בהמשך לפוסט על משלוחי המנות DIY נשאלתי במה למלא את משלוחי המנות, שיהיה יבש אך משובח, מתוק אך לא דביקות הנה לפניכם עוגיות משגעות, בריאות ופריכות שמכינים בדקות. בבסיס העוגיות שיבולת שועל, ובכדי לקבל את המרקם האידיאלי נשתמש בתערובת של שיבולת שועל גסה ודקה, זו המהירה, ממנה מכינים דייסות "קוואקר". קבלו טיפ- טחינה של דקות ספורות של שיבולת השועל הגסה במעבד מזון תתן לכם את השיבולת שועל הדקה. זה לגמרי אותו החומר, רק במצב מעט שונה.
מה שתצטרכו לכ 32 עוגיות
כוס שיבולת שועל גסה
כוס שיבולת שועל דקיקה (אפשר לטחון את הגסה במעבד מזון כדי לקבל דקיקה)
1/2 כוס קוקוס טחון יבש
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר קנים או סוכר חום
קורט מלח
3 כפות סירופ מייפל או אגבה
1/2 כפית מתצית וניל
1/3 כוס שמן קוקוס נייטראלי מומס או 1/3 כוס שמן קנולה (או תערובת של השניים)
1-3 כפות חלב סויה או שקדים או חלב צמחי אחר
הוראות ההכנה ממש פשוטות-
מערבבים יחד את החומרים היבשים. מוסיפים את הרטובים, מלבד החלב, ומערבבים יחד.
אם התערובת יבשה ופרורית מוסיפים כף אחת של חלב סויה ומערבבים יחד. אם יש צורך מוסיפים עוד טיפ טיפה. המטרה היא להגיע לתערובת מעט דביקה אך גם פירורית.
נוטלים בידיים כמות קטנה של תערובת ומניחים על תבנית אפיה מכוסה בנייר אפייה. ממשיכים כך ליתר התערובת. גודל העוגיות צריך להיות בינוני גדול.
אחרי שהנחנו את כל התלוליות נרטיב את אצבעות כף יד אחת. בעזרת כף היד היבשה נהדק את התלוליות לעצמן תוך איסוף הפרורים שהתרחקו מהתלולית. בכף היד הרטובה נלחץ על התלולית ונשטח אותה ככל האפשר.
עוגיות דקיקות יותר הן תהינה יפות, קריספיות וכייפיות יותר לכרסום.
אופים דקות ספורות, עד השחמה קלה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לקירור של דקות ספורות. העוגיות יתקשו במהלך ההתקררות.
מקלפים את בעדינות את נייר האפייה מהעוגיות ומניחים על הנייר להתקררות מלאה.
לאחר קירור מלא מכניסים לקופסת אחסון. העוגיות תשמרנה כחמישה ימים (לא הייתה לי אפשרות לבדוק מעבר לזה...הכל חוסל)
העוגיות מושלמות בצורתן למשלוח המנות שמכינים מבד לבד ופחית שימורים שתארתי בשלבים בפוסט הקודם. מכניסים ערמה של עוגיות לשקית צלופן.
את השקית לשק הארנבי, את השק הארנבי אל תוך הכובע. וזהו, הפתעה מושלמת.
לגמרי מקווה שגם אתם איתי בשמחת החג המקסים הזה, ואם לא- קדימה כנסו לאוירה, הוא כאן רק פעם בשנה :)
![]() |
עוגיות תחרה דקיקות נפלאות |
מה שתצטרכו לכ 32 עוגיות
כוס שיבולת שועל גסה
כוס שיבולת שועל דקיקה (אפשר לטחון את הגסה במעבד מזון כדי לקבל דקיקה)
1/2 כוס קוקוס טחון יבש
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר קנים או סוכר חום
קורט מלח
3 כפות סירופ מייפל או אגבה
1/2 כפית מתצית וניל
1/3 כוס שמן קוקוס נייטראלי מומס או 1/3 כוס שמן קנולה (או תערובת של השניים)
1-3 כפות חלב סויה או שקדים או חלב צמחי אחר
הוראות ההכנה ממש פשוטות-
מערבבים יחד את החומרים היבשים. מוסיפים את הרטובים, מלבד החלב, ומערבבים יחד.
אם התערובת יבשה ופרורית מוסיפים כף אחת של חלב סויה ומערבבים יחד. אם יש צורך מוסיפים עוד טיפ טיפה. המטרה היא להגיע לתערובת מעט דביקה אך גם פירורית.
נוטלים בידיים כמות קטנה של תערובת ומניחים על תבנית אפיה מכוסה בנייר אפייה. ממשיכים כך ליתר התערובת. גודל העוגיות צריך להיות בינוני גדול.
![]() |
מניחים תלוליות |
![]() |
דוחסים ומדקקים בידים רטובות |
אופים דקות ספורות, עד השחמה קלה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לקירור של דקות ספורות. העוגיות יתקשו במהלך ההתקררות.
מקררים היטב |
לאחר קירור מלא מכניסים לקופסת אחסון. העוגיות תשמרנה כחמישה ימים (לא הייתה לי אפשרות לבדוק מעבר לזה...הכל חוסל)
![]() |
בתוך שק ארנבי, בדרך למשלוח מנות |
![]() |

תודה על המתכון! הוספתי לעיסה גם שתי כפיות גדושות של חמאת בוטנים כדי שהעיסה תהיה קצת יותר דביקה, ויצא מצויין. הילדים מאד אהבו.
השבמחקנהדר! תודה על העדכון!
מחקשבת שלום :)
יאמי!
השבמחקקל להכין ונראה טעים לגמרי.
♥
וטעים כל כך!!!
מחק