יום שישי, 3 באוקטובר 2014

ליקר למון גראס מהיר משגע

קבלו מתכון זריז וקל, ליקר למון גראס משגע- אחד הדברים הקלים והפשוטים להכנה.
לחמותי וחמי גינת תבלינים נאה בין קורות של אדני רכבת. שני שיחי הלימונית כבר כל כך גדולים ועצומים שהם ממלאים ערוגה שלמה לאורך ולרוחב. משוגעת על טעם הלימונית. היא נפלאה במאכלים לתאילנדים ומוקפצים (עם חלב קוקוס וקארי ירוק!) ולחליתות תה חמות או קרות. השימוש הזה, כליקר פחות מוכר.
למעשה נעשה תהליך של מיצוי הטעמים באמצעות בישול וקרור. בתוספת סוכר ואלכוהול קיבלנו ליקר משגע.

אם אין לכם עלי לימונית טריים- גם חופן יפה של עלים יניב את הליקר המקסים הזה.

מה שתצטרכו להכנת בקבוק של 750 מל´
ענף לימונית ירוק ויפה או חופן של עלי לימונית מיובשים (בעדן טבע מרקט באזור החליתות, בחנויות התבלינים וחנויות הטבע)
550 מל´ מים מינרליים
250 גר´ סוכר (כוס ורבע)
175 מל´ אלכוהול נקי לשתייה 95% (אני קניתי במרתף של רוזנר, חנות משקאות בכפר סבא)



כך עושים

אם משתמשים בעלים טריים- שוטפים אותם היטב וקוצצים אותם במספריים לפיסות באורך כמה סנטימטרים.



שמים בסיר בינוני את העלים הטריים או היבשים, את המים המינרליים ואת הסוכר.
מרתיחים, מקטינים את האש, ומבשלים תוך ערבוב.
אחרי שהסוכר נמס לחלוטין, נסגור את הסיר במכסה, ננמיך את הלהבה ונבשל עוד חמש דקות.
נכבה את האש ונשאיר את הסיר סגור במכסה עד לצינון מוחלט.
חשוב להשאיר את המכסה סגור בכדי לשמור על התמצית והארומה של הלמון גראס,  וגם בכדי לשמור על גוון בהיר וצלול של הליקר.
מעבירים דרך מסננת תה ומשפך לתוך בקבוק מעוקר.
מוזגים את האלכוהול. סוגרים היטב.


חילקתי את שלנו לבקבוקונים קטנים, בתוספת תווית אישית, כמתנות למארחים בחג סוכות. 

הליקר טעים במיידית. וגם שבועיים א"כ. אולי יותר, אדווח אם ישאר משהו :)

*אזהרה, למען הסר ספק*
המתכון נועד לבני 18 ומעלה.
תהנו משתיה אלכוהולית, אך באופן אחראי ומבוקר ובשום אופן לא לפני נהיגה!



את הסוכה שלנו לא הרמנו עדיין, אבל ערמת הקישוטים הולכת וצומחת.
אפשר לומר שבהחלט יש בסיס. הקישוטים מהסוכה הלבנה של השנה שעברה מקופלים וממתינים, לשלוף ולתלות.


שיהיה צום קל לצמים וגמר חתימה טובה לכל הקוראים
מקווה להפגש כאן לאחר מכן לשנה חדשה, מלאה בשמחות טובות,

5 תגובות:

  1. מקסים ממש! גם העיצוב של הבקבוק וגם הרעיון

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רחלי, שמחה שאהבת :)
      חג שמח

      מחק
    השב
  • יעלוש-לוקחת פסק זמן ליצירה8 באוקטובר 2014 בשעה 15:49

    אין על העיצובים שלך.
    תמיד ככ יפים וטבעיים
    חג שמח
    יעלוש

    השבמחק
  • אפשר להתחתן איתך? את פשוט מושלמת!
    חייבת לנסות את זה!
    אני ב"תקופת צנצנות" אז נראה לי שבקבוקון ילך טוב עם זה!
    לא ידעתי שלמון גראס זה לימונית. את יכולה לנסות לדייק יותר בכמות? קשה לי להתרשם מהתמונה....

    השבמחק
    תשובות
    1. חחח מצחיקה :)
      תקופת הצנצנות זה אחלה הנחיה מאתגרת ומעוררת השראה!
      דווקא יש כמויות מדוייקות, הסתכלי בגוף המתכון.

      מחק
    השב
הוסף תגובה
טוען עוד...