יום אחד, ברגע של חולשה פינטרסט הביא לי צילום של סינמון רול ענק ומאז דעתי לא נחה. הייתי חייבת לעשות אחד כזה. אחרי אפיה של אינספור לחמים, עוגות ולחמניות שמרים נוכחתי שוב ושוב שאין גם הצדקה קולינרית להשתמש ברכיבים מהחי. נהפוך הוא. הויתור עליהם מניב בצקים קלילים ותפוחים יותר ומאפים משובחים, ללא האפטר טייסט של הביצים, ממנו סלדתי עוד טרום הטבעונות.
אז לקחתי את הרעיון המבריק, התאמתי אותו לצריכנו, ויצא סינמון רול ענקי אדיר. תפוח, ריחני ויפיפה, מצופה בגלזורה נפלאה שיוצרת מין כיסי מתיקות חמצמצים. בניגוד למראה המרשים והמושקע, ההכנה ממש קלילה. המתכון לפניכם.
לבצק
500 גר קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
רבע כוס שמן
קורט מלח
כוס מים חמימים
למילוי
4 כפות שמן קוקוס נייטרלי (אני מרוצה משמן הקוקוס של אגס)
כף וחצי קינמון טחון
1/4 כוס סוכר
לגלזורה
כוס אבקת סוכר
כף סירופ מייפל טבעי
כפית תמצית וניל
כפית מיץ לימון
(טיפ טיפה חלב סויה או מעט מים, לפי הצורך)
ההכנה
מנפים את הקמח לתוך קערת המערבל. הנפוי הוא שלב הכרחי לקבלת בצק אוורירי ואין לוותר עליו. הוא מקליל ומפריד את חלקי הקמח, ממש פותח אותו לעולם.
זורקים אל תוך המערבל את יתר החומרים. מפעילים את המערבל עם וו לישה כשמונה דקות. תוך כשתי דקות הכדור יתחיל להווצר. אם אתם רואים שהבצק לא החל להתכדרר והוא נראה מרוח על דפנות הקערה מוסיפים כף קמח ועוד כף, ממתינים כמה שניות וצופים בהתכדררותו.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומעליו במגבת ומעבירים להתפחה של כ 45 ד' במקום חמים. הבצק יכפיל את נפחו.
בקערה קטנה מערבבים את הסוכר עם שמן הקוקוס והוניל.
מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול.
מפזרים עליו את תערובת הקינמון. מרדדים מעט שוב, בכדי להטמיע את המילוי לתוך הבצק (בדומה לטכניקה שהראתי בקרקרים). מצד אחד אנחנו רוצים שהמילוי יוטמע בבצק ומצד שני אנחנו לא רוצים שהבצק ידבק לנו למשטח, אז אל תפעילו כוח רב מידי....
חורצים בסכין פיסות ארוכות ברוחב של כ 2 ס"מ.
מעבירים בזהירות פס למרכז תבנית עגולה ומשומנת ומשבללים את הפס במרכז התבנית.
{תקשיבו התבנית המהממת הזו היא המתנה היחידה ששרדה מהחתונה שלנו לפני 300 שנה, הגיעה עם זוג חברים שהיום נשואים פוס שלושה, אז כבוד!}.
ממשיכים כך עם יתר הבצק. משתדלים לא לצופף או לדחוס מידי. הבצק זקוק למרחב בכדי לתפוח.
בתבנית הזו, קוטר 28, הבצק נכנס במלואו למעט פיסה אחת קטנה.
אם אתם משתמשים בתבנית קטנה יותר, השתמשו בפחות בצק, וצרו מהשאריות שבלול קטן נוסף.
עוטפים בניילון נצמד ומעליו מגבת מטבח ושולחים להתפחה של כחצי שעה במקום חמים.
לאחר התפיחה אופים בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, עד שפני המאפה שחומים ויפים.
בנתיים מערבבים את חומרי הציפוי, עד שתווצר תערובת אחידה וללא גושים. אם יש צורך, הוסיפו ממש טיפה חלב סויה או מים לקבלת נוזל סמיך למדי, שניתן למזוג.
מוצאים את הסינמון רול מהתנור ונותנים לו לנוח ולהתקרר מעט, במשך כ 10 דקות.
מוזגים את הצפוי על המאפה. עם הצינון הגלזורה תתקשה ותתמצק.
לאחר החיתוך יחשף המראה הרב שכבתי ההורס.
היתרון שלי על רובכם הוא שכמה מאחייניי מתגוררים במרחק הליכה, כך שהודעת ווטסאפ אחת הביאה אלי את החמודים. מזל.
מה שלא חיסלתם מיד, אחרי קרור מושלם פרסו למנות אישיות, ארזו בשקיות סנדביץ' קטנות והקפיאו לשעת הצורך. מפשירים בעדינות על השיש ללא התערבות או במיקרו על חום ממש נמוך, בהפשרה לא אגרסיבית.
