ביום שישי האחרון ארחתי את אחת מסדנאות הרקמה שלי. התלבטתי איזה כיבוד להכין, פסח וזה. השקית העצומה של פצפוצי האורז קרצה לי מהמזווה (למה מוכרים אותם בשקי ענק??) עשיתי קצת גוגל והתחלתי לערבב. הכנתי את הממתק בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ולאחר ההתקשות הוצאתי בקלילות, כי נפרד כל כך יפה מהתבנית ופרסתי לריבועים בגודל ביס.
זה ממתק מהקלים להכנה והסופר מהירים, טבעוני ללא גלוטן, עשיר בטעם, מתפצפץ מחד וקרמי מאידך. את המתכון מצאתי באתר אמריקאי והוא משלב שוקולד וחמאת בוטנים, שילוב אהוב עלי במיוחד.
טובען בהצלחה.
הסדנא הייתה סדנא של אמהות ובנות, הן היו מתוקות וחרוצות וכל כך נשאבו לעשיה שבסוף נשארתי לזלול הכל לבד. סכנת נפשות.
מה שתצטרכו
לשכבה הקריספית
♢ כוס ו 3/4 פצפופצי אורז, טבעיים לא ממותקים (מוצר בסיסי שיש בכל סופר)
♢1/4 כוס סוכר
♢ 3 כפות סירופ תירס (לקניה בחנויות הבישול והאפיה וחנויות התבלינים המשודרגות)
♢ 2-3 כפות שמן קוקוס איכותי
* נשאלתי בפורומים השונים על חשיבות סירופ התירס. סירופ התירס תורם לעיבוי ולהתמצקות של שכבת הפצפוצים, ומעניק קצת שיין, זוהר לשכבה העליונה. אם אין בבית או שאתם נגדו מכל מיני סיבות- אפשר להחליף בסירופ מייפל טבעי, בחצי הכמות משל הסירופ תירס כי הוא מתוק יותר. אם עוברים לשימוש במייפל, צרו שכבת בסיס דקה יותר – ע”י הפחת הכמות או ע”י פריסה לתבנית גדולה יותר, למשל 20/20, כדי שלפצפוצים יהיה יותר מגע עם שכבת הקרם ופחות לעצמם… רק אומרת שלא ניסיתי להחליף במייפל בעצמי עדיין, אך מניסיוני אני מאמינה שיעבוד ושתשלמו מחיר קל בהדבקה של שכבת הבסיס.
לשכבה הקרמית
♢ 150 גרם שוקולד מריר מעולה
♢ 3/4 כוס חמאת בוטנים חלקה
לציפוי
♢ 150 גרם שוקולד מריר איכותי
♢ כפית סירופ תירס
♢ 2-3 כפות שמן קוקוס איכותי
כך עושים
♢ מודדים את פצפוצי האורז ומעבירים לקערה בינונית.
♢ בסיר קטן על להבה מתונה מבשלים את הסוכר עם סירופ התירס עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד המסה מוחלטת. מורידים מהאש ומצננים קלות. מוזגים על פצפוצי האורז ומערבבים היטב.
♢ מעבירים לתבנית משומנת קלות ומיישרים בכף. ממתינים עד שתתקשה מעט.
♢ מכינים את השכבה הקרמית: בסיר כפול ממיסים את השוקולד עם חמאת הבוטנים עד ערבוב והמסה מלאה. מעבירים לתבנית ומשטחים בזהירות מעל שכבת פצפוצי האורז. מעבירים לקירור והתקשות חלקית במקרר או בפריזר.
♢ מכינים את הציפוי: בסיר כפול ממיסים את השוקולד, סירופ התירס ושמן הקוקוס. לאחר המסה אחידה מלאה מוזגים על שכבת האמצע.
♢ מקררים היטב למספר שעות. חותכים יפה ושומרים בקופסא אטומה במקרר עד הזלילה (או שזוללים ישירות מהמקרר).
נשאר לכם עוד פצפוצי אורז? הכינו את המתכון המעולה הזה, של פצפוצי אורז, טחינה שומשום וסילאן.
החטיפים כאלה מעולים שיגיעו לארוחת חג שני בבית של אמא. סופסוף קיבלתי הרשאה ואחריות על גזרת המתוקים. כבוד.
נראה יאמיי! מה אפשר במקום סירופ תירס?
היי אהובה,
סירופ התירס משמש לעיבוי והדבקה.
הייתי מנסה להחליף במחצית הכמות סירופ מייפל טבעי (הוא מתוק יותר מסירופ תירס).