יום שני, 23 בפברואר 2015

עוגיות כיס שוקולד במלוי חמאת בוטנים

את חמאת הבוטנים גיליתי לראשונה בטיול של אחרי הצבא. עמרי שלי ואני יצאנו עם תרמילי ענק למסע בחלקיה הצפוניים והמושלגים של נורווגיה, כל הציוד כולל אוכל על הגב. בערב ובאור מוחלט סיגלנו טקס קבוע- שלפנו את האוהל, ופרשנו את שקי השינה על השלג. מהפרוספקט שקיבלנו ברכבת הייתי מכינה קערות נייר לתוכן חתכנו סלט ממלפפוני הענק המקובלים שם, ולקינוח היינו זוללים בכפית את הבוטנים שהפכו להיות ממרח טחון היטב אחרי ששהו בתחתי התרמיל יום שלם. מאז משוגעת על חמאת בוטנים ואם היא עטופה בשוקולד, בכלל...
קבלו מתכון לעוגיות נפלאות, אמריקאיות משהו בטעמן, בקטע טוב. מדובר בבצק שוקולד נפלא הממולא בתערובת של חמאת בוטנים. העוגיות הללו נשמרות היטב ומצוינות למשלוחי מנות בהיותן יבשות ולא דביקות כלל.


עוגיות אליליות לחובבי השילוב שוקולד ובוטנים

יום שבת, 21 בפברואר 2015

עוגיות תחרה קריספיות נפלאות בחמש דקות עבודה

בהמשך לפוסט על משלוחי המנות DIY נשאלתי במה למלא את משלוחי המנות, שיהיה יבש אך משובח, מתוק אך לא דביקות הנה לפניכם עוגיות משגעות, בריאות ופריכות שמכינים בדקות. בבסיס העוגיות שיבולת שועל, ובכדי לקבל את המרקם האידיאלי נשתמש בתערובת של שיבולת שועל גסה ודקה, זו המהירה, ממנה מכינים דייסות "קוואקר". קבלו טיפ- טחינה של דקות ספורות של שיבולת השועל הגסה במעבד מזון תתן לכם את השיבולת שועל הדקה. זה לגמרי אותו החומר, רק במצב מעט שונה.   

עוגיות תחרה דקיקות נפלאות

יום חמישי, 19 בפברואר 2015

איך עושים את שמחת אדר גדולה אפילו יותר? מכינים משלוחי מנות מהממים לבד!

שיגעון הפורים הולך ועולה אצלי, והוא מופנה ברובו להכנת תחפושות לילדי. השנה הבכור טרוד בקורס קדם צבאי ופורים נראה לו מין משהו של בצפר. למספר 2 אין עדיין מושג למה מתחפשת, אמא נסתדר כבר, משמע אחליט שני לילות לפני על תחפושת מהממת ואני יודעת שאת לא תנטשי אותי. מספרים שלוש וארבע בחרו תחפושות ממש נחמדות להכנה והאמת שכבר מתחשק לצלול לפרויקט.
התחפושת הראשונה שתפרתי הייתה גזר אותה תפרתי לעצמי כשהייתי בת 16, ומאז אני עדיין תופרת באותה זינגר ישנה, שנשלפת לעבודה מואצת מידי חודש אדר.
את משלוחי המנות של ילדי אני נוהגת להתאים לנושא התחפושת, לפחות שיהיו באותה צבעוניות ואוירה. כך המשלוח לא נראה תלוש כשהם צועדים בגאון למוסדות ואמא רצה אחריהם עם מצלמה ביד.
הפעם אראה כיצד להכין משלוחי מנות מהממים מקופסאות שימורים. כן, מהחומר הקר והמשעמם הזה שלרוב מסיים את חייו בפח שניה אחרי שרוקנו את תוכנו, כי הוא נראה כל כך חסר מעוף. תתפלאו- אפשר ליצור מקופסאות שימורים דברים נפלאים!

שמתי למטרה לשוות לקופסאות את הצבעוניות, התוכן, החומרים והשמחה הפורימית. בנוסף, יצרתי מארזים רב פעמיים, כאלו שכיף לשמור ויהיו יפים לאורך כל השנה. הם יוכלו בכיף לשמש אחסון לכלי כתיבה, מברשות איפור ומכחולים נקיים, צעצועים קטנטים וכולי, כי אם כבר משקיעים ובאהבה, אז פליז לא חד פעמי. בואו נצלול לעשיה ונכין משלוחי מנות משלושה טיפוסים- כובע קוסמים שארנב מבצבץ מתוכו, משלוח מנות אידיאני ומשלוח נסיכתי.
נוצות לֶבֶד בדרך למשלוח מנות אינדיאני