אם אתם בעניין את שמרים, נסו את לחם השכבות במילוי פסטו זיתים ואת חלת הכדורים המהממת. מתכון נפלא אחר, גם הוא בתחום הלחמים ושות' הוא המתכון לקרקר'ס לקרקרים משובחים.
מילה ללקוחות המקסימות שלי-
עברו ימים מורטי עצבים סביב העיצומים בדואר ישראל ששיבשו את לוחות הזמנים הסבירים לקבלת חבילות. הרשומים נבדקו ואני יודעת שכמעט כולם הגיעו ליעדם כראוי. במידה ועברו ארבעה ימים והמשלוח לא הגיע, או שהגיע לא בשלמותו- אנא פנו אלי ב לברורים.
יודעת שאתם עוקבים, ושמחה תמיד לסימנים, כך שאתם יכולים להרגיש לגמרי חופשי להקליד כמה תווים :)
אז לקחתי את הרעיון המבריק, התאמתי אותו לצריכנו, ויצא סינמון רול ענקי אדיר. תפוח, ריחני ויפיפה, מצופה בגלזורה נפלאה שיוצרת מין כיסי מתיקות חמצמצים. בניגוד למראה המרשים והמושקע, ההכנה ממש קלילה. המתכון לפניכם.
![]() |
סינמון רול עצום ורב בגלזורה לבנבנה |
לבצק
500 גר קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
רבע כוס שמן
קורט מלח
כוס מים חמימים
למילוי
4 כפות שמן קוקוס נייטרלי (אני מרוצה משמן הקוקוס של אגס)
כף וחצי קינמון טחון
1/4 כוס סוכר
לגלזורה
כוס אבקת סוכר
כף סירופ מייפל טבעי
כפית תמצית וניל
כפית מיץ לימון
(טיפ טיפה חלב סויה או מעט מים, לפי הצורך)
ההכנה
מנפים את הקמח לתוך קערת המערבל. הנפוי הוא שלב הכרחי לקבלת בצק אוורירי ואין לוותר עליו. הוא מקליל ומפריד את חלקי הקמח, ממש פותח אותו לעולם.
זורקים אל תוך המערבל את יתר החומרים. מפעילים את המערבל עם וו לישה כשמונה דקות. תוך כשתי דקות הכדור יתחיל להווצר. אם אתם רואים שהבצק לא החל להתכדרר והוא נראה מרוח על דפנות הקערה מוסיפים כף קמח ועוד כף, ממתינים כמה שניות וצופים בהתכדררותו.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומעליו במגבת ומעבירים להתפחה של כ 45 ד' במקום חמים. הבצק יכפיל את נפחו.
בקערה קטנה מערבבים את הסוכר עם שמן הקוקוס והוניל.
מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול.
מפזרים עליו את תערובת הקינמון. מרדדים מעט שוב, בכדי להטמיע את המילוי לתוך הבצק (בדומה לטכניקה שהראתי בקרקרים). מצד אחד אנחנו רוצים שהמילוי יוטמע בבצק ומצד שני אנחנו לא רוצים שהבצק ידבק לנו למשטח, אז אל תפעילו כוח רב מידי....
חורצים בסכין פיסות ארוכות ברוחב של כ 2 ס"מ.
![]() |
מפזרים תערובת, מטמיעים בעזרת המערוך. חותכים לפסים. |
{תקשיבו התבנית המהממת הזו היא המתנה היחידה ששרדה מהחתונה שלנו לפני 300 שנה, הגיעה עם זוג חברים שהיום נשואים פוס שלושה, אז כבוד!}.
![]() |
מתחילים ליצור את השבלול, מהמרכז החוצה |
ממשיכים כך עם יתר הבצק. משתדלים לא לצופף או לדחוס מידי. הבצק זקוק למרחב בכדי לתפוח.
בתבנית הזו, קוטר 28, הבצק נכנס במלואו למעט פיסה אחת קטנה.
אם אתם משתמשים בתבנית קטנה יותר, השתמשו בפחות בצק, וצרו מהשאריות שבלול קטן נוסף.
![]() |
ממלאים את התבנית, בלי לדחוס |
לאחר התפיחה אופים בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, עד שפני המאפה שחומים ויפים.
בנתיים מערבבים את חומרי הציפוי, עד שתווצר תערובת אחידה וללא גושים. אם יש צורך, הוסיפו ממש טיפה חלב סויה או מים לקבלת נוזל סמיך למדי, שניתן למזוג.
![]() |
מערבבים את חומרי הציפוי ומוזגים לאחר קירור קל |
מוזגים את הצפוי על המאפה. עם הצינון הגלזורה תתקשה ותתמצק.
פורסים ומגישים |
לאחר החיתוך יחשף המראה הרב שכבתי ההורס.
