יום ראשון, 5 במאי 2013

לחם שכבות מעלף עם פסטו זיתים ובזיליקום


השבוע פגשתי את אחד הלחמים הכי טעימים שאכלתי אי פעם. הוא רך וגם קריספי, מנחם וגם מעורר, בסיסי (לחם, או לא לחם) ומרתק בטעמיו. קבלו מתכון ללחם מדהים, מבוסס שמרים, אבל תסמכו עלי- קלי קלותה.

קפלים קפלים. שכבות שכבות. טעים טעים.

איך פגשתי? לא ממש פגשתי, דרשתי. פניתי אל נטלי הולדינג, אשה שאני מעריכה בכל ליבי. נטלי היא צלמת מחוננת שחיה באנגליה (האתר). נטלי מצלמת נפלא. העבודות שלה אמנותיות, פנטסטיות, מפתיעות, יצירתיות בטירוף, על הגבול בין מציאות לדימיון, בין תיעוד מה שהיה ובריאה של דבר חדש. כתבה מרתקת על נטלי בצירוף עבודות נהדרות של נטלי תמצאו כאן.
דרכנו נפגשו וירטואלית כשבחרתי להיות טבעונית ומאז בלוג הבישול של נטלי, The Vlog (הקישור לבלוג), ודף הפייסבוק של הבלוג הפך להיות יעד מועדף לביקורים חוזרים. זהו אחד הבלוגים הפעילים והטובים שראיתי, מלא בשלל מתכונים נפלאים ומצולמים היטב. באופן כללי, בבלוגיה הישראלית מככבים כמה בלוגים טבעוניים משובחים ביותר.

חג שבועות הקרוב יהיה החג הראשון שלי בתור טבעונית ואני גאה על הבחירה שלי מאוד. בשבועות שלנו יהיה הרבה פרי האדמה, ואני בטוחה שיהיה יפה, טעים, חגיגי, בריא, צבעוני ומגוון מאוד.
הלחם הזה יהיה שם. על בטוח.

לחם שכבות עם פסטו זיתים של נטלי הולדינג
הגרסא של נטלי כאן. ברגע שראיתי את המתכון והרחתי שיהיה מעולה, הכפלתי כמויות. בנוסף, עשיתי כמה שינויים קלים.

המצרכים לבצק (לשני ככרות בגודל תבנית אנליש קייק חד פעמית):
5 כוסות קמח (ניפיתי את הקמח בכדי לאוורר ולהקליל אותו)
2 כוסות מים חמימים
4 וחצי כפיות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
כפית ורבע מלח
4 כפות שמן זית


ההכנה:
נטלי מכינה את הבצק בשני שלבים.
אני חזרתי על תרגיל שעובד לי מצויין שוב ושוב (וגם הפעם) ופשוט זרקתי את כל החומרים למיקסר עם וו לישה.

מה ש- 6 חומרים תמימים מסוגלים לעשות... פלא.

נתתי למיקסר לעבוד כ 10 דקות בהן הוא ערבב את החומרים ולש ויצר בצק נפלא. בתום 10 דקות היה נראה שהבצק דביק מעט. הוספתי עוד קצת קמח, ועוד טיפה, בזהירות, אנחנו רוצים בצק גמיש ולא דחוס. והפעלתי שוב את המערבל כ 2 דקות עד קבלת כדור אחיד.

משמנים קערה גדולה שתאפשר לבצק לתפוח. מניילנים ושולחים אותה לתפיחה.

לפני. אחרי.

נותנים לבצק מנוחה של שעה שעתיים. בזמן הזה הבצק צפוי להכפיל את נפחו.
_________________________________

הבצק נח ואנחנו לעומת זאת נכין את מילוי הפסטו זיתים ובזיליקום המופלא של נטלי.

החומרים לפסטו זיתים ובזיליקום (תכפילו! תשלשו! תרבעו! חופשי!)
כ 40 גרם צנוברים
כ-15 זיתים גדולים מגולענים בתיבול האהוב עליכם
חופן יפה של עלי בזיליקום טריים
150 מ”ל שמן זית
2 שיני שום כתושות


מכניסים הכל לבלנדר ומרסקים יחד עד שמקבלים ממרח. אפשר לשחק מעט עם הכמויות בכדי ליצור את הסמיכות הרצויה לכם.


_________________________________

בחזרה ללחם.
הבצק תפח בנתיים וקיבל את ניחוח השמרים של טרום אפייה.
נחלק את הבצק לשניים.
נרדד מחצית הבצק למשטח בגודל של 30 על 50 ס"מ.

רידוד, מריחה, חיתוך והערמה.


נמרח את ממרח הפסטו-זיתים-בזיליקום המצויין שהכנו (1).
נחתוך לרצועות בעובי של 5 ס"מ (2).
נערום את השכבות זו על זו (3).


