יום שבת, 5 בדצמבר 2015

מתכון בסיסי אחד ושתי עוגות נפלאות

אז חשקה נפשי בעוגת תפוזים. עשיתי חיפושים ונסיונות וננעלתי על העוגה הזו, שפשוט צריכה להשאר. לנצח נצחים. העוגה במקור של טל גלבוע, ואחרי שהכנתי אותה פעם אחת כלשונה, עשיתי עליה קצת שינויים ואחר כך התקדמנו היא ואני עוד שלב.

יוצאת עוגה נהדרת, יציבה, אוורירית, ולא דחוסה.
אתם יכולים להכין אותה בתבנית אינגליש קייק, בעטרות קאפקייקס או בתבניות קטנות אישיות. בכל וריאציה היא תהיה נפלאה, רק התאימו את זמן האפיה לגודל התבנית ואל תשכחו שתבניות קטנות זקוקות לפחות זמן אפיה. 
עוגת תפוזים נפלאה וטרייפל תפוז, קצפת ותותים- שניים במתכון אחד
מה שתצטרכו
2 כוסות קמח תופח
כפית שטוחה של אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום או סוכר קנים
קורט מלח
חצי כף גרד תפוזים
כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס שמן קנולה
חצי כפית מתצית וניל
1 כף חומץ תפוחים או הדרים

גרד תפוז
כך עושים
מערבבים בקערה על כל החומרים היבשים. מוזגים פנימה את המיץ, השמן, ותמצית הוניל, מתחילים בערבוב. כשהתערובת מתחילה להתאחד וכיסי הקמח נעלמים מוסיפים את החומץ. ברגע שהוספנו את החומץ מתחילה ריאקציה מגניבה בינו ובין אבקת האפיה, מה שיוצר תסיסה נהדרת שגורמת לעוגה להיות אוורירית ולא דחוסה. מרגע שהוספנו את החומץ, ערבבו כמהשפחות ליצירת אחידות, העבירו לתבנית משומנת.
רצוי שהבלילה תמלא כ 2/3 מגובה התבנית כדי שיהיה לעוגה לאן להתפתח ולעלות. אם יש לכם יותר מידי בלילה ביחס לתבנית מלאו עוד כמה קאפקייקס.
הכניסו לאפיה- 170 מעלות, 25-35 דקות, תלוי בכלי שהשתמשתם בו. פני העוגה צריכים להיות שזופים ויפים וקיסם שננעץ לתוכה צריך לצאת יבש וללא פירורים.
אחרי צינון קל ולמען היופי אפשר לבזוק אבקת סוכר.

עוגת תפוזים ריחנית ומהממת
בואו תראו איזה טוויסט נחמד הבאתי לעוגה. יצרתי מיני טרייפלים מעולים שהצליחו להפיק כאלה קולות הנאה מבני המשפחה שלי שהצטערתי שלא הקלטתי.

מה שתצטרכו להכנת טרייפלים נפלאים
תערובת של עוגת התפוזים
כוס מיץ תפוזים
חצי כף גרנד מרנייה (לא חובה)
תותים יפים ומוצקים
ריבת תות טובה
מיכל שמנת צמחית להקצפה
צ'ייסרים, צנצנות קטנות, כלים חד פעמיים שקופים (יש מקסימים בחנויות)
או- כלי שקוף לטרייפל (רכשתי מקסים ב 14 ש"ח בחנות כלים ח"פ)   

שטופים ומגרים
כיוון שנרצה עוגה נמוכה נכין אותה בתבנית רחבה. שימו לב שהבלילה תמלא כס"מ וחצי של גובה לפני האפיה. אפו את העוגה, הניחו לה להצטנן.

מכינים סירופ תפוזים- בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים יחד עם הגרנד מרנייה. כשמגיע לרתיחה מכבים את האש.
את התותים קוצצים גס
את הקצפת מקציפים.

מרכיבים את הטרייפלז
חותכים קוביות מהעוגה. על הקוביות להיות בערך ברוחב הכלי.
מניחים קוביית עוגה בתחתית הכלי. אם נותרו חלל אפשר לחבר שתי קוביות יחד.
מוזגים כפית מסירופ התפוזים.
שמים מעט ריבת תות (רבע כפית תספיק). אם הכלים לא צרים מידי ויש לכם אפשרות, מרחו את הריבה בשכבה אחידה על העוגה.
הניחו תותים.
הזליפו קצפת.
שוב קוביית עוגה
סירופ תפוזים
תותים
קצפת

טרייפל שכבות כל טוב- עוגת תפוזים נפלאה, תותים וקצפת
משגרים למקרר ובפתחו מעמידים גדוד חיילים חמושים.

מה שותים עם הטרייפל הנהדרים? צ'אי מסאלה שמכינים לבד!
אם אתם כאן, אוהבים לעשות לבד מתוקים שנראים מצוין, בקרו בהדרכה להכנת חנוכית פטיפורים מהממת, והציצו בפמוטים הרומנטיים שהכנתי בחנוכה שעבר. להורים לילדים צעירים שאוהבים לעבוד עם הילדים במטבח בקרו בהדרכה להכנת חנוכיה מבצק מלח- פעילות נחמדה ובלתי אכילה.
שבוע נפלא לכולם וחג שמח!!

5 תגובות:

  1. תודה על המתכון לעוגת התפוזים ועל הקינוח.
    צריך להכניס תיקון קטן, על העוגה אפשר לפזר אבקת סוכר ולא אבקת אפיה כפי שרשום. אפשר לערוך.

    השבמחק
    תשובות
    1. עינת ספקטור5 בדצמבר 2015 בשעה 10:01

      ברור, תודה על שההערת את תשומת ליבי. שבת שלום :)

      מחק
    השב
  • הי נשמע נפלא! ולמי שלא משתמשת בקמח תופח?

    השבמחק
  • הוסף תגובה
    טוען עוד...