומבשלים מספר שעות עד שמתרכך מאוד. בעזרת מצקת מפרישים שתי כוסות ממי הבישול לתוך כוס מידה. המים האלה יכנסו לבצק לכן חשוב שיהיו חמימים, לא חמים מידי וגם לא קרים. החום תורם לתסיסת השמרים.

♢ מעבירים את הבצלים למחבת חמה עם מעט שמן, מטגנים-מאדים ומידי פעם הופכים. אני אוהבת לתת לבצל הרבה זמן. אפילו שעה, כך על אש קטנה. הוא נהיה מתקתק ותורם בתמורה מנוכחותו בתיבול.

♢ בנתיים מכינים את הבצק- מנפים את הקמח אל תוך קערת המערבל. מוסיפים שמרים, סוכר וככוס וחצי ממי הבישול של החומוס. מתחילים את פעולת המערבל כשהוא מצויד בוו הלישה. הבצק יתחיל להתאחד ולהתכדרר מוסיפים עוד מעט מים, לפי צורך, ליצירת כדור בצק גמיש ולא דביק. ממשיכים את פעולת המערבל כ 8-10 דקות.

אם אין מערבל- מערבבים ולשים לישה של כמה דקות טובות ביד.

♢ מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת בטיפ טיפה שמן והופכים במידת הצורך כך שישומן מכל צדדיו. מעבירים להכפלת נפח במקום חמים, לכשעה.

♢ כעת נכין את המלית- נעביר את החומוסים אחרי שסוננו מהמים אל תוך מעבד מזון. נוסיף את הבצל המטוגן והתבלינים. נפעיל את המעבד בכמה פולסים קצרים כך שהמלית תהיה מרוסקת אך לא טחונה.

 

DSC_9097

 

♢ לאחר שהבצק תפח קורעים כרבע ממנו, מקמחים את משטח העבודה כדי למנוע הדבקות הבצק ומרדדים לעלה דק אך לא דקיק. קורצים עיגולים בקוטר של כ 8 ס”מ.

♢ שמים כף גדושה מהמילוי, מקפלים את הכיסון לשניים תוך מתיחה קלה של הבצק ומהדקים את השוליים. חשוב שהכיסון יהיה סגור היטב, ללא קרעים או פתחים.

למי שיותר נוח- אפשר למתוח, למלא ולסגור את הכיסון בתוך כף היד.

 

DSC_2734

 

♢ מניחים את הכיסונים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כ 15 דקות.

 

DSC_2739

 

♢ מחממים במחבת רחב שמן בגובה של כ 2 ס”מ. כשהשמן חם מניחים את הסמבוסקים. לאחר השחמה, הופכים.

♢ מניחים את המטוגנים על כלי מרופד במגבת נייר.

 

♢ מגישים עם סלט קצוץ, טחינה וחצילים קלויים אפויים (כפרוסות בתנור).

♢ אם נותרו כמה שלא נטרפו- ניתן להקפיא או לשמור במקרר, בכלי הרמטי. אפשר לחמם בתנור, טוסטר אובן או בטוסטר כזה מועך של טוסטים.

 

DSC_2747-001

 

עבורי זה עוד חיבור למאכלים ממטבחה של סבתא והוא מצטרף למתכונים של בְּעָאבּע בְּתַמר וסמבוסק בְּשַכַּר ובשיכר וסמבוסק בגִ’יבְּן בגרסה טבעונית שאתם כבר נהנים מהם כאן בבלוג.

אין אין ולא יהיו טעמים כמו אלה שיצאו מהסירים של סבתא. אתגעגע אליהם כל חיי.

 

הרישום לסדנאות הבאות בתחומי העיצוב היצירה וה DIY נמשך. כל המידע אודות הסדנאות כאן.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *