בין לבין ערבבתי חומרים בחמש דקות על השעון, ונהנתי מהריח המעולה שהתפשט בבית. יצאה עוגה נפלאה, שלי, שלכם באהבה.
עוגת קוקוס טבעונית מעולה בחמש דקות עבודה |
קרם הקוקוס שבעוגה מעניק טעם קוקוסי מעודן, מחליף את שמן ויוצר מרקם נהדר ולא דחוס. קוביות השוקולד שומרות על מקומן אך נמסות מעט באפיה, מה שיוצר שלוליות שוקולד קטנות ומתוקות בין ביס לביס. אם אתם לא בעניין של שוקולד לא חייבים בכלל.
כוס וחצי קמח תופח
כוס קוקוס טחון
קורט מלח
3/4 כוס סוכר קנים או סוכר חום
כוס וחצי קרם קוקוס או נוזל קוקוס בטמפרטורת החדר (אני מעדיפה את זה הנמכר בקרטון קטן. הוא גם טבעי לגמרי ללא חומרים משמרים וטעמו מאוד עדין. כך או כך ערבבו את המוצר כדי שהחלק הסמיך יתערבב עם הנוזלי ואז מדדו את הכמות הנחוצה)
1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב שקדים (או חלב אחר שאוהבים)
חצי כפית תמצית וניל
טבלת שוקולד מריר
כך עושים
מערבבים יחד את הקמח התופח, הקוקוס הטחון, המלח והסוכר.
יוצרים גומה במרכז ומוזגים לתוכה את החומרים הרטובים- קרם הקוקוס, מיץ התפוזים או החלב והוניל. מערבבים היטב את כל החומרים יחד. משמנים תבנית ומוזגים לתוכה את התערובת. מניחים קוביות של שוקולד מריר שורות שורות. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהעוגה מזהיבה ונראית יבשה (אך לא מיובשת!). איך יודעים? מבחן הקיסם.
פרסו את העוגה בין שבילי השוקולד |
♦ שוקולד צ'יפס במקום קוביות שוקולד. פחות מגניב אבל אם זה מה שיש גם טוב.
♦ עוגות קטנות בתוך עטרות מאפינס. נהדר לטיולים וכצ'ופר בקופסת האוכל של הילדים.
אנגליש קייק, אבל כבר כתבתי למעלה:)
♦ גיווני גולשים: סוכר קוקוס במקום סוכר קנים. קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה במקום קמח רגיל.
מאחלת שבת נפלאה ושקטה לכולכם

ניראה נהדר, ננסה בהחלט
השבמחקבהצלחה :) שבת נפלאה!
מחקניראה נהדר, ננסה בהחלט
השבמחקהרעיון של השוקולד מלמעלה נראה מצוין.
השבמחקבקרם קוקוס את מתכוונת לאחד שיש לו אחוזי שומן מעל 20% או למי קוקוס? כי ממה שאני זוכרת, מה שמגיע בקרטון זה המי קוקוס?
תודה
האמת ששניהם מתאימים. אם משתמשים בקרם רצוי לערבב קודם, כך שהסמיך והנוזלי יתערבבו, ואז למדוד.
מחקאת צודקת, זה בקרטון הוא מי קוקוס. בזה שיש לי יש 60% קוקס טבעי והיתר מים.
עינתי התמונה נפלאה ביתית ומזמינה....
השבמחקהעוגה נראית נפלאה. אחד השילובים האהובים עליי... קוקוס שוקולד מריר ותפוז.
תסבירי לצמחונית כמוני ....איך עוגה תופחת מלבד הקמח אם אין בה ביצים? איך הקסם הזה מצליח?
שמחה שלצד החשמל שחזר יש גם שמש נעימה....
שבת נפלאה אהובה....מתגעגעת. תמרי.
תמרילי אהובה,
מחקאיך הייתי שמחה לחלוק אותה איתך, עם איזה תה נענע מהגינה :)
מתחשק לי לומר לך פשוט לנסות, כי זה עובד!
בשלוש שנים שאני טבעונית למדתי שהמון המון פעמים מכניסים ביצים לתוך האוכל פשוט כי רגילים ולא כי הן באמת נחוצות. כוחם של הרגלים...
שבת שלום אהובה <3
ביצים לא מתפיחות, אבקת אפייה מתפיחה…
השבמחקביצים לא מתפיחות, אבקת אפייה מתפיחה…
השבמחקהיי:)
השבמחקחלב סויה רגיל יעבוד?
תודה רבה!
היי דנה :)
מחקכן, חלב סויה זה יופי. אם את משתמשת בחלב סויה שיש בו מתיקות רצוי להפחית מעט מהסוכר.