יום שישי, 30 באוקטובר 2015

עוגת קוקוס של דקה לפני שבת

אחרי שבוע של סערות, הפסקות חשמל, עצים נופלים, ושטפונות כל כך חיכיתי לסוף שבוע הזה. קניתי פרחים סגולים נהדרים ופיזרתי בכל הבית, פתחתי את החלונות לרווחה וגם את הלב, ורק מחכה להכניס את קרני השמש פנימה. זמן מעולה להנגיש את בגדי החורף ואת השמיכות החמות.
בין לבין ערבבתי חומרים בחמש דקות על השעון, ונהנתי מהריח המעולה שהתפשט בבית. יצאה עוגה נפלאה, שלי, שלכם באהבה.

עוגת קוקוס טבעונית מעולה בחמש דקות עבודה
החומרים לעוגה בתבנית מרובעת קטנה (20 על 20) או אינגליש קייק
קרם הקוקוס שבעוגה מעניק טעם קוקוסי מעודן, מחליף את שמן ויוצר מרקם נהדר ולא דחוס. קוביות השוקולד שומרות על מקומן אך נמסות מעט באפיה, מה שיוצר שלוליות שוקולד קטנות ומתוקות בין ביס לביס. אם אתם לא בעניין של שוקולד לא חייבים בכלל.

כוס וחצי קמח תופח
כוס קוקוס טחון
קורט מלח
3/4 כוס סוכר קנים או סוכר חום
כוס וחצי קרם קוקוס או נוזל קוקוס בטמפרטורת החדר (אני מעדיפה את זה הנמכר בקרטון קטן. הוא גם טבעי לגמרי ללא חומרים משמרים וטעמו מאוד עדין. כך או כך ערבבו את המוצר כדי שהחלק הסמיך יתערבב עם הנוזלי ואז מדדו את הכמות הנחוצה) 
1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב שקדים (או חלב אחר שאוהבים)
חצי כפית תמצית וניל

טבלת שוקולד מריר 

כך עושים
מערבבים יחד את הקמח התופח, הקוקוס הטחון, המלח והסוכר.
יוצרים גומה במרכז ומוזגים לתוכה את החומרים הרטובים- קרם הקוקוס, מיץ התפוזים או החלב והוניל. מערבבים היטב את כל החומרים יחד. משמנים תבנית ומוזגים לתוכה את התערובת. מניחים קוביות של שוקולד מריר שורות שורות. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד ארבעים דקות, עד שהעוגה מזהיבה ונראית יבשה (אך לא מיובשת!). איך יודעים? מבחן הקיסם.

פרסו את העוגה בין שבילי השוקולד
פינת הגיוונים:
שוקולד צ'יפס במקום קוביות שוקולד. פחות מגניב אבל אם זה מה שיש גם טוב.
עוגות קטנות בתוך עטרות מאפינס. נהדר לטיולים וכצ'ופר בקופסת האוכל של הילדים.
אנגליש קייק, אבל כבר כתבתי למעלה:)
גיווני גולשים: סוכר קוקוס במקום סוכר קנים. קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה במקום קמח רגיל.

מאחלת שבת נפלאה ושקטה לכולכם

36 תגובות:

  1. ניראה נהדר, ננסה בהחלט

    השבמחק
    תשובות
    1. בהצלחה :) שבת נפלאה!

      מחק
    השב
  • ניראה נהדר, ננסה בהחלט

    השבמחק
  • הרעיון של השוקולד מלמעלה נראה מצוין.
    בקרם קוקוס את מתכוונת לאחד שיש לו אחוזי שומן מעל 20% או למי קוקוס? כי ממה שאני זוכרת, מה שמגיע בקרטון זה המי קוקוס?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת ששניהם מתאימים. אם משתמשים בקרם רצוי לערבב קודם, כך שהסמיך והנוזלי יתערבבו, ואז למדוד.
      את צודקת, זה בקרטון הוא מי קוקוס. בזה שיש לי יש 60% קוקס טבעי והיתר מים.

      מחק
    השב
  • עינתי התמונה נפלאה ביתית ומזמינה....
    העוגה נראית נפלאה. אחד השילובים האהובים עליי... קוקוס שוקולד מריר ותפוז.
    תסבירי לצמחונית כמוני ....איך עוגה תופחת מלבד הקמח אם אין בה ביצים? איך הקסם הזה מצליח?
    שמחה שלצד החשמל שחזר יש גם שמש נעימה....
    שבת נפלאה אהובה....מתגעגעת. תמרי.

    השבמחק
    תשובות
    1. תמרילי אהובה,
      איך הייתי שמחה לחלוק אותה איתך, עם איזה תה נענע מהגינה :)
      מתחשק לי לומר לך פשוט לנסות, כי זה עובד!
      בשלוש שנים שאני טבעונית למדתי שהמון המון פעמים מכניסים ביצים לתוך האוכל פשוט כי רגילים ולא כי הן באמת נחוצות. כוחם של הרגלים...
      שבת שלום אהובה <3

      מחק
    השב
  • זה יעבוד גם עם קמח מלא? או כוסמין מלא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      מודה שלא ניסיתי עדיין. אנסה בסיבוב הבא עם קמח כוסמין.
      אם תנסי בואי לעדכן אותנו איך יצא?
      שבת שלום :)

      מחק
    השב
  • אין לי סוכר קנים ולא חום אני דיי תקועה, סוכר רגיל יהיה בסדר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רעות,
      כמובן שאפשר, זה פשוט פחות בריא, זה הכל
      הייתי מפחיתה מעט בכמות כי הלבן ממש מרוכז במתיקותו.

      מחק
    השב
  • היי, העוגה בתנור;) כיצד שומרים? מקרר או מספיק בחוץ בטמפרטורת החדר?

    השבמחק
    תשובות
    1. במזג אויר לא קייצי בהחלט אפשר להשאיר בחוץ.
      בקיץ הישראלי הייתי שוקלת להכניס למקרר את מה שלט נטרף כשיצאה מהתנור.

      מחק
    השב
  • היי עינת, תטכלי בבקשה לפרסם את שם החברה של מוצר נוזל/ קרם הקוקוס בו את משתמשת.
    תודה רבה ושבת שלום.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אני משתמשת במוצר שמגיע בקרטון בצבע ירוק, של 200 מ"ל, בשם מי אגוז קוקוס.
      זה מוצר של 100 אחוז קוקוס, ללא סוכר ותוספות. מוצר מיובא, לא יודעת את שם היבואן. נמכר בסופרים על המדף, לא במקררים.

      מחק
    2. תודה רבה עינת, שיהיה שבוע מצויין ☺

      מחק
    3. ואגב, גם הקרם קוקוס הנמכר בפחיות הוא מתאים, רק שיש בו תוספות והוא לא מאה אחוז טבעי.

      מחק
    השב
  • היי עינת, העוגה נראית נפלא! אפשר עם קמח קוקוס ללא גלוטן? לפי ידיעתך?
    לא מצאתי לקמח הזה שימושים ראויים וכאן נראה מושלם...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, האמת שלא ניסיתי ולא יודעת כיצד מתנהג. אם תנסי יהיה נהדר אם תוכלי לעדכן אותנו.
      תודה :)

      מחק
    השב
הוסף תגובה
טוען עוד...