יום שני, 6 באוקטובר 2014

מיני פנסים סיניים בעטיפת נייר של ספר ישן

משנה לשנה מלאי קישוטי הסוכה שלנו הולך וגדל, לצד קישוטי הסוכה המקסימים שהכנו בשנה שעברה נוספים חדשים ורעננים. השנה אראה כיצד מכינים פנסים-סיניים-בניחוח-וינטאג' או כמו שכינתה אותם חברה, יעל בר כשר הקרמיקאית היקרה, מיני-פנסים-סיניים-מספר-רוסי-בסוכה-ישראלית.

מיני פנסים סיניים בעטיפת נייר ספר ישן

יום שישי, 3 באוקטובר 2014

ליקר למון גראס מהיר משגע

קבלו מתכון זריז וקל, ליקר למון גראס משגע- אחד הדברים הקלים והפשוטים להכנה.
לחמותי וחמי גינת תבלינים נאה בין קורות של אדני רכבת. שני שיחי הלימונית כבר כל כך גדולים ועצומים שהם ממלאים ערוגה שלמה לאורך ולרוחב. משוגעת על טעם הלימונית. היא נפלאה במאכלים לתאילנדים ומוקפצים (עם חלב קוקוס וקארי ירוק!) ולחליתות תה חמות או קרות. השימוש הזה, כליקר פחות מוכר.
למעשה נעשה תהליך של מיצוי הטעמים באמצעות בישול וקרור. בתוספת סוכר ואלכוהול קיבלנו ליקר משגע.

אם אין לכם עלי לימונית טריים- גם חופן יפה של עלים יניב את הליקר המקסים הזה.

יום חמישי, 2 באוקטובר 2014

לקוחות יוצרות- פרשנות על לוחות שנה

אחד הדברים המרתקים באומנות, זה לחזות בפלא הזה שבו אנשים שונים ניגשים לאותו פרויקט, לאותה משימה ויוצרים תוצרים שונים לגמרי. בתחום הסקראפ הכל כך אהוב עלי המינוח המקובל הוא "פרשנות", וממש כמו פרשנות של כתבי קודש, המעצבת עושה פיענוח עיצובי, פירוש וביאור מתוך נקודת המבט שלה. הפרשנות האישית שלנו נובעת מהראש- איך אנחנו תופסות דברים, מהידיים- איך אנחנו נוגעות בדברים, ומהמשאבים החומריים- אותם חומרים שיש לרשותינו לביצוע הפרויקט.
למתעניינות בתחום הסקראפ ממליצה לכן להתנסות מפעם לפעם באתגר. אתגר זו למעשה משימה, פרויקט מוגדר, בעל הנחיות הדוקות יותר או פחות. ההנחיה יכולה להיות לעשות שימוש בפלטת צבעים ספיציפית (למשל: רק לבן אדום וקראפט), שימוש במבנה ספציפי (למשל: 3 תמונות זו לצד זו, כותרת עליונה, ומקבץ קישוטים משמאל), או שימוש בחומרים ספיציפיים (למשל: שימוש בלפחות 12 כפתורים, או שימוש במסכות וכולי...).
מי שרכשה לוח שנה לעיצוב אישי, קיבלה בעצם פלטפורמה "נקיה" לעיצוב. חומר גלם. מה עושים איתו? בואו תצללו איתי לפרשנויות ולפתרונות העיצוביים של מקבץ מתוצרי הבנות.
דף בלוח השנה של אלינור