ככל שאני מעמיקה אל תוך הטבעונות תחושת ההתפשרות הקולינרית הולכת ומתפוגגת. אם בתחילה היה ממש לא ברור איך מסתדרים בלי ובלי ובלי, בהדרגה מגלים את השפע ואת מבחר האפשרויות. היכולת ליצר גביניות משובחות היא עוד נקודת השג בדרך הזו. בשיטוטי בפינטרסט גילתי מאפה שפשוט שבה את ליבי בצורתו. חיטטתי עוד קצת וגילתי שמקורו בצ'כיה וסלובקיה, אך התפשט בהצלחה בארה"ב. מקור השם קולאצ' (kolache) הוא מהמילה kolo, גלגל, שניתן לו על שום צורתו. הקולאצ' מולא במבחר של מילויים פירותיים מעניינים והיה חלק ממנהגי הכיבוד והמסורת בחתונות במרכז אירופה. היום המאפה מוכר ומקובל בארה"ב, ובערים שונות בארה"ב מקיימים את יום הקולאצ' בו עורכים את פסטיבל הקולאצ' ומגישים בו מבחר של מאפי גלגל כאלה בכל מיני מילויים. הקולאצ' גירה לי את בלוטות הרוק ואתגר את בלוטות העשיה ובהשראת אותו צילום שצד את עיני לרגע פיתחתי את המתכון הזה.
יצאו מאפים משגעים, כיס בצק קליל ואוורירי, בתוכו מלית של גבינה מעודנת מתובלת בעדינות בגרד לימונים. אף לא טבעוני לא יצליח לנחש שאין בגביניות הנפלאות הללו אף רכיב מהחי. ברור שאצלנו הן יככבו על שולחן החג בשבועות.
יצאו מאפים משגעים, כיס בצק קליל ואוורירי, בתוכו מלית של גבינה מעודנת מתובלת בעדינות בגרד לימונים. אף לא טבעוני לא יצליח לנחש שאין בגביניות הנפלאות הללו אף רכיב מהחי. ברור שאצלנו הן יככבו על שולחן החג בשבועות.
כיסי גבינה טבעוניים נפלאים |