ליל סדר טבעוני – התפריט

וואוו, בעקבות סטטוס נרגש שלי על ארוח ליל סדר 100% טבעוני בפייס פנו אלי המון אנשים בבקשה לקבל את המתכונים. אז הנה הבוקר, לפני הכל עורכת את התפריט עם המתכונים וההסברים עבורכם.

אני מקווה שתמונות יצטרפו במהלך היום, תוך כדי בישול וארגון אחרונים.

 

אני נוהגת לבנות ארוחות גדולות בקובץ אקסל, לתכנן לפי סוגי מנות, לוז וביצוע וסטטוס ההתקדמות. במקביל מנהלת רשימה באפליקצית wunderlist ובה לינקים חיים, שאפשר לגלוש עליהם מהסלולרי תוך כדי בישול.

 

 

משתפת אתכם במתכונים וקישורים למתכונים שליקטתי במהלך שנות הטבעונות.

 

מנות ראשונות 

 

פטה כמו כבד

ממרח טעים, מתכון שליקטתי מקייטרינג נקטר, המתכון כאן.

אפשר להגיש אותו עם ריבת בצל נהדרת, שמכינים מבצל אדום.

 

ממרח קישואים

♢ 4-5 קישואים קשים ויפים

♢ 3-4 בצלים

פורסים את הקישואים לפרוסות ארוכות בעובי של כס”מ. מורחים תבנית במעט שמן זית. אם יש לכם תבנית פסים – מעולה ומומלץ.

בנתיים קוצצים ומטגנים את הבצלים.

מעבירים את הקישואים והבצל למג’ימיקס, מוסיפים קצת מלח או קאלה נמק ופלפל שחור גרוס טרי.

 

ממרח קישואים ופטה כמו כבד:

 

 

שמאלץ טבעוני

מתכון שהופיע באחת הקבוצות הטבעוניות והחלטתי לנסות השנה.

שמאלץ זה בגרמנית שומן. אנחנו הכנו שומן טעים פשוט משמן זית והמון המון בצל שבושלו יחד לזמן ארוך. הכמות שכאת גדולה, אפשר בהחלט לצמצם.

♢ חצי ליטר שמן זית כתית מעולה
♢ 8-9 בצלים גדולים קצוצים דק
♢ מלח, פלפל טחון טרי
מטגנים את הבצל בשמן הזית גם על להבה לא גבוהה וגם מערבבים כדי שלא ישחים. כשהבצל שקוף ורך מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עוד כמה דקות. מורידים מהאש, מפלפלים.
מכניסים לצנצנות מעוקרות, כמו לריבה. שומרים במקרר או בפריזר. מה שלא יטרף עם המצות והפטה יכול להשאר במקרר לעוד כעשרה ימים.

 

שמאלץ, מין ממרח שומני וטעים, אחרי אחסון לילה במקרר:

 

 

רק מרק

שמים בסיר פיסות של גזר שטוף קלוף, שורשי סלרי ופטרוזיליה קלופים, קישואים ופיסת דלעת. וגם כמה ענפי פטרוזיליה מוסיפים מים.

אחרי הרתיחה מוסיפים כשתי כפות אבקת מרק ביתית משובחת שהכנו לבד.

סוגרים את המכסה ומבשלים כשעה. מגישים עם קניידלעך.

 

 

קניידלעך

זו השנה הראשונה שאני מנסה את המתכון הזה והוא יצא פשוט אדיר. הקניידלעך טעימים בטירוף.

מהמתכון הזה יצאו לנו 21 כדורים (חבל שלא יצאו כפול).

מומלץ להשתמש בטופו אייכותי – אני מאוד אוהבת את טופו קדיתא. אין לו תחליף.

אחרי שטחנו את כל החומרים הוספנו מים, כף אחר כף, עד שהיה אפשר לכדרר ולדחוס את הכדורים.

 

 

מנות עיקריות

 

מפרום כרובית של לייזה פאנלים

מדובר במתכון גאון של חגית ביליה. ממלאים כרובית, מצפים אותה, מטגנים ואז נותנים לה להתבשל ברוטב.

אני הכנתי בלילה מקמח עדשים אדומות ומים, במין מרקם של טחינה. הטיגון עבר נהדר ונמילוי נשאר בפנוכו.

 

כך הכרוביות נראו אחרי המילוי ולפני הטיגון:

 

וכך אחרי הטיגון ולפני הבישול:

 

 

קבבונים

מתכון ותיק וטוב אצלנו. הבסיס הוא המתכון שכאן.