חתך צד :) |
היתרון שלי על רובכם הוא שכמה מאחייניי מתגוררים במרחק הליכה, כך שהודעת ווטסאפ אחת הביאה אלי את החמודים. מזל.

מה שלא חיסלתם מיד, אחרי קרור מושלם פרסו למנות אישיות, ארזו בשקיות סנדביץ' קטנות והקפיאו לשעת הצורך. מפשירים בעדינות על השיש ללא התערבות או במיקרו על חום ממש נמוך, בהפשרה לא אגרסיבית.
אם אתם בעניין את שמרים, נסו את לחם השכבות במילוי פסטו זיתים ואת חלת הכדורים המהממת. מתכון נפלא אחר, גם הוא בתחום הלחמים ושות' הוא המתכון לקרקר'ס לקרקרים משובחים.
מילה ללקוחות המקסימות שלי-
עברו ימים מורטי עצבים סביב העיצומים בדואר ישראל ששיבשו את לוחות הזמנים הסבירים לקבלת חבילות. הרשומים נבדקו ואני יודעת שכמעט כולם הגיעו ליעדם כראוי. במידה ועברו ארבעה ימים והמשלוח לא הגיע, או שהגיע לא בשלמותו- אנא פנו אלי ב לברורים.
יודעת שאתם עוקבים, ושמחה תמיד לסימנים, כך שאתם יכולים להרגיש לגמרי חופשי להקליד כמה תווים :)

חייבת להכין את זה, עשית לי חשק...
השבמחקבאמת חייבת :)
השבמחקהיי עינת, השמן בבצק (ולא במילוי) הוא שמן צמחי רגיל - כמו קנולה למשל?
השבמחקהיי עינת, תוכלי להשיב? ממש רוצה להכין...
מחקהיי אנונימית :)
מחקמוזר, זכרתי שהעניתי אבל לא רואה כאן את התשובה.
שמן קנולה זה מצוין ובהחלט מתאים.
שתהיה לך שנה טובה! :)
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הלבן?
השבמחקהיי,
השבמחקלא ניסיתי את הרול עם קמח כוסמין.
אם מחליפים, הייתי מנסה להחליף חלק, ואם זה עובר להחליף כמות גדולה יותר בסבב הבא.
נשמח אם תספרי לנו איך יצא, אם וכאשר תעשי נסיון כזה. תודה! :)
תודה
מחקהיי,
השבמחקמה אפשר לשים במקום השמן קוקוס?
כטבעונית? שמן צמחי אחר...
השבמחקממליצה להכיר את שמן הקוקוס כי הוא פשוט עדין ומעולה.
זה אמנם מצרך יקר אך אם משתמשים בו במשורה הוא מחזיק שמן רב.
ווואוו נראה מעולה
השבמחקחייבת לנסות
ויש סיבה טובה... ראש השנה
תודה על השיתוף
זהבית שקד
זהבית יקרה, בשמחה,
השבמחקשתהיה לך שנה נפלאה!
איזו עוגה! נראית מדהימה!
השבמחקהולכת להכין אותה לכבוד החג!
תודה על השיתוף!!!
שנה טובה, מתוקה ומאושרת!!!
תודה ציקוש :)
השבמחקיופי יופי, שנה נפלאה שתהיה לך!
תודה עינת!
מחקהנה אני אחרי ההכנה!
יצאה הצלחה מסחררת - כולם נהנו מהטעימה והופ היא נעלמה!!!
כבר בדרך אחת נוספת שתהייה לחג...
הכנתי אחת עם קמח כוסמין וללא סוכר (עם ממתיק סוכרלוז)
והיא יצאה מדהימה וטעימה!!!
וואוו, תודה על העדכון. באמת מישהי שאלה אותי על קמח כוסמין.
מחקשמחה שהעוגה עברה בהצלחה רבה את האפגרייד הבריאותי :)
בשמחה!
מחקכל הקרדיט מגיע לך!
רק משהו קטן בקשר לכוסמין צריך להוסיף יותר מים לבצק - אני הוספתי חצי כוס מים ויצא נפלא!
היי, רציתי לדעת אם ישנה אפשרות לשים את הזיגוג בשלב מאוחר יותר? למשל, אם אני אופה היום ורוצה מחר לחמם בתנור לפני ההגשה? אז אי אפשר לחמם עם הזיגוג, לא? אפשר לחמם ואז לשים את הזיגוג מיד לאחר מכן? או שכדאי לשים כבר היום ולהכניס למקרר עם הזיגוג? לעזרתך אודה! תודה על המתכון המהמם :)
השבמחקהיי, הייתי מכניה הכל מראש, כולל הזיגוג. הזיגוג בהחלט יכול לעבור חימום יחד עם העוגה כולה.
מחקמכל הלב- שתהיה לך שנה נפלאה!! :)