וכעת-
נחתוך את הרצועה הרב שכבתית לחתיכות ברוחב של כ 6 ס"מ. יווצרו לנו מעין קוביות.

בונים מגדל רב קומות.


נשמן תבנית בשמן זית ונעמיד אותה כאשר היא שעונה על קיר. נניח בתוכה את הקוביות זו על זו.
נניילן את התבניות ונשלח לתפיחה שניה.
רואים את החללים שבין הבצק לתבנית בצילום כאן ^ , well, כעבור שעה הבצק מילא אותם לגמרי ועלה הרבה מעל גובה התבנית. סיפוק. אושר. חדווה גדולה.

אפייה. 180 מעלות. 35-45 דקות ובעצם עד שהלחם מקבל גוון זהוב חום עדין.
(מומלץ לקרר מעט לפני שמתנפלים).

מוכן לזלילה

אם אתם מוזמנים לארוחת שבועות- נשבעת שהמארחים יהללו אתכם. במיוחד אם תטרחו עוד טיפה ותעטפו את הלחם המושלם הזה בנייר משי עדין, סרט ומדבקת חג שמח.


כיוון שאני מכורה להגשה אישית, הייתי חייבת לנסות את המתכון הזה במנות אישיות,
וכך עשיתי בהילוך מהיר:
רידדתי. מרחתי. גילגלתי. חתכתי. שימנתי קאפקייקס. התפחתי.

מיני שבבלולים בהתפחה.


אפיתי.
מיני שבלולים אלוהיים.

מזלג עץ או שיפוד או מקל ארטיק, מדבקת חג שמח גב אל גב.
סֶה טוּ.

ושארית הפסטו?
נכנס לצנצנת ויאכלו יחד עם הלחם הטרי ואלה שאחריו.

פסטו זיתים באריזה אישית

את המדבקות האלה ואחרות ניתן להזמין באתר של מזמינים, תחת הקטגוריה "מדבקות מעוצבות"בכיתובים האלה ובכיתובים נוספים.

שלל תוויות אישיות

תודה רבה לנטלי המדהימה, היה בשבילי תענוג גדול לעבוד איתך.
כולי הערצה על הבחירות שלך, על המסלול שלקחת, על דרך החיים המיוחדת שלך, על האומץ, החריצות והכשרון.

עוד רעיונות של מתנות לאורחים והדרכות DIY תמצאו כאן.

ולכם, קוראים יקרים, 
שתהיה התארגנות שמחה לחג הלבן לבן ומקסים הזה,
שבוע נהדר!

9 תגובות:

  1. טעיייים!
    לא, לא נראה לי שאאפה לחם. יש בי פחד בכלל להתחיל עם זה. אבל את הפסטו אכין גם אכין.
    תודה עינתי♥

    השבמחק
    תשובות
    1. עינת ספקטור5 במאי 2013 בשעה 8:47

      חתולי, את לא מאמינה כמה זה קל!
      חייבת לנסות פעם אחת, מה יש להפסיד...?
      והפסטו באמת משובח!

      מחק
    השב
  • תודה על המתכון!
    קישרתי אליו ברשומה שלי על שמרית:
    http://keshet-loves.blogspot.co.il/2013/05/blog-post_5.html

    השבמחק
    תשובות
    1. עינת ספקטור5 במאי 2013 בשעה 8:48

      תודה קשת, מקסימה אחת! :-)

      מחק
    השב
  • איזו הרכבה מפוארת ויפה! חייבת לנסות...למרות שאני לא חובבת פסטו...התמונות שלך והכתיבה שלך עושות לי חשק לכ"כ הרבה דברים שאני בכלל לא אוהבת...

    השבמחק
    תשובות
    1. עינת ספקטור6 במאי 2013 בשעה 20:56

      וואלה נכון, יש כאן ירקות! (זיתים ובזיליקום) :-)
      את יכולה לדעתי להכין עם מילויים מתוקים שאת אוהבת. כמו סוכר וקינמון, שוקולד או חלבה... נראה לי שכל אחד מהם יצא מעולה.

      מחק
    השב
  • photo.fashion.passion - בלוג אופנה ישראלי7 במאי 2013 בשעה 22:33

    יופי של מתכון ויופי של טריק! מקווה לנסות בקרוב...

    השבמחק
  • הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מעולה. תודה!
    כמה זמן לאפות אם אני עושה את זה בתבנית קאפקייקס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אנונימי :)
      הזמן משתנה בין תנור לתנור.
      בגדול סביב 15-20 דקות.
      כשתראי שהשוליים משחימים תני עוד דקה שתיים ואז תוציאי.
      בהצלחה :)

      מחק
    השב
הוסף תגובה
טוען עוד...