לפניכם גרסא מתוקה ומלוחה, שתיהן נוסו שוב ושוב בהצלחה גדולה. אם מתחשק לכם חלה ללא מילוי- לכו על הבצק השני, המלוח מעט וגלגלו כדורים ללא מילוי.
![]() |
חלות כדורים אישיות |
חלות מתוקות במילוי שוקוזים
הבצק
3 וחצי כוסות קמח מנופה (חצי קילו)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
14 גר שמרים יבשים (כף מלאה ושטוחה ועוד כפית) או חצי שקית שמרית
רבע כוס סוכר
כוס ורבע מים חמימים
1/3 כוס שמן
טיפי מלח
כמו שסיפרתי לכם בפוסט על הלחם שכבות הנפלא, אני בד"כ נוהגת לקצר תהליכים ומוותרת על שלב ראש העיסה. אני פשוט זורקת את כל החומרים לעבודה משותפת במערבל.
אז- מנפים את הקמח לתוך קערת המערבל. מוסיפים את יתר החומרים. מערבלים ערבול איטי במהירות הכי נמוכה. המערבל יהפוך בהדרגה את החומרים לגוש בצק אחד ולאחר מכן ימשיך בלישה. קצת לפני שהבצק ממש מתאחד לגוש אני נוהגת לעצור את פעולת המערבל ולחוש את הבצק. הוא מרגיש מאוד דביק זורים מעט מעט. אם הוא נוקשה מוסיפים כף או שתים מים.
כעבור כ 8 דקות מעבירים את הבצק לקערה משומנת. עוטפים את הקערה בניילונית ועליה מניחים מגבת מטבח. מעבירים למקום חמים להתפחה, עד הכפלת הנפח ובנתיים מכינים את המלית.
מלית שוקוזים
המלית בגדר גיוון בלבד, כך שאם חשקה נפשכם בחלה פשוטה וטובה- בהחלט אפשר לוותר עליה. אם ויתרתם עליה, אפשר למרוח את החלה לפני האפיה בטיפטיפת מים ולפזר שומשום או מעט סוכר גבישי אותו ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפיה, וכך להוסיף עניין.
המלית שכאן מתאימה יותר למבוגרים שביננו כיוון שבנויה על הקראנצ'יות של אגוזי הלוז הקלויים והמרירות העדינה של השוקולד. חלת שוקולד לילדים הייתי מכינה עם המלית המצויינת הזו.
3/4 כוס אגוזי לוז
200 גר שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/4 כוס חלב סויה או חלב שקדים, או יותר, עד לקבלת ממרח רך
קולים קלות את אגוזי הלוז במחבת יבש תוך הקפצה מפעם לפעם. מקררים מעט וטוחנים גס.
![]() |
אגוזי הלוז |
מוסיפים במידת הצורך עוד טיפה נוזלים עד קבלת מרקם של ממרח. מורידים מהאש ומוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים.
מחלקים את הבצק ל 25 פיסות. מגלגלים כל פיסה לכדור.
פותחים את הכדור בכף היד, למעין עלה, מניחים כף מהמילוי ומגלגלים חזרה לכדור.
![]() |
המילוי |
![]() |
לפני התפיחה |
![]() |
לאחר התפיחה |
צינון על רשת |
את החלות המצוננות שלא נטרפו ניתן לארוז בניילון ולאחסן בפריזר. בזכות המבנה להן אפשר לתלוש כדורון גם במצב הקפוא, להפשיר ולהנות ממנה קטנה ואישית של מתיקות ככה באמצע היום ליד הקפה.
ביס בכיס |
לבצק
3 וחצי כוסות + 3 כפות קמח מנופה (חצי קילו)
14 גר שמרים יבשים (כף מלאה ושטוחה ועוד כפית) או חצי שקית שמרית
2 כפות שטוחות של סוכר חום
כוס ורבע מים חמימים
1/3 כוס שמן זית
כפית וחצי מלח
(ההכנה זהה לזו שתוארה למעלה)
למלית
3 בצלים סגולים או לבנים
3-4 ענפי קורנית (טימין)
1-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
קורט סוכר חו
במחבת רחבה שמים שמן זית, מחממים מעט ומוסיפים את ענפי הקורנית. מבשלים-מטגנים על אש בינונית תוך ערבוב מפעם לפעם. מוסיפים מלח ופלפל ומעט סוכר חום. לאחר כ 20 דקות מכבים את האש. מוציאים את ענפי הקורנית (העלעלים לבטח נשרו לתוך הבצל וזה מצוין).
לאחר הקרור ממשיכים בהכנת הכדורים כפי שהוסבר למעלה, הפעם במילוי בצל.
ליצירת חלה גדולה
מניחים שתי שורות של כדורים זו לצד זו בתבנית גדולה. 5-6 זוגות של כדורים. בראש ובזנב מניחים כדור אחד בלבד.
![]() |
חלה שכולה כדורים כדורים ממולאים בבצל מקורמל בהגשה בארוחת החג |
כמות הבצק שהכנתם כאן תספיק לתבנית אחת בקוטר 28.
חלת כדורים במילוי בצלים מקורמלים, הגרסא העגולה |
אריזת החלות כמתנות אישיות-
אחרי צינון מוחלט מעבירים את החלות לשקיות צלופן ואת שקיות הצלופן לשקית נייר חום.
![]() |
אריזה |
![]() |
קישוט התוויות |
![]() |
חלות אישיות ארוזות |
![]() |
מוכנות למסירה אישית |
הכינו את התוויות והשקיות מראש וארזו את החלות הטריות בבוקר הארוע. חשוב להקפיד על צינון מלא, כך שהחלות יהיו יבשות לחלוטין ולגמרי לא לחות מאדים.
שבת שלום מנוחה ואהבה לכולם :)

נהדר!
השבמחקהרעיון וגם הביצוע! פשוט מקסים!
תודה הדר :)
מחקעשית אותי רעבה פה. בהחלט ינוסה (עם כמה שינויים במלית...לא אוהבת אגוזים :). התמונות כרגיל יפיפיות והטאצ' העיצובי שלך משדרג אפילו יותר
השבמחקתודה יקרה,
מחקלכי תאכלי משהו, שמרים זה עניין של זמן.... :)
מעולה!!
השבמחקאוהבת את הרעיון של החלות!
נכון? זה מאוד מפשט ויוצא ממש מקסים ככה :)
מחקהאם יעבוד עם קמח כוסמין מלא מנופה?
השבמחקהיי אנונימי,
מחקלא ניסיתי. יהיה נחמד אם תוכל/י לעדכן בתוצאות נסיון כזה
תודה :)
עינת.