החיים בפיתה

 

“ארוחת בחירה”- אחד מהג’אנרים האהובים במיוחד על משפחתי. זו בעצם ארוחה שבה יש על השולחן מבחר גדול של רכיבים וכל אחד מכין לעצמו, מתבל ומערבב. בודק שילובים, משפר, משנה, מציע. מתקבלת ארוחה דינמית וכייפית, עצמאית ומעוררת תאבון. ארוחה בכיף. סיפרתי לכם על הג’אנר המוצלח הזה בהקשר של ארוחת הפיצות והפוקצ’ות וגם בהקשר של ארוחת הקרפים. נכללות בג’אנר גם ארוחת פלאפל, ארוחה מקסיקנית וארוחת ספרינג רולס, האהובה עלי.

 

את הארוחה עליה אספר היום אנחנו מכנים ארוחת סלט בחירה. דמיינו לכם שולחן עמוס בשלל קעריות בתוכן מילויים בכל צבעי הקשת, ירוק, צהוב, כתום, אדום, לבן וסגול. בכל קערית ירק חתוך יפה, ולצד הקעריות רטבים שונים עשבי תיבול ותבלינים, ואפשר גם ממרחים כמו חומוס וטחינה ביתיים.

 

תמיד טוב שיש על השולחן גם לחמניות טובות תוצרת בית, בייגל’ס או פיתות חמות ואתם מסודרים.

 

לפיתות (10-12 בינוניות)

2 כוסות קמח רגיל

2 כוסות קמח מלא

1/2 כף מלח

1/2 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר חום או סוכר קנים

כף שמן

בין כוס ורבע לכוס וחצי מים חמימים

 

כך עושים

מנפים את הקמחים אל תוך קערת מערבל מצויד בוו לישה. מוסיפים את השמרים, המלח, הסוכר והשמן.

מוסיפים כוס אחת מהמים החמימים ומפעילים את המערבל. מוסיפים לפי הצורך לאט ובהדרגה 1/4 עד 1/3 כוס מים נוספים, עד שהבצק מתכדרר אך לא נהיה רטוב ודביק מידי.

נותנים למערבל להסתובב וללוש במהירות הנמוכה ביותר, כ 8 דקות.

משמנים קערה גדולה דיה להכפלת נפח הבצק, בטיפ טיפה שמן.

מניחים את הבצק בקערה והופכים אותו כך שחלקו העליון ישומן מעט ולא יתייבש בזמן ההמתנה.

מניילנים את הקערה ומעבירים להתפחה במקום חמים.

כעבור 45-60 דקות הבצק יכפיל את נפחו.

 

DSC_4328

 

לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר של כ 5-6 ס”מ ומניחים על מגבת נקיה. מניחים לכדורים לנוח 5 דקות.

 

DSC_43601

 

מחממים את התנור לחום של 250 מעלות. משאירים את התבניות הגדולות של התנור בתוכו, בחלק הנמוך של התנור, כך שתהינה חמות.

נוטלים את הכדור הראשון. משטחים בידיים או בעזרת מערוך לעיגול בעובי של 1/2 ס”מ. מניחים על המגבת. ממשיכים ליתר הכדורים ונותנים להם לנוח כ 5 דקות.

 

עוברים לאפיה

פועלים במהירות כדי לשמור על חום התנור גבוה. פותחים את דלת התנור, אם אתם כמוני (קצת סטרילים ולא אוהבים סתם לשטוף כלים) מניחים על התבנית נייר אפיה.

מניחים 4-5 פיתות על כל תבנית, סוגרים את דלת התנור ומביטים בפלא- הפיתות מתנפחות ונוצר בהן הכיס האגדי, קטע ממש מרגש! אם יש לכם ילדים בסביבה קראו להם לצפות בפלא.

כעבור כחמש דקות ספורות הפיתות תהינה מוכנות. אין צורך להפוך.

העבירו למגש ועטפו במגבת עד לאכילה.

 

pita

 

תוספות

ירקות בכל צבעי הקשת

הרכיבו תוספות לפי העדפתכם ולפי תכולת המקרר. כמעט הכל הולך, בעיקר כשהוא טרי ופרוס יפה.

הצעות: קוביות תפוח אדמה שבושלו במים, פטריות טריות פרוסות, שעועית ירוקה קפואה שבושלה לדרגת אל דנטה, עגבניות שרי חתוכות (אפשר גם לצרוב קצת במחבת), בצל סגול, בצל ירוק, פלפל אדום, צהוב וירוק, קוביות מלפפון, קוביות גזר, צנון מגורר או חתוך לפרוסות דקיקות, תירס קפוא שנשטף במים רותחים, רצועות כרוב לבן או סגול, פטרוזיליה, בזיליקום או שמיר קצוצים, עלים שאוהבים.

שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, נבטים (חמניות, חרדל או אחר לטעמכם).

 

תערובת גרעינים קלויים: צ’יה, פשתן, גרעני חמניה, גרעיני דלעת ושומשום- ערבבו את המיקס האהוב עליכם וקלו קלות על מחבת יבשה.

 

רטבים שאוהבים כמו רוטב וינגרט או רוטב צרפתי, או פשוט שמן זית, לימון, מלח ופלפל, כל אחד בנפרד.

 

חומוס מהיר הכנה

לא זכרתם להשרות את גרגרי החומוס אתמול? ממש לא נורא! קבלו מתכון מהיר ואדיר לחומוס מעולה, מבטיחה.

שמים במעבד מזון או בכוס של הבלנדר יד-

קופסת חומוס משומר שטוף היטב (מלבד כחצי כוס), טחינה מוכנה ומתובלת (או טחינה גולמית + מים), שום כתוש, כמון, מלח ופלפל גרוס, מיץ לימון.

מפעילים את המעבד, עוצרים מידי פעם ומתקנים תיבול, עד למידת החלקות הרצויה.

מעבירים לצלחת שטוחה, יוצרים במרכז שלולית של טחינה, מקשטים בפטרוזיליה ובגרגרי חומוס שלמים.

 

מה שותים בארוחה כזו?

את משקה הבית המשפחתי שלנו כמובן.

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

תזכורת לערב נדיר ומיוחד:

ביום רביעי, ה 6 לאפריל אארח בביתי את המשוררת המופלאה חלי לראובן, עליה סיפרתי כאן, למפגש נשי, אישי ואינטימי, הקראה משיריה ושיח.

ביום שישי האחרון חלי ראובן הופיעה בצוותא בהופעה נדירה ומרגשת. כנסו לדף הפייסבוק שלה וראו כמה תודות ואהבה קיבלה מהקהל. מדובר באשה מאוד מיוחדת שתעביר ערב בלתי נשכח.

חשפתי את הארוע כאן לפני פחות משבוע, והארוע כמעט התמלא. נותרו עדיין מספר מקומות. מהרו לשלוח לי ולהבטיח את מקומכן.

בתוכנית:

ארוח של המשוררת חלי ראובן, שיח והקראה משיריה מתוך ספרה “עשני פשוטה”, כיבוד קל.

קבלת פנים ב 19:00, ישיבה: 19:30.

המחיר: 160 ש”ח למשתתפת אחת, 120 למשתתפת שמגיעה עם חברה (240 יחד).

לרישום לארוע: שלחו בהקדם .

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *