אז חשקה נפשי בעוגת תפוזים. עשיתי חיפושים ונסיונות וננעלתי על העוגה הזו, שפשוט צריכה להשאר. לנצח נצחים. העוגה במקור של טל גלבוע, ואחרי שהכנתי אותה פעם אחת כלשונה, עשיתי עליה קצת שינויים ואחר כך התקדמנו היא ואני עוד שלב.
יוצאת עוגה נהדרת, יציבה, אוורירית, ולא דחוסה.
אתם יכולים להכין אותה בתבנית אינגליש קייק, בעטרות קאפקייקס או בתבניות קטנות אישיות. בכל וריאציה היא תהיה נפלאה, רק התאימו את זמן האפיה לגודל התבנית ואל תשכחו שתבניות קטנות זקוקות לפחות זמן אפיה.
מה שתצטרכו
2 כוסות קמח תופח (לא מומלץ להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה)
כפית שטוחה של אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום או סוכר קנים
קורט מלח
חצי כף גרד תפוזים
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס שמן קנולה
חצי כפית מתצית וניל
1 כף חומץ תפוחים או הדרים
כך עושים
מערבבים בקערה על כל החומרים היבשים. מוזגים פנימה את המיץ, השמן, ותמצית הוניל, מתחילים בערבוב. כשהתערובת מתחילה להתאחד וכיסי הקמח נעלמים מוסיפים את החומץ. ברגע שהוספנו את החומץ מתחילה ריאקציה מגניבה בינו ובין אבקת האפיה, מה שיוצר תסיסה נהדרת שגורמת לעוגה להיות אוורירית ולא דחוסה. מרגע שהוספנו את החומץ, ערבבו כמהשפחות ליצירת אחידות, העבירו לתבנית משומנת.
רצוי שהבלילה תמלא כ 2/3 מגובה התבנית כדי שיהיה לעוגה לאן להתפתח ולעלות. אם יש לכם יותר מידי בלילה ביחס לתבנית מלאו עוד כמה קאפקייקס.
הכניסו לאפיה- 170 מעלות, 25-35 דקות, תלוי בכלי שהשתמשתם בו. פני העוגה צריכים להיות שזופים ויפים וקיסם שננעץ לתוכה צריך לצאת יבש וללא פירורים.
אחרי צינון קל ולמען היופי אפשר לבזוק אבקת סוכר.
בואו תראו איזה טוויסט נחמד הבאתי לעוגה. יצרתי מיני טרייפלים מעולים שהצליחו להפיק כאלה קולות הנאה מבני המשפחה שלי שהצטערתי שלא הקלטתי.
מה שתצטרכו להכנת טרייפלים נפלאים
תערובת של עוגת התפוזים
כוס מיץ תפוזים
חצי כף גרנד מרנייה (לא חובה)
תותים יפים ומוצקים
ריבת תות טובה
מיכל שמנת צמחית להקצפה
צ'ייסרים, צנצנות קטנות, כלים חד פעמיים שקופים (יש מקסימים בחנויות)
או- כלי שקוף לטרייפל (רכשתי מקסים ב 14 ש"ח בחנות כלים ח"פ)
כיוון שנרצה עוגה נמוכה נכין אותה בתבנית רחבה. שימו לב שהבלילה תמלא כס"מ וחצי של גובה לפני האפיה. אפו את העוגה, הניחו לה להצטנן.
מכינים סירופ תפוזים- בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים יחד עם הגרנד מרנייה. כשמגיע לרתיחה מכבים את האש.
את התותים קוצצים גס
את הקצפת מקציפים.
מרכיבים את הטרייפלס
חותכים קוביות מהעוגה. על הקוביות להיות בערך ברוחב הכלי.
מניחים קוביית עוגה בתחתית הכלי. אם נותרו חלל אפשר לחבר שתי קוביות יחד.
מוזגים כפית מסירופ התפוזים.
שמים מעט ריבת תות (רבע כפית תספיק). אם הכלים לא צרים מידי ויש לכם אפשרות, מרחו את הריבה בשכבה אחידה על העוגה.
הניחו תותים.
הזליפו קצפת.
שוב קוביית עוגה
סירופ תפוזים
תותים
קצפת
משגרים למקרר ובפתחו מעמידים גדוד חיילים חמושים.
שבוע שלישי ברציפות שיוצא לי להכין את העוגה המופלאה הזו, הפעם בתור טרייפל מרכזי.
את הכלי רכשתי כאמור בחנות כלים חד פעמיים ב 14 ש"ח, והוא מושלם למטרה זו. קוטר של 19 ס"מ מספיק לעוגה גבוהה ונהדרת.
להכנת טרייפל מרכזי
מכינים את כמות הבלילה שלמעלה ומפצלים לשתי תבניות אינגליש קייק. אופים.
ממתינים לצינון ופורסים לפרוסות שוות בגודלן.
מכינים את סירופ התפוזים, פורסים את התותים ומקציפים את הקצפת.
בבסיס הכלי יוצרים שכבה של פרוסות עוגה. משתדלים להצמד לדופן ככל האפשר, בכדי שהשכבות תראנה היטב.
בעזרת כף מוזגים על הפרוסות מהסירופ.
מסדרים שכבת תותים.
מורחים שכבת קצפת.
ושוב עוגה, סירופ, תותים וקצפת.
להכנת דפדפי שוקולד
ממיסים 100 גרם שוקולד מריר במיקרו או בסיר כפול.
מוזגים את השוקולד החם על נייר אפיה שהנחנו על מגש. מורחים ליצירת שכבה אחידה.
מעבירים את המגש עם השוקולד למקרר למספר דקות ספורות להתקשות חלקית.
מוציאים מהמקרר, מסמנים חריצים.
מחזירים למקרר וכעבור דקות אחדות שוברים את הדפדפים. יוצאות פיסות דקיקות ומגניבות.
נועצים בעוגה.
מה שותים עם הטרייפל הנהדרים? צ'אי מסאלה שמכינים לבד!
אם אתם כאן, אוהבים לעשות לבד מתוקים שנראים מצוין, בקרו בהדרכה להכנת חנוכית פטיפורים מהממת, והציצו בפמוטים הרומנטיים שהכנתי בחנוכה שעבר. להורים לילדים צעירים שאוהבים לעבוד עם הילדים במטבח בקרו בהדרכה להכנת חנוכיה מבצק מלח- פעילות נחמדה ובלתי אכילה.
שבוע נפלא לכולם וחג שמח!!
יוצאת עוגה נהדרת, יציבה, אוורירית, ולא דחוסה.
אתם יכולים להכין אותה בתבנית אינגליש קייק, בעטרות קאפקייקס או בתבניות קטנות אישיות. בכל וריאציה היא תהיה נפלאה, רק התאימו את זמן האפיה לגודל התבנית ואל תשכחו שתבניות קטנות זקוקות לפחות זמן אפיה.
![]() |
עוגת תפוזים נפלאה וטרייפל תפוז, קצפת ותותים- שניים במתכון אחד |
2 כוסות קמח תופח (לא מומלץ להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה)
כפית שטוחה של אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום או סוכר קנים
קורט מלח
חצי כף גרד תפוזים
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס שמן קנולה
חצי כפית מתצית וניל
1 כף חומץ תפוחים או הדרים
גרד תפוז |
מערבבים בקערה על כל החומרים היבשים. מוזגים פנימה את המיץ, השמן, ותמצית הוניל, מתחילים בערבוב. כשהתערובת מתחילה להתאחד וכיסי הקמח נעלמים מוסיפים את החומץ. ברגע שהוספנו את החומץ מתחילה ריאקציה מגניבה בינו ובין אבקת האפיה, מה שיוצר תסיסה נהדרת שגורמת לעוגה להיות אוורירית ולא דחוסה. מרגע שהוספנו את החומץ, ערבבו כמהשפחות ליצירת אחידות, העבירו לתבנית משומנת.
רצוי שהבלילה תמלא כ 2/3 מגובה התבנית כדי שיהיה לעוגה לאן להתפתח ולעלות. אם יש לכם יותר מידי בלילה ביחס לתבנית מלאו עוד כמה קאפקייקס.
הכניסו לאפיה- 170 מעלות, 25-35 דקות, תלוי בכלי שהשתמשתם בו. פני העוגה צריכים להיות שזופים ויפים וקיסם שננעץ לתוכה צריך לצאת יבש וללא פירורים.
אחרי צינון קל ולמען היופי אפשר לבזוק אבקת סוכר.
עוגת תפוזים ריחנית ומהממת |
מה שתצטרכו להכנת טרייפלים נפלאים
תערובת של עוגת התפוזים
כוס מיץ תפוזים
חצי כף גרנד מרנייה (לא חובה)
תותים יפים ומוצקים
ריבת תות טובה
מיכל שמנת צמחית להקצפה
צ'ייסרים, צנצנות קטנות, כלים חד פעמיים שקופים (יש מקסימים בחנויות)
או- כלי שקוף לטרייפל (רכשתי מקסים ב 14 ש"ח בחנות כלים ח"פ)
שטופים ומגרים |
מכינים סירופ תפוזים- בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים יחד עם הגרנד מרנייה. כשמגיע לרתיחה מכבים את האש.
את התותים קוצצים גס
את הקצפת מקציפים.
מרכיבים את הטרייפלס
חותכים קוביות מהעוגה. על הקוביות להיות בערך ברוחב הכלי.
מניחים קוביית עוגה בתחתית הכלי. אם נותרו חלל אפשר לחבר שתי קוביות יחד.
מוזגים כפית מסירופ התפוזים.
שמים מעט ריבת תות (רבע כפית תספיק). אם הכלים לא צרים מידי ויש לכם אפשרות, מרחו את הריבה בשכבה אחידה על העוגה.
הניחו תותים.
הזליפו קצפת.
שוב קוביית עוגה
סירופ תפוזים
תותים
קצפת
טרייפל שכבות כל טוב- עוגת תפוזים נפלאה, תותים וקצפת |
♥ תוספת מאוחרת שמחייבת שיתוף ♥
שבוע שלישי ברציפות שיוצא לי להכין את העוגה המופלאה הזו, הפעם בתור טרייפל מרכזי.
את הכלי רכשתי כאמור בחנות כלים חד פעמיים ב 14 ש"ח, והוא מושלם למטרה זו. קוטר של 19 ס"מ מספיק לעוגה גבוהה ונהדרת.
להכנת טרייפל מרכזי
מכינים את כמות הבלילה שלמעלה ומפצלים לשתי תבניות אינגליש קייק. אופים.
ממתינים לצינון ופורסים לפרוסות שוות בגודלן.
מכינים את סירופ התפוזים, פורסים את התותים ומקציפים את הקצפת.
בבסיס הכלי יוצרים שכבה של פרוסות עוגה. משתדלים להצמד לדופן ככל האפשר, בכדי שהשכבות תראנה היטב.
בעזרת כף מוזגים על הפרוסות מהסירופ.
מסדרים שכבת תותים.
מורחים שכבת קצפת.
ושוב עוגה, סירופ, תותים וקצפת.
להכנת דפדפי שוקולד
ממיסים 100 גרם שוקולד מריר במיקרו או בסיר כפול.
מוזגים את השוקולד החם על נייר אפיה שהנחנו על מגש. מורחים ליצירת שכבה אחידה.
מעבירים את המגש עם השוקולד למקרר למספר דקות ספורות להתקשות חלקית.
מוציאים מהמקרר, מסמנים חריצים.
מחזירים למקרר וכעבור דקות אחדות שוברים את הדפדפים. יוצאות פיסות דקיקות ומגניבות.
נועצים בעוגה.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
מה שותים עם הטרייפל הנהדרים? צ'אי מסאלה שמכינים לבד!
אם אתם כאן, אוהבים לעשות לבד מתוקים שנראים מצוין, בקרו בהדרכה להכנת חנוכית פטיפורים מהממת, והציצו בפמוטים הרומנטיים שהכנתי בחנוכה שעבר. להורים לילדים צעירים שאוהבים לעבוד עם הילדים במטבח בקרו בהדרכה להכנת חנוכיה מבצק מלח- פעילות נחמדה ובלתי אכילה.
שבוע נפלא לכולם וחג שמח!!

תודה על המתכון לעוגת התפוזים ועל הקינוח.
השבמחקצריך להכניס תיקון קטן, על העוגה אפשר לפזר אבקת סוכר ולא אבקת אפיה כפי שרשום. אפשר לערוך.
ברור, תודה על שההערת את תשומת ליבי. שבת שלום :)
מחקהצילומים שלך... <3
השבמחקתודה אהובה ♥
מחקהי נשמע נפלא! ולמי שלא משתמשת בקמח תופח?
השבמחקהיי נעמי, בד"כ מחליפים קמת תופח ברמח רגיל + אבקת אפיה.
מחקבמקרה הזה לא הייתי ממליצה כיוון שיש כבר אבקת אפיה במתכון.
תוספת של עוד כפית של אבקת אפיה תגרום לטעם מר- אותו טעם אופייני לעודף של אבקת אפיה.
שיהיה חג שמח, עינת.
נשמע מעולה! הולכת להכין...בכלל, רציתי לומר שאני מאוד אוהבת את הבלוג והתכנים שמשתלבים מדהים עם כל הצד האסטתי. שמחה מאוד שאני כאן :) חג שמח
השבמחקתודה לי היקרה, ממש ממש משמח לשמוע,
מחקתודה על התגובה, שמחה שאת כאן :)