אחרי שטחנתי את התערובת הוספתי למג’מיקס בצל ופטרוזיליה וטחנתי שוב. לתיבול הוספתי גם פפריקה מעושנת ותערובת גריל.

מהתערובת אכין קציצות מאורכות ואאפה אותן על התבנית פלאנצ’ה אחרי שאמרח אותה בשמן זית (או אולי על הכיריים? נראה).

 

בנתיים הם ממתינים לאפיה

 

 

ירקות קלויים של אורנה ואלה

מנה חגיגית ונהדרת, ותיקה בביתנו ואהובה מאוד. סוג של גיבאצ’ משודרג ומלא טעמים. מיקס של המון ירקות שקולים ומגישים על ערמה של אורז בסמתי (יותר) ואורז בר (פחות) שבושלו יחד.

מעל הירקות זורים גרעיני דלעת קלויים. המתכון כאן.

 

הירקות לפני קליה בתנור:

 

 

אורז בסמתי לבן ואורז בר

אני משרה את האורזים לשעתיים ככה במים.

היום ארתיח מים ואבשל אותם בדומה לפסטה, יוצא אחד אחת. אחרי הבישול אמליח מעט.

 

פלחי תפוחי אדמה צלויים

מנה מהממת שקיבלתי בווטסאפ המשפחתי.

מבשלים תפוחי אדמה במי מלח בשלמותם עד ריכוך (אך לא ריכוך יתר). חותכים לפלחים, צ’יפסים שמנים או פרוסות- מה שאוהבים. שמים בקערה גדולה.

מכינים רוטב מחצי כוס שמן זית, כ 5 שיני שום כתוש, כף חרדל, כף מיונז טבעוני (אצלנו של vega), כף פפריקה מעושנת / חריפה / מתוקה, מלח גס, פלפל שחור. מערבבים היטב יחד.

מורחים – מערבבים אם הפלחים של התפוחי אדמה.

מסדרים בתבנית, כזו שתלך כבר לשולחן. פזרים פטרוזילה קצוצה, אופים עד השחמה.

מנה מעדן!

 

כך הם נראים בהמתנה, לפני אפיה:

 

 

וכך לאחר הצליה:

 

 

לביבות כרישה

♢ 3-4 כרישות גדולות ושטופות

♢ 1 תפ”א מבושל ומעוך לפירה

♢ 2 תפ”א נוספים

 

במג’ימיקס קוצצים את הכרישה, מגררים פנימה את 2 תפוחי האדמה.

מעבירים לקערה מוסיפים את הפירה, מתבלים במלח פלפל ו 2 כפות קמח עדשים אדומות. מטגנים או אופים על תבנית עליה נייר משומן בשמן זית.

 

סלט עלים ירוקים

תערובת עלים, קצת פינוקים ורוטב וינגרט.

 

סלט וולדורף משגע (טבעון של הסלט של אמא)

♢ חצי שורש סלרי

♢ 4-5 גבעולי סלרי וגם עלים

♢ אננס משומר (לשמור קצת מנוזלי השימור)

♢ 2-3 תפוחי עץ ירוקים

♢ אגוזי פקאן או מלך קצוצים

♢ חופן חמוציות

 

חותכים הכל לקוביות יפות.

מכינים רוטב משמן זית מעורב בכף מיונז טבעוני, כף נוזלי השימור של האננס, מיץ לימון טרי, מלח פלפל.

 

הנה, הרוטב המוכן רגע לפני הצטרפותו לסלט:

 

 

מנות אחרונות

 

פאי לימון

מדובר בפאי לימון מעולה, חמצמץ בעדינות, שלוש שכבות של בצק פריך, מוס וציפוי. שימו לב – האגר אגר חייב להיות בתוקף אחרת הפאי לא יתמצק כראוי.

 

מוס שוקולד תפוז

500 מ”ל נוזל קוקוס (אוהבת את של AROY-D)

300 גרם שוקולד מריר איכותי

גרד מתפוז אחד

 

מוס שוקולד תפוז עם גרד שוקולד לבן טבעוני

 

 

שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה עד המסה ואחידות.

מעבירים לכלים קטנים ואישיים ומצננים.

 

שתיה

קנקן מים עם עלה נענע ושני קנקנים של משקה הבית שלנו.

 

 

כך הוגש לילדים בפסח קודם שארחתי

 

 

עד כאן האוכל… אבל אם הגעתם עד כאן את חייבים לקפוץ לראות איך השולחן מסודר, וגם את הטרריומים הקטנים שהכנו מתנה לאורחים קבלו הצצה

 

 

שיהיה חג פסח מואר ומאיר לכולם

6 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *