יום שבת, 25 באפריל 2015

חטיף אנרגיה מהיר של פצפוצי אורז, טחינה, שומשום וסילאן

חטיף מהיר שהפך להיות בן בית אצלנו, הלך וקיבל פופולריות כשהפכנו להיות טבעונים, ואחר כך כשהבכור התברר כרגיש לגלוטן, ועוד יותר כשנכנס לקד"צ שממלא את יומו מבוקר עד ערב פלוס פלוס, וזקוק לאנרגיות באמצע היום. המתכון מסתובב ברשת, וניתן להתאמה וגיוון לפי טעמכם. חברתי תמר ליבס סיפרה לי שאמה הייתה לוקחת את החטיף לכיוון של מי ורדים וקוקוס, חותכת למעויינים לשמחת הילדים בבית.

חטיף אנרגיה של פצפוצי אורז, טחינה, שומשום וסילאן

יום שני, 20 באפריל 2015

פוקצ'ת גומות מתובלת ברוזמרין, שמן זית ומלח גס

במהלך הכתיבה של פוסט הלבנדר הגדול היה לי ממש מפתיע לגלות שכמעט כל צמחי התבלין הבסיסיים והנפוצים במטבח ובגינה שייכים לאותה המשפחה, כך שממש טבעי לעבור מלבנדר לרוזמרין. לכבוד עונת הפיקניקים והקומזיצים קבלו פוקצ'ה מקסימה וקלילה להכנה. היא מתאימה לשינוע לארוחה בטבע ונהדרת לא פחות לארוחות בוקר צהרים או ערב, כל עוד יש בצק אנחנו מרוצים. כשנותרות שאריות מהארוחה אנחנו אורזים לבנים לבנים, מקפיאים, מפשירים בעדינות לעת צורך, פורסים לרוחב ומשתמשים לסנדביצ'ים של חציל קלוי בתנור, וטחינה טובה או פסטו וירקות קלויים וכאלה.

פוקצ'ת גומות עם רוזמרין, שמן זית ומלח גס

יום שישי, 17 באפריל 2015

עוגיות קיכלאך כמו של סבתא, טבעוניות, מתובלות בלבנדר

רבות כבר סיפרתי כאן בבלוג על הסבתא מהמושב, זו מהתפוזים, פרחי הגרברה ומהאוכל העירקי בסירי האמייל, זו שלימדה אותי מלאכות חשובות כמו לרקום עלי כותרת של ורדים בתך מתחלף ולברור את האורז לפני הבישול. אל תצחקו, גם היום, שנת 2015 כמעט שברתי שן מאבן שהתחבאה בקטניות, כך שנראה שזו מלאכה שרצוי לשמר ואף להעביר הלאה. הייתה עוד סבתא שזכרונה לברכה. הסבתא הרצינית, שגרה בדירה ברמת גן, קומה ראשונה על עמודים. אף משחק לא היה שם בדירה אבל היו קוביות סוכר, גדיל ארוך ארוך של וילון מהתקרה ועד הרצפה, שהיה אפשר להעיף רחוק והוא היה חוזר אליך כבומרנג, שעות שהוא היה חוזר כבומרנג. והיה חוט פלסטיק סגול להשחלה וכמה חרוזי פלסטיק צבעוניים עגולים וענקיים שאפשר לסדר מהמון וריאציות, והיה גם אוכל ביתי שכנתוזי וגם עוגיות קיכעלך. כמעט תמיד היו לסבתא בקופסת הפח הישנה עוגיות קיכלעך עם קינמון וגבישים של סוכר למעלה.

בכל פעם שאני מצליחה לשחזר במטבח שלנו מתכון ילדות אני מתמלאת תחושת הישג וניצחון. כשהמתכון טבעוני ומתאים לתפיסת עולמי היום- התחושה נפלאה כיפליים. פעם היו עושים קיכלעך עם המון המון ביצים. היום גיליתי שממש אין צורך בכל הביצים האלה. אפילו לא באחת
בפוסט הארוך שגרף מליון מחמאות על דברים שעושים מלבנדר היו המון מתכונים אבל אף מתכון מתוק, אז הנה אני מחזירה חובות וחוזרת אליכם עם עוגיות "פשוטות", ביתיות, סבתיות במובן הנוסטלגי של המילה, ומעולות, עם טוויסט קטן, נגיעות של לבנדר.

עוגיות לבנדר

יום שישי, 10 באפריל 2015

זמן סגול: יצירות עם לבנדר

אומרים שהאביב מביא אהבה, ולי יש אהבה חדשה וסוחפת- לבנדר! כן, אהבה. אולי בעצם זה שגעון. השבוע גיליתי את הצמח המדהים הזה עם הריח המושלם ובעל מליון ואחד שימושים מועילים, ואם הוא כזה טוב וכל כך יפה, הוא באמת ראוי לכך שתכירו אותו, באמת ששווה לפנות לו קצת מקום בחיינו. תאמינו לי שרק טוב יצא מזה.

יום שבת, 4 באפריל 2015

שולחן ערוך- הפקת סדר פסח אישי, מרגש וטבעוני

ההתלהבות העצומה בקרב חברי לפייסלנד מן השלבים השונים בהם שיתפתי לאורך הכנת ליל הסדר לגמרי הפתיעה אותי. אפשר לומר שממש רגשה אותי. במיוחד נגע לליבי השיח שנוצר בקרב חברי לקבוצה המצויינת בישול טבעוני. היו אינסוף תגובות והמון המון מחמאות על סידור השולחן ועל הפקת סדר טבעוני מלא. נשאלתי רבות על הרכב התפריט, על העיצוב ועל ההתארגנות לקראת. הבטחתי לפרט, אז הנה אני כאן בפוסט אפטר פארטי. מוזמנים :)

שולחן הסדר שלנו במבט מלמטה